• Mirla
    jagäraf skrev 2010-04-19 12:01:55 följande:
    De brukar gå för runt 500:- men priserna har ju gått upp senaste tiden. Brio Comfort är dock en mycket bra vagn tycker jag Oj så fin vagn! Helt i min smak
    Ja det verkar ju som dom har det. Jag tycker ändå 1000 kr känns okej jämfört med att köpa en ny, om jag dessutom gillar den. Men jag vill ju inte betala oskäligt mycket för den heller.

    Någon annan som har nån åsikt kanske?
  • Mirla
    spuff skrev 2010-04-20 21:46:36 följande:
    En till goding jag fotade på Myrorna. Men med den irriterande lappen "ej till salu" på.
    Den där var jag och klämde på förra veckan :)
  • Mirla

    Jag köpte den blå sittvagnen för 1000 kr (Brio comfort sa ni att den hette). Har inte sett den ännu eftersom det är min pappas tjej som fixade det åt mig.

    Men nu när jag såg Vikingen som ligger ute så blev jag nästan lite ångerfull. Men jaja, man kan ju aldrig veta vad som läggs ut längre fram.

    Känns som att Comforten och Vikingen är liknande, eller har jag fel?

  • Mirla
    spuff skrev 2010-04-23 08:52:05 följande:
    Miria: nu såg jag bilden i ditt galleri, den är likadan som min lila (som har gått sönder). En härlig vagn.
    Jag lade precis upp den :) Jag har ju som sagt inte fått hem den ännu, men jag längtar!Vet du när den är från? Jag hörde nåt om tidigt 80-tal. I annonsen stod det 70-tal, men det tror jag inte.
  • Mirla

    Någon som vet vilken modell min Emmaljunga är? Den är från 82 och jag har själv legat i den som liten. Chassit ska även passa till Emmljunga Gondol iaf. Bilden gör den inte rättvisa, ser så dammig ut :)

  • Mirla
    spuff skrev 2010-04-23 08:59:51 följande:
    Tror min är från 82. Ska din vara i bra skick?
    Ja det ska inte vara någon som helst rost och tyget ska tydligen bara vara lite slitet vid bågen längst fram på suffletten, men det var inte fråga om några hål. Så det låter ju bra, svårt att undivka slitage helt om den är från 80-talet. Antar att det inte lika lätt blir solblekt när den är så ljus.
  • Mirla
    spuff skrev 2010-04-23 09:10:50 följande:
    Jag tycker det överlag verkar vara en vagn som håller. Däcken tex är mycket bättre än Emmaljungas från samma tid. Min hade en väldigt sliten klädsel, men det var lätt att sy nya kantband osv. Det som gick sönder på min var piggarna i anordningen som fäller bak ryggstödet (jag förklarar uselt).
    Låter bra det :) Speciellt eftersom jag betalade 1000 kr, det känns som ganska mkt. Men jag fick den hemkörd till pappas tjej så då kändes det jobbigt att pruta. Och eftersom jag (än så länge) inte samlar på vagnar så känns inte 1000 kr så farligt att betala för en sittvagn.

    Gick inte din vagn att laga?
  • Mirla
    Fru J skrev 2010-04-23 12:20:56 följande:
    Chassit hör till modellerna Gondol och Princess. Liggdelen skulle jag tippa på är en Raisa, typ "skläkting" med Rondo. Vet att det är någon i tråden som är bättre än jag på just Raisa-modellen. Så du har två härliga vagnar i ett
    Okej. Jag vet iaf fall att mina mamma köpte den 83, då som fjolårets modell. Hon ville ha en gondol men tyckte att den var lite för dyr så det blev en med samma chassi.

    Men kunde man köpa olika liggdelar till olika chassi då? För jag vet iaf att hon köpte vagnen ny.
  • Mirla
    jagäraf skrev 2010-04-24 08:51:29 följande:
    Odder tror jag inte alls på. Kolla på själva böjningen på handtaget. Oddervagnen har en skarp böj medan den förmodade tyska har en mjuk böj. Så jag håller fortfarande på tysk jag också Här är en sida jag tittade på härom dagen. Men jag tror inte det var den, jag kollar vidare www.kinderwagen-nostalgie.com/
    Dom var duktiga på att ta betalt på den där sidan.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19