Inlägg från: Shaun the sheep |Visa alla inlägg
  • Shaun the sheep

    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...

    Det är väl sånt där plastgolv, linoleum?
    Jag använde vanligt skurmedel, så det tror jag inte. Däremot har ju mattan legat där sen huset byggdes på 60-talet.... Så den ser ganska illa ut. Men att det var såhär hemskt hade jag ingen aning om


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep
    camas skrev 2010-05-19 19:38:30 följande:
    tänk om det vore så lätt som du säger... har en teknik galen sambo som vill ha det nyaste heeeela tiden... men vill inte slänga/sälja nåt... :Sjag skulle vilja ha NYA fina vita fräscha handdukar till hela familjen. nu har vi MÄNGDER med olika handdukar som tom JAG hade när jag var liten... varför kan man inte slänga och köpa nya fräscha?suck!nu ska vi ev flytta i augusti och både jag och sambon har sagt att vi ska sälja/slänga MASSOR med grejer... har för mycket överallt. blä!
    Jag var på ikea för ett tag sen och köpte just handdukar! Kändes så skönt!
    Det enda tråkiga är att de såg vita ut just där,
    men här hemma ser man att dom inte är riktigt kritvita... Tråkigt,
    för det ser lätt smutsigt ut tycker jag :/ Men dom är otroligt mjuka och sköna iallafall Ska köpa två handdukar och 4 badlakan till, sen kasta, kasta, kasta allt gammalt fult skräp. Det värsta jag vet är reklamhanddukarna min pojkvän fått av företag osv... Usch! Inget man vill hänga framme, precis... {#lang_emotions_embarassed}
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep

    Till alla er som hade läst boken Rensa i röran med feng shui!

    Jag undrar lite vad boken handlar om? Jag har köpt den ifrån adlibris idag,
    den kommer väl nästa vecka nån gång. Men skulle gärna vilja veta vad ni gillade med den och så =) Ångrar lite att jag köpte pocketversionen,
    men jag har en väldigt snål månad så det fick bli så.


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep

    Camas: haha, så är det här hemma också, fast det är min pojkvän som undrar! Han brukar fråga som min pappa är på väg, haha; )


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep
    kmh skrev 2010-06-08 21:29:18 följande:
    Badleksakerna har jag tur att få plats med i ett skåp. Har tagit bort de som blivit gamla så att de får plats i en plastback.

    Har en skänk i köket har jag formar, vaser, extra kastrull, brickor mm. I helgen byggde jag en extra hylla som står på ben i ett av skåpen så att jag får en smal hylla till att lägga uppläggningsfat. Nu blev det lättare att ställa tillbaka på rätt ställe. Innan behövde jag alltid lyfta på 4 andra saker för att få fram den saken som skulle användas.

    Det blir sakta men säkert bättre här hemma, men har vi haft stökigt i över 6 år så får det väl ta ett tag. Just nu är det i alla fall så rent att jag inte behöver skämmas om det kommer oväntat besök.

    Har också börjat planera i tid. Skall vi på kalas på helgen, fixar jag presenten i god tid så slipper jag fara omkring med andan i halsen och panik 1 timme innan kalaset börjar. Det blir mycket roligare att gå på kalas eller ha gäster om man inte stressat innan. Eftersom tvätteriet fungerar finns det också rena kläder att välja på och att jag bestämmer vad jag skall ha på mig längre tid än 5 minuter innan.

    Berömma barnen mycket när de försöker hjälpa till även om resultatet inte blir som man tänkt sig.

    Vi har spelat ett poängsystem där belöningen är en gemensam utflykt. Om det är städat i dotterns rum på kvällen så blir det ett klistermärke. Jag får "klistermärke" om jag sorterar något eller gör en maskin tvätt inkl. vikning/bortplockning eller någon annan hushållssyssla som gör huset bättre. Jag har fler rader eftersom jag kan få flera på en dag. Det gör det till en liten tävling och jag har fått tjata mindre på att dottern skall städa och om hon är bra på sina uppgifter, måste jag vara lika bra.  
    Får jag fråga, hur har du gjort för att bli av med stöket? Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, det känns så överväldigande! Förra veckan rensade jag ur en låda i köket (hittade reklam och betalda räkningar från 2008, då skämdes jag, även om jag var helt ensam) och sen började jag på ett skåp. Men så har det liksom fått stanna upp, det har varit mycket med barnen och man hittar ju på ursäkter hela tiden... Men jag VILL verkligen ta tag i det. Jag går igenom en ganska tuff period just nu, men åh, vad bra jag mår på morgonen när jag vaknar till ett kök utan disk! Jag mår ju bättre av det, men vill heller inte ta på mig för mycket.. Vad tror du? Och ni andra också såklart?
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep
    Nyfiken gul skrev 2010-06-09 18:22:54 följande:
    se mitt svar en sida bakåt i tråden - lite kortfattat handlar ordnign och reda om att man måste ta sig tid att städa - och att det är lika viktigt som att laga mat eller skjutsa till fotbollen. Man måste faktiskt avsätta tid i sin kalender. Det går inte att inbilla sig att man kan städa sitt hem på måfå lite här och lite där och på nån minut i reklampauserna på tv... då får man vackert leva i sin röra.

    avsätt ordentlig tid för städning och bestäm dig för VAD som ska städas och HUR..
    Tack för svaret! Jag ska försöka göra det till helgen, problemet är att min pojkvän jobbar extra i helgen, kan bli svårt med lilltjejen... Eventuellt kan jag ju rensa köket när hon sover, och sen när killen kommit hem. Vi får se, jag måste prata lite med honom också så klart =)
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep
    Novelli skrev 2010-07-09 15:13:32 följande:
    Så här gör jag:

