Inlägg från: anneliesofia |Visa alla inlägg
  • anneliesofia

    Retrovagnstråden 19

    Bambusa skrev 2010-10-31 23:29:47 följande:
    jag skulle ha för att blanda till mörkblå, men sen fegade ja ur.. har non nån liten provflaska som ja kan hälla i lite i.. kostar nog inte många kronor..  och kuvär eller nå har ja efter tradera vinster, bara återanvända.. ja köpte 3blå och en svart.. fick inte till nån blå ja gillade heller.. funderar på sy ny klädsel ist, eller över iaf..  känns för grillrig för mig..
    MaryMalou skrev 2010-10-31 22:28:13 följande:
    Apropå att "måla" vagnar. Tror ni att det skulle gå på en galet mönstrad Kimi i svart, grått och turkost eller skulle mönstret synas igenom färgen? Finns det risk att färgen färgar av sig på barnens kläder? Vad är det för färg man använder?
    om du kollar på min mönstrade syskonvagn, ja målade över fotskyddet eller vad tygbiten på fotstödet kallas, de täckte.. men ja har färgen neråt,eftersom ja inte målade resten av vagnen..  en kompis har bättrat på en beg urban jungel syskonvagn som va riktigt solblekt (svart) och den har inte färgat av sig iaf, man får föna där man inte kan stryka.. men är de avtagbar klädsel så stryker man ju de man kan..
    Jag har inboxat min adress till dig nu. Tack så jättemycket! Förresten, vet du vad min rutiga extravagn är för modell?

    Dubbelkimmi eller en Rio alltså. Tack ska ni ha!
  • anneliesofia
    Plly skrev 2010-11-01 17:41:06 följande:
    Hjälp, idag fyndade jag en till 70-talssittvagn...det är farligt att vara mammaledig! (bebben har inte kommit än dock)
    Det är en brun emmaljunga i manchester med suflett och gul galon inuti, den har både fotsack och en tillhörande kasse Dock har jag inte en endaste centimeters plats hemma så den åker upp på blocket antingen ikväll eller imorrn. 
    Hur mycket ska du ha för den? Har du nån bild?
  • anneliesofia
    Angel13 skrev 2010-11-05 08:22:37 följande:
    hmm..vad gjorde jag för fel? Målade suffletten på en vagn igår från vit till grå, resultatet blev fläckigt. Spädde ut färgen med vatten, den var så himla tjock och på flaskan var det en bild på att man skulle spä med vatten. Färgen var jämn tills det skulle fixeras, provade först stryka,  målade om, men det blev lika fläckigt med varmluft. Ska man låta bli spä ut färgen? Var det det som blev galet? Tur som var så var det bara en syskon teutonia från -05, så det gör inget. Har tänkt måla om en solblekt -70 tals emmaljunga, men vågar inte efter det där.
    Vad är det för material du målar på? Jag håller på och målar mörkblå skai till svart. Har bara testat på undersidan ännu, inte kollat hur det blev när det torkade men jag tror inte det blev fläckigt och jag använde den pandurofärgen som N21 nämnde. Panduro kanske är bättre, men det kan nog va värt att testa utan att späda ut först.

    På pandurofärgen ska man ju tydligen stryka med strykjärn för att den ska fästa och det verkar ju lite komplicerat, speciellt på sufletten så jag kom på att man borde kunna ställa vagnen i torkrummet ett tag. Det måste väl ha samma verkan?

    Är det någon som testat att måla skai med läderfärg förresten? Jag testade det och det såg väldigt bra ut och var lätt att applicera. Ska gå ner och kolla i källaren imorgon och se vilken av färgerna som blev snyggast. Ska också testa vilken som håller när man tvättar. 
    ninnisvintage,blogspot.com
  • anneliesofia

    Jag var ner i källaren nu och kollade hur färgen blev. Det blev faktiskt lite fläckigt och tyget blev hårt, men läderfärgen blev bättre. Är det ingen som testat läderfärg på skai? Jag tror jag ska våga mig på att köra hela med läderfärg.


  • anneliesofia
    Bambusa skrev 2010-11-06 17:54:57 följande:
    synd att de inte vart bra, tror de blir lite mjukare efter fixering med hårtorken dock, men om läderfärgen är bttre ås kör på den.. blev nyfiken på läderfärg, vart köper man den, och finns den i rosa??  tänkte på min comfort..
    Det är nog mycket möjligt att man måste vara mer försiktig än vad jag var när man applicerar färgen också, men det är ju väldigt svårt att få lika tjockt med färg överallt.

    Jag tror jag köpte läderfärgen på en vanlig färghandel men jag minns inte för det var ett tag sen. Tyvärr står det inget på flaskan heller, jag har för mig att den låg i en kartong med text på som jag kastat, men jag ska ta med mig flaskan till affären och fråga för jag måste hur som helst köpa fler. Då ska jag berätta vad den hette och vilka färger som finns.
    Plly skrev 2010-11-06 18:15:23 följande:
    Hej hopp, här kommer bilder på senaste vagnarna

    AWN - årtal? Hel och fin men jag håller på och syr en ny klädsel till den, är lite väl "brun" för min smak
    www.familjeliv.se/hem/prettypolly/gallery/php...

    Brio - Årtal tidigt 80-tal? Fick den idag av en kompis som haft den ståendes i ett förråd i några år, är så himla glad för den är sååå söt och i bra skick förutom lite blekt i sufletten. Kan man bättra på färgen månntro? Den har fått låna bättre hjul av en knorrvagn jag aldrig kommer använda och dom passar perfekt! 
    Vagnen är i svart manchester och insidan är rödrutig, har inte sett denna kombo förut  
    www.familjeliv.se/hem/prettypolly/gallery/php...
    Den svarta var ju riktigt snygg! På manchester borde det funka med vanlig textilfärg, men testa ordentligt på nåt annat manchestertyg först. Om jag var du skulle jag nog ha valt en ton som inte är kolsvart, utan väldigt väldigt mörkgrå, men det är ju en smaksak.
  • anneliesofia

    Är det nån som kan hjälpa mig här? Har en så himla fin vit Brioliggvagn som vi använde till vårt första barn men nu har en hjulet pajat. Skulle verkligen vilja använda den nu till lillbebisen men det känns sådär när hjulet är vint och det sitter eltejp istället för en navkapsel. Är det någon som har ett sånt här som ligger och skräpar?



Svar på tråden Retrovagnstråden 19