Inlägg från: Sigrid |Visa alla inlägg
  • Sigrid

    För oss som bakar

    sevgilim skrev 2010-10-26 20:02:31 följande:
    Hej!
    Jag har ett gäng muffinformar i silikon som jag aldrig använt.
    Har ni gjort det och hur fungerar det?
    Serverar ni dem med formen och ber gästen att lämna tillbaka formen utan muffin ;) eller tar ni ur "muffinenet" och serverar på fat eller...!?!?!
    Silikonformar fungerar jättebra tycker jag. Jag har aldrig haft med mig muffins med silikonform utan bara bjudit på det när jag varit hemma och då blir formen givetvis kvar.
  • Sigrid
    Maybe skrev 2011-03-21 14:08:58 följande:
    Vad är era favoritvarianter på sockerkaka?
    Man kan ju göra en massa olika varianter, med bär i, med nötter, med choklad, med banan, citron osv osv i all oändlighet. Vilken tycker ni är godast?

    Jag funderar på att göra en med hallon, men jag funderar på om det går bra med frysta, någon som vet?
    Min favorit är sockerkakssmet i en form. Sen skivar jag äppelklyftor tunnt och lägger ovanpå smeten, strör på mycket kanel och pärlsocker. Gräddar som vanlig sockerkaka. Mums!
    Snabbt och enkelt.
  • Sigrid
    snorkan01 skrev 2011-03-29 10:37:45 följande:
    Har matmuffins i ugnen nu, med fetaost, soltorkade tomater och rosmarin. Passar bra till soppan ikväll Glad
    Har du recept på dem? Det lät gott.
  • Sigrid
    ASL skrev 2011-04-01 18:18:25 följande:
    Är det någon här som har ett enkelt och snabbt recept på bröd?

    Är sjukt sugen på nybakt bröd, men har ingen aning vad jag ska hitta på... har inte tid med massa lång jäsning och sånt
    Det här brödet bakade sonen (med min hjälp) och det blev jättegott. Jäsningen är betydligt kortare än många andra bröd jag vanligtvis bakar:
    http://bakgladje.blogspot.com/2010/08/sonen-bakar-bondbrod.html
  • Sigrid
    sandrachristofer skrev 2011-04-20 13:47:05 följande:
    Någon som vill dela med sig av något gott dessert/tårt recept? Jag ska ha folk hemma på påskafton och har fått hjärnsläpp...

    Gärna någon frisk fräsch tårta så jag får spritsa å dekorera lite..
    Ljusa tårtbottnar (länk) med jordgubbsmousse (länk) och lemoncurdgrädde (länk) är gott. Dekorera med spritsad grädde. Mums!
  • Sigrid
    sandrachristofer skrev 2011-04-20 14:00:01 följande:
    Ja varför inte, är dock inte så förtjust i jordgubbar men bytar kanske ut det till hallonmousse :) Tack...
    Hallon funkar perfekt det med, går att göra med samma recept.
  • Sigrid
    sandrachristofer skrev 2011-04-20 14:02:44 följande:
    Förresten angående Lemoncurden, hur mkt smakar den? Jag har både apelsin och lemoncurd hemma så tänkte om den smakar mkt citron så kanske jag kan göra nåt med vit chokladmousse och chokladbotten?
    Lemoncurdgrädde blir ju mildare än ren lemoncurd eftersom den är utblandad med grädde. Jag tycker att den är väldigt god tillsammans med choklad. Har inte testat med vit choklad men kan tänka mig att det skulle vara jättegott.
  • Sigrid
    Tindrasson skrev 2011-06-15 12:16:27 följande:
    Har inte läst igenom tråden än. Men är det någon här som har tips på hur man lyckas med sina whoppies?
    Har du provat och misslyckats? På vilket sätt i så fall?
  • Sigrid
    Vårväntanochlängtan skrev 2011-08-24 12:59:09 följande:
    vart kan man köpa sugarpaste någonstans? Finns det något annat som också går bra? dekorationerna är så fina tycker jag :)
    Jag gör egen sugarpaste enligt det här receptet:
    http://bakgladje.blogspot.com/2010/09/hemmagjord-sugarpaste.html

    Vill man köpa färdig finns det bl.a. här:
    http://www.kakburken.se/
    http://www.strosselannat.se/
    http://www.tartdecor.se/
    http://www.tartkonst.se/
Svar på tråden För oss som bakar