• Misery
    fjonkan skrev 2011-04-02 13:39:58 följande:

     


     


    Jag lyckades lägga in bilder:))
    Är det ett emmaljunga chassi på den där vagnen?. Ser inte ut som orginalchassit i alla fall. För är det en streng så ska det väl vara remmar.
  • Misery
    minezza skrev 2011-04-16 10:26:39 följande:
    Eller jag tror jag formulerar om lite. Finns det andra än Gesslein och Ora som har tillverkat vagnkorgar med fönster? Hur länge tillverkade Gesslein sina panorama? Har Gesslein Panorama med fönster bara på långsidorna?
    Ta med chassit och prova....
    vet att jag sett andra märken med panoramafönster på korgen. Det var tyskt eller nå annat sånt land. Gesslein har nog bara haft runt om på sina vagnar men säker är jag inte.
  • Misery

    jag af...det där är typ en av dem sista kombivagnarna som gjordes i den stilen av gesslein. D har ersatt remfjädringen med vanliga länkar och sufflettspännarna är nyare. Och själva designen är lite annorlunda.

  • Misery

    Kimin är väl väldigt kort i ryggstödet vill jag minnas eftersom syrran hade en ett tag. Och fotstödet var kort så han satt inte bra i den så länge trots att han inte var så stor. När han somnade så hängde fötterna utanför. Då är comforten längre. 

  • Misery

    Åh det rullar en retrovagn här i byhålan där jag bor. En jättefin emmaljunga rondo tror jag. I ljusblå plysch men stora vita hjul. Helt i nyskick. Mamman har legat i den som nyfödd.

  • Misery
    Bambusa skrev 2011-05-01 23:04:00 följande:
    okej, är ju ute efter nån smidig som har bra suflett, hon gillar numera att åka frammåt.. lutar åt en compakt bara ryggstödet inte är för kort..
    Compakten har likadant ryggstöd som comforten. Första omgången som gjordes hade ballongdäck som på jag af s bild sen fick dem sittyhjul. Compakten var inte speciellt populär.
    Jag skulle också föreslå att du försöker hitta en solid. Bästa sittvagnen som gjorts tycker jag. Framåtvänd och hur lättkörd som helst.
  • Misery
    Uliise skrev 2011-05-09 20:59:21 följande:
    Vad fina däcken såg ut här: www.blocket.se/stockholm/Emmaljunga_33765615....

    När bytte de från de tunnare med samma diameter till de där tjockare? I mitten på 80-talet ungefär? Var det då "fjädringen" byttes till plast också?
    Hjulen byttes tidigare än fjädringen. Hjulen kom nog i mitten av åttiotalet och plastfjädringen i början av nittiotalet.
  • Misery
    Angel13 skrev 2011-05-28 09:50:36 följande:

     


    Hej! länge sedan jag skrev sist :) En undran, årsmodell på denna vagn? sent -80 tal eller? Är det en Brio duette? Ägaren visste inte då hon köpt den begagnat. Tänkte hämta den idag :) 
    Hade en precis likadan till mina barn -93. Den kom väl där i början av -90 har jag för mig. 
Svar på tråden Retrovagnstråden 19