• ssf

    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...

    Needy skrev 2010-07-29 18:34:14 följande:
    Det bästa tips jag har- som jag fått här på FL av en smart en, är att när man går ut ur ett rum..tar man för vana att ta med 2 saker som ligger på fel plats. Det kan ju vara vadsomhelst..en penna..ett reklamblad..ett glas..en kaffekopp..
    Berättade detta för min make, o häromdan när jag reste mig från soffan, för att knalla in i sängen..sa han..HÖRRU..2 saker var det!!

    Så det funkar här iaf!

    Sen har jag ett till städtips- för er som har rostfria vitvaror..ta en liten bit hushålls/toapapper med en gnutta matolja o gnid in på kylen etc. Blir skinande rent, utan tumavtryck!
    Det har min mamma lärt mig också! Det underlättar väldigt mycket när man ska städa, det tar liksom inte stopp i "städandet" mitt i undanplockningen. Dessutom är det så himla mycket trevligare att gå upp på morgonen om man inte möts av gårdagens tv-kväll på vardagsrumsbordet när man kommer hem.

    Man kan också göra "en sport" av det; Genom att ta en sak från det rummet jag är i, gå till rätt rum/plats med det, i det rummet ta en sak, osv, hur länge kan jag hålla på?

    Eller i det motsatta fallet, när man egentligen inte "har tid" att springa runt med grejer, så tar man med sig den/de sak/saker från det rummet jag går från, som ska till samma rum som jag är på väg till. Då tar det ju ingen extra tid, jag skulle ju ändå gå dit.
  • ssf
    Jojjanna skrev 2011-12-06 15:57:34 följande:
    I förra veckan hittade jag den här tråden och blev så oerhört inspirerad. Jag gjorde listor för vad jag ska göra varje dag nu när jag går hemma och är sjukskriven...

    Det gick sådär... projektet som jag började med var att rensa ut min garderob och byrå så att enbart mina mammakläder skulle ligga där. Det blev snyggt och fint och det blev dessutom massor av plats till den kommande bebisens kläder

    Men de utrensade kläderna blev kvar i sovrummet av någon outgrundlig anledning... Jag har sorterat dem i en secondhandhög, en hög som ska slängas och sen i två stora IKEA-kassar med dragkedja som ska upp på vinden. Men varför får jag inte "ändan ur" och tar tag i det?

    Idag har jag inte brytt mig om kläderna utan börjat ett nytt projekt. Vi håller på och möblerar om och har skapat ett nytt hemmakontor/datorhörna. Jag satte genast igång med att organisera om hemmakontoret. Har fixat brevkorgar, tidskriftssamlare och en massa mappar. Sen har dagen gått åt till att sortera papper och slänga gamla olästa tidningar... Jag har massor kvar men det känns som början till en ny och bättre struktur än innan.

    Men som sagt, hur gör man för att avsluta alla sina påbörjade projekt???
    Det är det eviga problemet tycker jag. Men, som min käre mor säger; det man gör idag slipper man ha kvar till imorgon! Min egen "regel" är att om det är en enkel sak så ska det göras direkt. I ditt fall, bär upp IKEA-kassarna till vinden, det är enkelt och ger snabbt resultat. De andra, två slänga och lämna iväg, kräver ju lite större insats, men bestäm dig för att det ska vara gjort innan du får köpa nått eller så. Här brukar det bli "nej, inte åka till mataffären innan återvinningen är lämnad" till exempel. Ibland händer det dock att jag skjuter på matinköpen pga detta, men till slut måste man ju Glad

