• apmani

    Retrovagnstråden 19

    Hej! Åh, är sjukt glad över att ha hittat den här tråden... Jag är i full färd med att skaffa en sittvagn till min son och har hittat ett par som det står mellan. Men alldeles nyss kom jag att tänka på det här med sele. Ni som använder sittvagn till ert barn, har det följt med originalsele till vagnen, eller har ni skaffat en ny och i så fall, finns det fästen till en ny i vagnen...? 


    Tack på förhand! 
    /Elin
  • apmani

    Tack för svar! Håller just nu tummarna för att den vagn vi spanat in kommer att bli vår.. Men jag har faktiskt lite separationsångest! Vår fiiiina liggvagn... Och tänk att ungarna växer så snabbt!!


    annelisofia: wow, låter som en dröm! Grattis!
    Jag kom på en fråga till: hur gamla var era små när ni började använda sittvagn/sulky? Min son är nu fem månader och kan sitta rätt så bra själv och då borde väl sittvagn funka? 
  • apmani

    Hej alla! Jag undrar om någon här har en sele som skulle kunna passa till min Emmaljunga sittvagn från -67?

  • apmani

    Hej alla retrovagnsälskare! Jag hoppas att någon av er ska kunna hjälpa mig. Jag har en Emmaljunga sittvagn (gissar att den är från början av 70-talet) och jag är på jakt efter något att sätta dit som barnet kan hålla i, det jag kommer att tänka på som jag har sett är någon slags ratt att fästa, som barnet kan leka med och även få lite stöd av i vagnen. Är det någon som har en aning om ifall det går att få tag i tex en ratt som skulle passa? Jag är annars inne på att bygga någon slags anordning själv, men har svårt att i tanken få till hur jag skulle kunna lösa det så att det inte ser helt idiotiskt ut... Hjälp!

    Väldigt tacksam för svar!  

    Mvh, Elin 

  • apmani

    Hej och tack för svar! Problemet med vagnen är att det liksom inte finns en stång, utan bara de på sidorna. Fast det är kanske inte så svårt att bygga en stång eller en slags bygel och sätta på ratt eller nåt annat kul att leka med. 

    Bifogar en bild och hoppas ni kan se hur vagnen ser ut! 

  • apmani

    OJ! Det var inte alls meningen att bilden skulle bli SÅ stor!

  • apmani
    Boothwalker skrev 2010-06-12 12:48:20 följande:
    Nej jag förstår. Har en liknande. Fast min är grå =)
    Har du nån bild från sidan? Fin är den iallafall.

    Tror det är hemmabygge som gäller...
    Har tyvärr ingen bild från sidan och lite svårt att fixa det just nu. Men, ja, jag får helt enkelt bygga något fint!

    Tack! 
  • apmani
    Bambusa skrev 2010-06-12 14:14:41 följande:
    de går att sätta på en bygel/stång iaf, finns sånna som man sätter dit utan att behöva några hål... bara ta bort sen utan att ha förstört vagnen..  Skrattande
    Vart går det att hitta en sådan som du tänker på??
  • apmani
    jagäraf skrev 2010-06-12 13:41:22 följande:
    Det fanns väl inte någon stång i sittvagnarna på den tiden utan man fick förlita sig på selen. Kanske dum fråga men varför vill du ha stång?
    Därför att det känns lite väl öppet utan något där. Min son älskar att hålla sig i när han sitter upp plus att han skulle uppskatta att ha något att leka/pilla med medan han sitter i vagnen.
  • apmani
    Plly skrev 2011-01-20 15:49:37 följande:
    Halloj!
    Var förbi en sväng idag på myrorna och hittade en helt ny oanvänd Emmaljunga dockvagn "alexandra", i KARTONG för 150:-! Emmaljungaklistermärket är svart med guldtext, någon som vet årtal? Tyget är i röd canvas.

    Ps. Det fanns en till exakt likadan dockis omonterad fast utan kartong, Myrorna Ropsten...skynda fynda Måste varit någon som haft tvillingar som inte gillade att leka med dockvagn...

     


     
    Åh, så fiiin! Jag hade en likadan när jag var liten, fast i marinblått tyg! Jag gissar att den är ifrån tidigt 80-tal! Grattis till fyndet...
Svar på tråden Retrovagnstråden 19