Inlägg från: vivianne |Visa alla inlägg
  • vivianne

    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...

    Bra tråd! Drömmer om ordning.

    Jag har tidigare haft svårt att kasta saker men när man väl börjat blir det lättare och lättare och till slut ryker jättemycket. Men ett tips jag tillämpade när jag flyttade hemifrån var att jag la alla saker där jag "velade" (slänga/behålla???) i en svart säck, knöt om med en lapp med dagens datum och ställde i garaget. När ett år gått utan att jag saknat något i säcken kastades den.

  • vivianne

    Vill bara ge dela med mig av dagens "lilla extra" - jag har röjt i hyllan med urvuxna barnkläder och babyleksaker. Det är nu sorterat efter storlek och nedpackat för att kunna skickas vidare i bekantskapskretsen. Har promenerat till en välgörenhetscontainer med det som inte passar någon. Härligt!!!!! det är en sån befrielse att göra sig av med sånt man inte behöver.

    Sen upptäckte jag att klädstången i min garderob rasat av tyngden så nästa helg får jag nog rensa lite där, eller vad tror ni?

  • vivianne
    Shaun the sheep skrev 2011-02-27 21:20:26 följande:
    Tack hörni! Precis vad jag behövde höra. Imorgon smäller det!
    Jag gillar inte att vara i källaren själv, det är sån där lampa som släcks automatiskt efter 3 minuter. Varje gång jag ska tända är jag övertygad om att det kommer stå en zombie där! ;)
    Jag  brukade ha med mig en ficklampa ner i källaren när jag bodde i lägenhet. Minns inte att där fanns vägguttag till en vanlig lampa...
  • vivianne
    Flickmamma skrev 2011-03-05 06:49:00 följande:
    Vårt största problemområde är tvätten. Vi kan bara rtvätta i tvättstugan en gång i veckan och då blir det 6-8 maskiner tvätt beroende på om det är lakan eller inte och mängden smutsiga ytterkläder. Så var ska den smutsiga tvätten stå och var ska den rena tvätten stå innan vi hinner vika den? Jag blir galen på tvätt! Vi är 6 personer och har 2 småtjejer som gärna provar kläder stup i kvarten också så jag måste syna och hänga upp igen!
    Har tipsat tidigare om min underbara tvättlösning. Ett trådbacksställ från IKEA med sex trådbackar som står i badrummet. En skylt på respektive trådback så att svart/vitt/kulört i 40 respektive 60 grader hamnar i rätt back från början. När en back är full åker den i maskinen men har man gemensam tvättstuga kan den ju lika gärna åka i en blå ikea-kasse och bäras ner i tvättstugan.

    Tvätten sorteras efter hand och det tar inte mer golvyta än en tvättkorg. Har haft det så ett par år är jättenöjd
  • vivianne
    Elins mamma 2010 skrev 2011-05-06 15:04:46 följande:
    Fanns det några tips om hur man behåller ordningen sen? jag kan vara bra på att organisera, mitt stora problem är att jag har så svårt att hålla det städat och snyggt hemma, det är jämt disk framme mm. Varje gång jag städat tänker jag: nu ska jag/vi ha det så här och inte stöka till men det blir snabbt likadant igen!

    Tips mottages med tacksamhet
    Känner igen mig. Och hos oss drar stök till sig mer stök. Så fort man låter någon liten grej ligga framme är ribban sänkt och vips är det jättestökigt. Så nolltolerans antar jag gäller.

