• Moyo

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Lycka till, tuds!!!! Snart får du också sniffa bebis!

  • Moyo

    HannaMaria:
    Vi har valt att ha kudde åt våra barn. Det man ska tänka på med pyttisar är att låta dem ligga högt upp med axlarna/skuldrorna på kudden och inte bara huvudet.

    lysa:
    Tack för empatin. Jag vet sedan dottern att amning kan vara en riktig energitjuv på många sätt. Då var det strul från dag 1, delvis på grund av min sjukdom, och jag fick ett känslomässigt sammanbrott varje gång någon frågade om jag ammade - ändå delammade jag i 6+ månader och borde ha känt mig stolt. Fy farao!
    Nu är målet helamning. Känner att jag inte orkar med både och med en tvååring som också vill ha uppmärksamhet. På sjukhuset fick vi egentligen en bra start, trots den kaotiska starten så att säga, helt isolerade från omvärlden med inget annat att göra än amma, pumpa, äta och dricka.
    Pysen får just nu 15-30 ml (1-2 msk) ersättning per dygn och följer sin viktkurva rätt okej - förhoppningen nu är att kunna ta bort ersättningen helt snart.

    Ooops! Nu är Lillan vaken - mellisdags!

  • Moyo

    Grattis till sonen, shioo!!!
    Då bytte ni av oss på Barn 4, vi blev ju utskrivna den nionde.

  • Moyo

    I eftermiddag blir det nog en tur på Leos så vi håller oss vakna. Sovit tre timmar i natt. *gääääsp*

  • Moyo

    Lycka till, Klaveret!  

    Grattis LauraMaria! Kul att det gick så bra!

    Lisabettan:
    Jag fick ju ett par veckors vila per automatik på Barn så maken har tagit aktiverandet av storasyster. Han säger hela tiden "ta du hand om "ditt" barn så tar jag "mitt". Han är hemma ett par veckor till så jag hoppas att amningen stabilisterat sig till dess så vi fått lite rutin när det är dags för mig att ta kommandot härhemma!

  • Moyo

    Delta1:
    På Barn fick Pysen ha napp ibland, men sedan vi kom hem har vi undvikit det, mycket för att amningen inte riktigt hunnit ifatt barnet ännu så jag ger bröstet vid varje antydan till sugbehov. Vi har nappen med i bilen och så när man inte kan amma hursomhelst. Jag hade valt napp framför finger i er sits och likaså om barnet tycks välja ett av sina egna fingrar - då skulle jag introducera napp i stället.

    shioo:
    Visst är det bekvämt med sond? Jag gillade det skarpt eftersom man då kan amma tills barnet inte orkar länge och sedan "fuskmata" honom mätt. Med dottern hade vi inte de möjligheterna utan man tvingades hela tiden avväga hur mycket ork barnet hade kvar för att även orka flaska. Pumpen blir man smått hjärntvättad av, usch, vilket trist ljud. Jag slutadepumpa  strax efter vi kom hem, men det var bara för att jag ammade typ jämt och inte hann pumpa i kombination med att vi drog ner på ersättningen. Lycka till i kampen för millilitrarna!


    Andrenna:
    Har ni bara lite sparat så kan du ju spara dagar sedan den lille kommit i stället för att bränna varenda liten semesterdag.

  • Moyo

    HannaMaria:
    Det där med att bli kvar på sjukhuset kan man verkligen uppleva olika.
    Med dottern var jag helt galen och ville bara hem och så här i efterhand vet jag att vi borde ha stannat längre på BB. Det blev helkaos när i kom hem och det drabbade hela familjen.
    Den här gången hade jag ställt in mig på att skulle det bli något elände så skulle vi NJUTA av att få bra vård så länge som det ansågs nödvändigt och det gick väldigt mycket bättre. Naturligtvis saknade jag min "stora" flicka och hade hemlängtan, men det är en så kort period i livet att när jag nu ser tillbaka på veckorna på sjukhus så minns jag mest de bra bitarna.

  • Moyo

    Grattis tuds!!!

    Ni som fått era små kan uppdatera med födelsedatum på BF-listan (länk i trådstarten) apropå lysas tanke.

    Loris:
    Sedan vi flyttade från fåtöljen till sängen sover jag om möjligt ännu sämre. Pysen äter nästan nonstop och då hinner man bara blunda lite innan det är dags för sidbyte, önskar att man hade lite luckor så man fick sova ett par timmar sammanhängande. Liggammar hela nätterna igenom eftersom det är enda sättet att få lite vila - jag som sagt att jag aldrig skulle ha bebis i sängen! Pysen kan ligga och sova själv något litet pass på dagtid, men på nätterna funkar det jättedåligt. Eventuellt skulle jag kunna få honom att sova någon timme i vaggan på natten, men då ska jag lyckas hitta av precis när han är som tröttast och det är nästan omöjligt.
    Jag har så svårt för att misslyckas när jag är trött, allts väljer jag minsta motståndet och låter honom ligga "dockad" hela natten. Hoppas att det går att ändra sedan...

  • Moyo

    Usch vad tråkigt, pencil!
    Smärtproblematik är inte kul och när man i stort sett får till svar att man ställt till problemet själv genom att bli gravid så känns det inte direkt bättre. Min läkare ville inte skriva ut Alvedon till mig när jag blev gravid (har en rygg/nackskada som han skrivit ut bla Ipren för) eftersom jag själv valt att bli gravid... knäppt! 
    Hoppas det onda ger med sig.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)