    1. Rensa och släng allt som du inte använt senaste året. Jag menar allt.
    2. Köp hem förvaring. Det bästa man kan ha är en stor garderobsvägg, ca 35 cm djup bara, på en vägg. Där kan man få in tex posten på en hylla. Nycklar och mobiler mm på en hylla. Räkningar och viktiga papper på en hylla osv. Hemligheten är att ha lite saker och att allt har sin speciella plats.
    3. I badrummet har jag skaffat stora tyglådor som finns på IKEA, de rymmer var och en precis en tvättmaskin. Sen har jag skrivit på dessa: Vittvätt, svarttvätt, färgtvätt, handdukar och sängkläder, osv. När en är full så stoppar du den i maskinen utan att behöva sortera, de står förstås i badrummet, i ett köksskåp från IKEA 35 cm djup. 
    Jag har massor av tips om du vill ha fler så fråga mig gärna.Skrattande
    Med risk för att låta som en komplett idiot: Vad är en garderobsvägg? En vanlig garderob, typ?
    Har du nån bild från exempelvis IKEA eller nåt?
    Jag ber om ursäkt, men jag är så ofattbart dålig på att visualisera :S
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep
    Analoga skrev 2010-09-29 17:57:28 följande:

    Oj oj oj här kryllar det av tips! Håller just nu på med 6-åriga dotterns rum och försöker få det i någon slags organiserad ordning därinne vilket inte är lätt 

    T ex...hur gör ni, som har pyssliga barn, med alla deras alster?

    Dottern har gjort hur många pärlhalsband- och armband som helst, för att inte tala om pärlplattor!! Hur sparar man dem på ett bra sätt??


    Är du också pysslig? I så fall kan ni köpa nåt fint odekorerat smyckesskrin på tex, Panduro och göra det fint själva! Pärplattorna däremot vet jag faktiskt inte..
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep

    Hej allihop.


    Jag har skrivit i tråden förut, men nu behöver jag verkligen hjälp. Jag har börjat må riktigt dåligt över hur det ser ut här hemma.. Det känns som att jag ska bryta ihop! Och jag vet inte vad jag ska göra, känner mig så dum.


    Det känns lite som att det är någon gen som fattas i huvudet. Genen som alla andra har, som säger hur ofta man ska göra något och genen som liksom signalerar till hjärnan när det håller på att gå överstyr, den föddes jag utan. Jag skäms verkligen över det här, känner mig liksom.. Ofullständig. Jag har aldrig vågat erkänna det för någon, men gjorde det tillslut för min pojkvän. Han verkar dock bara tro att det är lathet (tacksamt, när man väl litar på någon..). Så nu lägger jag mitt sista hopp till er.


    Finns det någon där ute, som vill skriva en liten lista till mig, på hur många gånger per vecka man måste ta tag i städet? Eller ja.. En lista på vad vanligt städ är. Sånt som alla gör nån gång i veckan.


     


    Som sagt, jag vet att jag verkar fullkomligen dum i huvudet :( Men jag hoppas nån där ute kan hjälpa mig lite. Vore guld värt! Fyller år om en dryg vecka och ska ha hit gäster, då måste stället vara åtminstone i okej skick..


    :/


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep
    linas fina skrev 2011-01-21 19:54:10 följande:
    Det kan vara en konst att hålla snyggt. Det kan gå åt pipan snabbt om man inte har någon bra struktur.
    Ett tips är att faktiskt inte ha så mycket prylar. Ha endast det du använder samt det du verkligen tycker om. Resten kan du skänka även om du fått det av någon vänlig människa.
    Det som inte används just nu kan förvaras i lådor någonstans, ordentligt märkta.

    Tänk på att var sak ska ha sin bestämda plats, då blir det enklare att plocka undan. Ingen pryl ska vara utan "hem" så att säga.
    Plocka undan varje kväll. Lite varje dag gör skillnad.
    Papper, foton och sånt som du vill spara, sätt in det i album och pärmar. 
    Har du barn, ha inte miljoner leksaker, det bli stökigt på nolltid. Mindre leksaker och bra förvaring till dem är att rekommendera.

    Har man ordning så blir det lättare att sköta städningen. Då är det enklare att faktiskt ta fram dammsugaren och svepa av. Lika med badrummet. Mycket enklare att torka av om det inte står massvis med flaskor och smink framme.

    Det här har hjälpt mig. Blir kaos om jag inte har grundordningen och blir det för mycket prylar rensar jag ur med jämna mellanrum. Det gör det dessutom roligare att hålla fint, när det inte dräller saker överallt. =)
    Hej och tack för ditt svar!
    Måste bara tipsa om en grej till alla andra som har barn! Jag köpte denna på lekmer.se:
    http://lekmer.se/inredning/forvaring-och-bokhyllor/lador/toy-story-f%c3%b6rvaringsl%c3%a5da-50-l
    Och den är verkligen kanon! Den står i vardagsrummet. Kommer även köpa en eller två till, till deras rum.
    Den rymmer 50 liter, och innan jag köpte den tänkte jag "undrar om den räcker till allt lego"
    och ja.. Legot låg längst ner på botten, det såg löjligt ut Den är stor och jättebra!
    Jag ska försöka tänka på ditt tips, och även läsa igenom tråden lite igen, för att få lite inspiration.
    Jag måste göra nånting, NU! Jag älskar verkligen den här tråden, den är guld :)
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
Svar på tråden Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...