    Ett tips jag läst som verkar jättebra är att sätta äggklockan på en kvart varje dag och under den kvarten plockar hela familjen bort stök eller städar.
  • vivianne
    Vickanflickan skrev 2011-05-19 22:13:35 följande:
    igår gick jag lös med ättika här hemma. gjort rent både spis, kranar, vask med det + att jag kalkade av vattenkokaren med det. Så lite städande även om det inte blev så mycket röjande. Idag har jag varit och fått järndropp så nu väntar jag med spänning på att städorken ska infinna sej Flört
    imorgon ska vi in till staden igen för besök hos mvc. Tänkte passa på att köpa lite papplådor samtidigt och ta tag i urväxta barnkläder som ska upp på vinden, kläder som ska ner från vinden och tvättas upp för att lillasyskon ska kunna ha dom sen när det är dags att titta ut. Dags att ta tag i garderobskaoset, iallfall sonens....
    Om du tänkte handla kartonger på IKEA hittade jag några jättebra för 5 kr st. Pappis heter de. Det står nu 12 st pappis-lådor med barnkläder i dotterns garderob (4 på varje hylla). Sorterat efter storlek/funktion. Är sååååå lycklig. Men det är såklart inte klart... Behöver fler pappis!!!
  • vivianne
    Ramborg skrev 2011-07-04 23:35:42 följande:
    Ahhh... Lägga tillbaks dem i väskan såklart! Jag fattar inte att jag inte tänkt på det! Då är ju dessutom väskan alltid packad. Så självklart när man tänker på det, att det nästan är pinsamt. Tack, Nyfiken Gul!
    Jag skulle precis tipsa om detsamma men min man har gjort det ännu enklare än nyfiken Guls. Han tar upp träningsbyxona och handduken och "brer ut" över träningsväskan som får stå kvar i hallen. Dan därpå är de torra och stuvas ner i väskan igen. T-shirt och strumpor brukar han nog ta rena varje gång.

    Antar att det funkar, han har alltid gjort så.
  • vivianne

    Någon som testat en kakeltvättare? Såg den i mataffären, den verkade smart men jag vill gärna få "referenser" innan jag handlar. Är lite trött på att bli besviken på saker jag tror ska göra vårt hem skinande rent men som knappt sparar något arbete och ligger och tar plats
    http://www.maria.se/Main.aspx?ObjectID=476

  • vivianne
    Luktärten skrev 2011-07-16 21:21:44 följande:
    Igår kom mannen med förslag på att vi skulle fixa kontoret. Inte mig emot. Tyvärr har vi helt olika inredningssmak så att det är till att kompromissa hela tiden. Jag tror dock att det blir bra.

    Det kommer att bli ett långt skrivbord med plats för två arbetsplatser. Sen blir det 5 st 800cm Billybokhyllor med dörrar på nederdelarna. Tyvärr finns det inte dörrar i ek som är i fullhöjd, så det blir öppna överhalvor. Tidigare dilemma är förutom att det är mycket skrot i våra bokhyllor så har helt öppna hyllor gett ett väldigt rörigt uttryck.

    Nu ska även här rensas. Varenda pinal ska gås igenom innan de får en plats i de nya bokhyllorna. Det är nästan så jag hoppas på regn imorgon också så att vi kan skruva och fixa.

    Jag hade gärna passat på att byta golv och tapeter när vi ändå håller på, men det är klart då hade hela semestern gått åt. Det får bli vid ett senare tillfälle även om  det blir  lite dubbelarbete iom att allt måste ut från rummet igen.
    Vi har haft billy med dörrar bara där nere och det höll sig prydligt. Vi fyllde överdelarna med böcker som inte användes så mycket utan höll sig hyfsat snyggt och såg till att ha pärmar, tidskriftshållare, förvaringslådor och annat som lätt blir stökigt nere bakom dörrarna.

    En fördel är att det der snyggare ut (tycker i alla fall jag). Fyra meter helt täckta bokhyllor får lätt en garderobskänsla. Om man inte kör glasdörrar såklart... Men då syns stöket igen.
  • vivianne

    Vill bara skryt lite. Det regnar, jag har semester och fick plötsligt ett ryck och gick igenom min garderob. Kastade två påsar med trasiga, helt uttjänta kläder och en hel säck med kläder som gick till välgörenhet. Promenerade med säcken till välgörenhetscontainer direkt så att den inte skulle bli stående i hallen. Härligt!!

    Normalt ska jag fundera, planera, omorganisera, möblera om och annat överarbetat när jag gör sådana saker. Vilket gör att projektet blir så stort att det aldrig blir av. Men nu fick jag infallet och en timme efteråt var det avklarat. Med jättebra resultat. Min garderob behövde ju egentligen inte alls omorganiseras, bara rensas för den var överfull.

    Tänk om jag får samma infall på köksskåpen imorgon! Det ska ju regna då med...

Svar på tråden Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...