• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Välkommen till tråden lauramaria! :) Är det ditt första barn eller har du några sedan tidigare? Jag tycker magen sväller i ett snabbt tempo. Det är mysigt på sitt sätt, men samtidigt vore det skönt om man kunde ha fått använda vanliga kläder lite längre, jag kan inte påstå att jag saknat just gravidkläder, det är så tråkigt mode? :s jag har riktigt svårt att hitta något som känns "wow".

  • Loris

    Vad roligt med första bebisen Jag var och är också sådär att jag läser och kollar runt mycket, mest för att jag tappat lusten att sitta framför tvn eller att spela på kvällarna, av någon anledning så har jag fastnat på familjeliv båda mina graviditeter, jag sitter åtminstone en liten stund, nästan dagligen ;) passar på då det inte finns mycket annat att göra :) och angående ilningar så har jag faktiskt ingen aning, jag har mest haft molande "mensvärk" och har också bara fått förklaringen på att det är livmodern som växer.

  • Loris

    Jag ska på andra BM besöket på fredag, Kommer vara i vecka 16 då :), förra gången sa bm att det blir att ta blodprover då, antar att det är samma som förra graviditeten, de måste kolla om mamman har några smittsamma sjukdomar som typ hiv och liknande och kolla blodvärden. Förra gången kollade vi bara blodvärde och äggvita i urinen. Vi gick på ett föräldramöte förra graviditeten, men jag tyckte det kändes konstigt så jag gick inte på alla träffarna. Den här gången lär jag nog gå på alla träffar. Hur ska ni andra göra/har gjort?

  • Loris

    Hej hej li81 :) kul att vi bara blir fler och fler! Många som ska ha nu i höst! Får man bara gå föräldrakursen om man är förstföderska? Isf är jag rätt säker på att jag lär börja någon grupp i yoga eller kanske gravid pilates. Börjat så smått här hemma.. det är nog vårdcentralen som håller i föräldrautbildningen, vi vart informerade och tillfrågade av bm förra gången. De höll till i källaren i vårdcentralens byggnad :)

  • Loris

    Li81, vad roligt förresten, jag har en flicka som fyller två nästa månad :) det lär bli riktigt fullt ös med en tvååring och bebis hemma samtidigt. ;)

  • Loris

    Tjenare tjejer

    Hur mår ni alla i det härliga vårvädret? Jag läste på vk att det ska vara plusgrader från och med måndag till veckan *håller fingrar och tår*

    Det är så underligt, graviditeten med första barnet kändes verkligen som en evighetsväntan, jag räknade nästan dagarna - nu tycker jag att det går för fort, det är så mycjket man ska och vill hinna med..
    Vi har iallafall fått hem barnvagnen, Vi beställde en crescent classic vagn på nätet, riktigt fin och stabil vagn faktiskt
    Man är ju lite skeptiskt eftersom man inte kan känna och klämma på samma sätt som i butik men dotterns 8ittvagn är också en crescent, jag trivs verkligen med deras vagnar.
    Någon annan som har börjat att förbereda små som stora saker inför bebisen?

    Idag var jag på andra BM besöket, det vart inte mycket mer än att ta blodprover, urinprov och lite frågor från våran sida. Nästa besök blir inte förrän i början av maj! Lång tid emellan besöken nu, men jag tycker det är riktigt skönt! Nu ser man ju ändå mest fram emot att få åka på UL och se att allt ser bra ut och kanske till och med, med turen på rätt sida, får man veta vad det är för kön

    Jag har också haft en del problem med smärtor i magmusklerna, hostar man så blir det nästan till att förbereda sig, huka och trycka ihop magen så gott de  går för att dämpa haha. Konmstigt nog är det inget jag kommer ihåg att jag haft problem med i förra graviditeten så när det började kom det lite som en chock.. Kanske har man bara förträngt det?

  • Loris

    Lillebror, haha vad gulligt Är det dinosaurier som är inne just nu?

    Det vart en vanlig vagn, sitt/ligg variant, vi tänkte prova med ståbräda och låta lillan gå mkt själv om hon vill det. Sen har vi hennes sittvagn också, är man två och vill ta en längre promenad så kan man ju ta med den vagnen också. Är jag ensam så kommer jag nog att anpassa lägden på promenadsträckan efter det och i värsta fall ta bilen.

