Inlägg från: MaryMalou |Visa alla inlägg
  • MaryMalou

    Retrovagnstråden 19

    Jag är också med. Tack för länken! 


    Har inte så mycket tid att hänga här nu med en bebis som kräver sitt och spring fram och tillbaka till dagis med storebror (hur sjutton hinner 10-barnsfamiljer?) men jag kikar in då och då.
  • MaryMalou

    Mina föräldrars katt som är van vid sonen (3,5 år) samt även har umgåtts en del med spädbarn och därför verkade ha fattat att man ska vara försiktig med barn hoppade upp till Harriet i hennes vagn och var på väg att lägga sig på hennes huvud. Det var det enda varma som stack fram ur åkpåse och overall. Usch. Jag tänkte genast på bebisen som dog och blev livrädd. Vi hade ständig bebispassning under tiden hos mina föräldrar. Av den anledningen kan det ju vara bra att få katter att tycka att barnvagnar är omysiga.

  • MaryMalou
    Boothwalker skrev 2010-03-06 19:24:45 följande:
    Nån som kan hjälpa mig? Min kompis fotade den här vagnen och jag blir inte klok på vad det är. Är det en sulky med utbytta hjul eller är den for real?
    Min kompis har såna hjul på sin 90-tals brio kombi. kanske inte fullt så stora men i övrigt likadana.
  • MaryMalou

    Vill inte jävlas på något vis men är det okej att länka till egna annonser? Eller är det inte dina annonser du länkar?

  • MaryMalou

    Var på sjukhuset i måndags med min son Bertil för undersökningar. Såg "vår" lånevagn som vi jämt använde när han var där när han var bebis. Eftersom den var retro tog vi alltid den. Blå emmaljunga i manchester, stora hjul och blommigt innerfoder. Söt! Såg dessutom att det fanns en emmaljunga sittvagn att låna. Blå med rutigt insida. Supersöt! Jag har en sån i dåligt skick som min man och hans syster har åkt i. Den här var dock i toppskick, aldrig rullat utomhus. Dock hade tyget rispats upp på ena sidan av sufletten. Jag försökte få min mamma som var med att hjälpa mig att stjäla vagnarna men hon tyckte inte att det var så schysst....

  • MaryMalou

    Hjälp! Vår vagn har pajat i en fjädring. 


    Skitsvårt att förklara men jag ska försöka: Den har hela tiden varit lite sned pga att en fjädring på höger sida närmast handtaget liksom lutar ner. Idag när jag skulle dra vagnen uppför trappan så åkte den fjädringen liksom upp mer än på andra sidan så hela handtaget blev snett. Nu är den så varje gång man drar i handtaget, högersidans ena fjädring åker som upp för mycket. 
    Fattar någon vad jag menar? Har någon varit med om det? Vad kan det bero på? Och framförallt: vad sjutton ska jag göra för att fixa det? För det måste gå att ordna. Läste nyss någon som skrev att man inte får ha tummen mitt i handen när man håller på med retrovagnar och det har jag inte men vissa tekniska grejer förstår jag mig inte på. Är beredd att lämna vagnen till en reparatör eftersom den egentligen inte är min men vore bra att kunna lite mer om felet först i så fall. Tror ni att en cykelreparatör som skriver att de även fixar barnvagnar kaan ha någon aning om hur man gör?
  • MaryMalou
    Boothwalker skrev 2010-03-25 21:01:41 följande:
    Vet inte om jag är helt ute och cyklar men har fått för mig att det beror på att nån av böjarna på chassit inte har rätt böj. Alltså den vid hjulen precis innan fjädringen...
    Jag har hört om det också. Fast jag tycker att den böjen ser likadan ut som den på andra sidan. Ska plocka fram vattenpass och göra noggrannare undersökningar.
    Någon som vet något mer? 
    Kan det vara något fel på själva den lilla fjädringsgrejen?
    Jag har tyvärr inga mekarkunniga vänner. Min pappa är rätt händig men mer åt snickarhållet, han har aldrig hållit på med bilar. Hans bror däremot kan sånt men honom träffar jag så sällan och han bor väldigt avigt till. Det får nog bli nån som tar betalt för det. Om det nu går att fixa.
  • MaryMalou
    Boothwalker skrev 2010-03-26 14:23:07 följande:
    Pröva mäta avståndet mellan istället Borde kunna påverka. Och kolla alla böjarna. Det är inte säkert att det är böjen vid den mysko fjädringen heller. Har svårt att tänka mig att det är fjädringens fel... Då är det troligare att det är nåt annat på chassit som blivit konstigt vinklat...
    Ska mäta också, tack för tipset. Fast själva fjädringen borde väl kunna bli utböjd eller så?
Svar på tråden Retrovagnstråden 19