• Dr Mupp

    Till er som inte kan gå ner i vikt

    Tänk omd et var så lätt som TS beslriver det. Jag lever på en macka + ett glas mjölk till fruskot och en barnportion mat till lunch och middag. Har stått still i vikt de senaste 4 veckorna.

  • Dr Mupp
    Pigeon skrev 2010-02-24 20:08:06 följande:
    Exakt så har ett par jag känner. Han är lång och smal, har stillasittande jobb och äter lunch ute varje dag - ofta snabbmat och annat onyttigt. Spelar spel med vännerna och då dricker de cola och äter chips mm. Han är över 35 år och fortfarande smal. Hon däremot jobbar i förskola och är mycket aktiv, rör sig jättemkt i jobbet och är noga med maten. Hon är kort till växten, och har ganska rund figur, och har sett ut sån sen hon var liten. Hon har nu kört kalorifri kost ett tag och gått ner en del och äter aldrig godis el dyl, men trots det är hon fortfarande betydligt "tjockare" än sin man.
    Vi har samma här. Make och söner är pinnar. Jag är kraftigt överviktig och dottern tenderar att gå upp i vikt lätt.
  • Dr Mupp
    Missy E skrev 2010-02-24 20:30:29 följande:
    Prova att äta lite mer och lägga till lite motion. Din kropp har troligtvis gått in i svältfas eftersom det går för lång tid mellan målen samt totalintaget är för lågt. För att boosta din förbränning behöver du äta något ca var tredje timme. Förutom att dina nuvarande tre mål skall ha ett ganska lågt innehåll av kolhydrater men större andel proteiner och grönsaker så bör du lägga till två mellanmål. Det kan vara ett ägg el en frukt el lite keso el grovt bröd m ost/skinka. Men... glöm inte motionen (promenader räcker gott för fettförbränning).
    Jag har foglossning och kan inte gå. Ökar jag på mängden mat oavsett vad så går jag upp i vikt. Gissar att amningen är en del av problemet, jag går inte ner i vikt när jag ammar.

    På den gamla goda tiden när jag kunde gå så gick jag ca en mil om dagen, påverkade inte vikten mer än att jag lyckades hålla den på övervikten. Vad jag åt spelade ingen roll. Eller jo tog jag bort alla kolhydrater så gick jag ner i vikt. Problemet var att efter 6 veckor på LCHF kost så mådde jag fortfarande illa, hade ont i huvudet och orkeslös. La till långsamma kolhydrater och gick direkt upp det jag gått ner.
Svar på tråden Till er som inte kan gå ner i vikt