    Såå... hopp iväg nu, upp på vinden med digFlört
  • ssf
    Fantasia78 skrev 2011-12-07 13:56:58 följande:
    Jag SKA fixa detta... Behöver bara lite tid och peppning, och kommer även att involvera hela famliljen i olika sysslor... Ska bli kul (intalar jag mig). Men det brukar faktiskt vara roligare än man tror när man väl kommit igång.... Solig
    Att vilja är ju trots allt ett väldigt bra förstasteg Glad Jag tycker att en bra början brukar vara att få bort alla saker ur ett rum som inte hör hemma där inne. Ta en plastback eller nått och samla saker i och välj ett lämpligt rum att starta i. Fyll backen lagom mycket, sen går du runt och lägger sakerna där de ska vara och sen tillbaka till samma rum osv. På så sätt är det enkelt att sluta när man behöver utan att man har en massa saker som bara kommit halvvägs till rätt ställe. Om ett rum är "tömt" på saker som inte hör till det rummet kan du välja om du vill få alla saker inom rummet på rätt plats också eller om du vill gå på nästa rum.
  • ssf
    Fantasia78 skrev 2011-12-27 12:20:16 följande:

    Samma här... Fast det är oftast bara i containern med förpackningar (mjölkpaket, julklappspapper etc) som det är fullt där jag bor. Oftast går det bra att ändå slänga metall och plast. Fast det är ju just förpackningar som man har mängder av...


    Känns snopet att behöva åka hem igen, i oförrättat ärende.



    Testat att ringa företaget som tömmer containrarna nån gång? De kanske inte vet att det brukar bli fullt långt innan de tömmer. De kanske till och med kan ställa upp en extra för pappersförpackningar om det "alltid" är den som blir full långt innan de övriga.
  • ssf
    H Raheb skrev 2011-12-28 12:12:35 följande:
    Skulle behöva ett tips, håller på att separera, och flyttade tillbaka till villan jag ska ta över, men eftersom det nu tagit exet 6 mån att få tummen ur och fortfarande inte har fått ut den helt, så har jag hela hallen full med lådor som jag har fått packa åt honom, och halva vardagsrummet full med möbler som han inte hämtat, så nu vill jag ha tips på hur man gör för att få ordning på sina saker, när man samtidigt ska husera ett extra hushåll som hela tiden är i vägen. Känner att jag bara flyttar sakerna runt huset och får ingen ordning på något.

    Har hotat att lägga ut hans möbler på blocket och köra lådorna till åv c om de inte är borta snart, men trots det händer inget.


    Har du ett garage att offra några veckor kanske? Meddela honom sen ett datum till vilket han har på sig att hämta grejerna. Dagen efter åker du till nån inlämning med dem eller lägger ut dem på Blocket om du orkar hålla på med det.

    Jag hade samma problem som du när min sambo flyttade för 5 år sen. Men grejerna stod inte i vägen, så jag var inte så jättehård på att han skulle hämta dem. Efter ett år ringde jag och frågade om jag skulle slänga skiten (det var dock inte bara skit) eller om han ville hämta det. Jag fick åka till Återbruket med dem. Dock hittar jag fortfarande saker som är hans när jag rensar bland mina grejer. Eller, nu tror jag att jag har fått bort allt under höstens källarrensning, det känns skönt =)  

  • ssf
    Mamma 04 och 06 skrev 2011-12-28 22:34:18 följande:

    Numera hör jag mantrat från Nyfiken Gul inom mig "Gör klart projektet innan du börjar något nytt. Starta aldrig ett projekt som du vet att du aldrig kommer att slutföra". Det har hjälpt mig många gånger! Tack Nyfiken Gul : -)

    Nyfiken Gul säger många kloka saker!
  • ssf
    Nyfiken gul skrev 2012-01-02 07:27:41 följande:

    självklart kan jag ha två eller tre - vilket jag nog måste också - men grejen är att det får fortfarande inte plats. Två trådrullar i ett av dom där facken och det går inte att stänga locket... typ...   jag behöver en med större mått åt alla håll...

    jag skulle vilja haft en sån där kryddhylla med gamla plastlådor typ... fast bärbar...   

    Du menar de där platslådorna med handtag på framsidan som ibland sitter under överskåpen i gamla kök? Det finns "bärbara" sådana, vi har en i vår gamla lekstuga. Visserligen utan handtag uppepå, men sätter man på ett så blir det ju bärbar.
Svar på tråden Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...