    Vi funderade väldigt mkt på en syskonvagn, de verkar ju väldigt smidiga när man har två.
    För våran del kändes det viktigt att ha en vagn som är lätt att lyfta, snabb och enkel att he in i bilen (den förra vagnen vi hade var riktigt jobbig att dra med, den tog upp precis hela bagageutrymmet och den tog ganska mkt tid att plocka isär - montera ihop och de syskonvagnar jag har tittat på har verkat ganska otympliga, breda och tunga, med våran smala hall som vagnavställ så skulle vi bli tokiga hehe).
     
    Jag skulle kunna tänka mig att köpa en tvillingvagn i sulkymodell, de kostar inte så vansinnigt mycket och kommer säkert till användning speciellt under t.ex. marknader (det blir nog inte förrän nästa sommar, 2011, dock)

    jag måste säga att det inte låter lockande att gå med hukad rygg och raksträckta armar dock, förhoppningsvis finns det någon variant av ståbrädorna som fungerar ihop med vagnen.

    Nu ska jag passa på att slumra en stund, lillan sover
    Ha det så bra tjejer!

  • Loris

    Visst är det underbart med riktigt vårväder! Jag hoppas det håller i sig nu bara. Det gör ju att man blir Lite piggare över dagarna, även om det känns lite ledsamt att man sitter på jobbet när det ändå är bra väder. Lillebror, vad skönt med lite vila, jag har passat på att sova på dagarna då lillan tar sin lur. Helgen har varit underlig, jag har sovit i snitt 14 timmar men ändå varit dödstrött. jag som tyckte att den värsta tröttheten var på väg bort. Någon annan som upplevt samma? nupp, är det detsamma som fostervattensprov? Nej nu måste jag nog försöka göra lite nytta. Ha en trevlig dag tjejer!

  • Loris

    Välkommen LindaMattias! Spännande med tvillingar!

    LauraMaria, hur gick det på UL idag? Fick/ville du veta könet på bebisen?

    Jag tänker definitivt ta reda på könet om det går, visst vore det roligt med den där överraskningseffekten men det känns mkt mer praktiskt att veta om man ska köpa in nya grejer till bebben. (känns inge skoj att bara köpa gula, vita och grönakläder t.ex. :-s )
    Hur tänker ni andra göra?

    Det är nog snart läge att starta en BF lista!

    Det vore otäckt om det faktiskt påverkar hörseln på bebisen att använda en doppler, vilket som så bör man nog inte överanvända apparaterna.

    Dock verkar teorierna och vad barnmorskorna säger skilja sig rätt mycket, min BM sa att de slutat lyssna före vecka 18, i hela länet, eftersom det finns risk för att de inte hittar åt hjärtljudet på bebisen och många föräldrar då har blivit ganska upprörda - de har säkert blivit tvugna att skicka folk på "onödiga" UL vilket kostar landstinget pengar, nu är de ju till 100% inställda på att dra in på allt onödigt..
    Trist

    Är det någon som har fått en graviditetskalender av sin BM ? Saknar faktiskt den, tyckte den var kanon med lillan!

  • Loris

    Välkommen alla nya VAd många vi blir! Trevligt

    Li81, vad konstigt att de inte tog prover på dig, det måste dom väl göra varje gång egentligen?
    Det är ju ändå en liten säkerhetsgrej?

    Pencil, Jag skulle bli supernyfiken om jag inte visste könet - men det är säkert en upplevelse för livet! Det gäller nog bara att nyfikenheten inte ska ta över

    LauraMaria
    , det är bara det där A4 papperet jag menade, jag fyllde i all "rolig" info under förra graviditeten. Det är egentligen inget märkvärdigt papper men det känns mkt rejälare än ett vanligt pappersark och passade perfekt att stoppa i babyboken! Saknade det lite nu när vi inte fick något hos BM.

    I helgen funderar vi på att åka på badhuset för första gången med lillan, vi har tänkt åka flera gånger men det har på något knasigt vänster alltid ställts in pga att vi varit sjuk just dagen vi tänkt åka eller att något annat dykt upp..
    Vet ni hur det fungerar för småttingarna, har de leksaker på badhuset som de får låna eller ska man ta med sånt själv? Det är säkert 10 år sen jag var på umeås badhus senast...
    Har det fortfarande bara en rund liten pool för de små eller har det tillkommit något skoj?

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)