• skappy

    Retrovagnstråden 19

    Hej allihopa.
    Är det någon härinne som vet hur man på ett enkelt och gärna billigt sätt kan nita om chassit?
    En nit har gått sönder på min Emmaljunga rondo och behöver nu bytas ut mot en ny. Skulle då även vilja passa på att byta ut de andra "bärande" nitarna också eftersom jag inte vet hur gamla det är och jag vet nu av erfarenhet att det inte är helt smidigt att ta sig hem när hela chassit lutar... Köpte en popnitstång på ett större byggvaruhus här i Stockholm för en tid sedan men när jag kom hem visade det sig att de största nitarna var både för smala och för korta.
    Jag undrar om någon här vet var man kan få tag på en popnitstång och nitar i rätt storlek, alternativt var man kan nita om vagnen billigt? Har hört att de tar 100 kr/niten på barnens hus och det känns ju som förskräckligt överpris...

    Väldigt tacksam för svar!

  • skappy
    Boothwalker skrev 2010-05-02 21:54:46 följande:
    Du kan kolla hos en cykelhandlare eller bilreparatör. Du kan ju ringa och fråga. De kanske har tips på tång om inte annat...
    Okej tack för svar.
    Har ringt runt till alla lokala cykelhandlare och bilreparatörer som jag har hittat via internet. Ingen av dem säger sig kunna hjälpa.

    Jag betalade 50 spänn i våras för att en cykelreparatör skulle nita om vagnen i våras. Han satte i en mutter som gick av på mitten efter tre månader. Muttrar skulle jag ju kunna köpa för en bra bit under 50 kronor och sätta i själv men har läst i någon gammal tråd att man inte ska sätta i gängade skruvar och liknande eftersom det kan förstöra hålen som nitarna sitter i.

    Ingen annan som vet var/hur man kan gå tillväga för att nita om chassit?
Svar på tråden Retrovagnstråden 19