• Vemi

    Till er som inte kan gå ner i vikt

    Jag är väl en sån du skriver om på sätt och vis. Inte jättetjock men inte så smal som jag skulle vilja vara. Det ÄR lätt att gå ner i vikt. Faktiskt. Man behöver bara bestämma sig och hålla sitt beslut. Det är där mitt problem ligger, jag har nämligen inte den diciplinen att säga nej till mig själv. Har enormt sötsug, så visst finns det ett beroende i mat, sockerberoende. Min man däremot har en enorm diciplinförmåga och kan äta keso och tonfisk en månad om han var tvungen. Han gick ner från 93kg till 75kg (några år innan vi träffades men jag har sett bildbevis :)  ).  Så det är klart att man kan! 

    Jag tog faktiskt inte alls illa upp av ditt inlägg, snarare tvärtom så blev jag faktiskt lite sporrad :) Så tack för det! 

  • Vemi

    Snacka om "Tråd of the day"! Shit vilken anströmning med inlägg.
    Jag tycker ändå att diskussionen här är på en relativt bra nivå. Förstår inte alla dessa "påhopp" som folk skriver om? Var är de? Ingen har sagt att ngn är ointelligent för att man är tjock eller smal? Och som många andra sagt, skit i BMI, gör en fettmätning istället, som sagt kan många smala vara jättefeta på insidan, i vener o sånt...

    Och detta med gym. Jag har själv jobbat på gym och det fortfarande lite då och då och ALDRIG att jag eller mina kollegor tänkt "vilken fet människa, vad gör han eller hon här?" Istället blir jag uppriktigt glad och tänker att va kul att personen bestämt sig för att komma i form och satsar. Grejen är att många tror att folk bryr sig mer på gym än vad de faktiskt gör. Ta chansen att boka en instruktion eller motivationssamtal.

    Man måste ju vilja gå ner i vikt för att gå ner... ( om vi pratar övervikt till normalvikt) och det var nog DE som TS ställde sin fråga till. Om man vill gå ner i vikt, hur kommer det sig att du inte gör det? Får du ångest? Mår du dåligt på något annat sätt? Jag tror inte hon ville sätta dit dig som har några kilo extra men som trivs med det. Men övervikt är inte hälsosamt, kommer aldrig att bli.

Svar på tråden Till er som inte kan gå ner i vikt