-
Har inte testa kanel men däremot har jag rivit mandelmassa på och det blir super gott!Ulf Harrys Farsa skrev 2010-04-03 13:50:34 följande:Tjejer!Är det nån som testat att baka nanelbullar fast mixa smör socker och kakao istället för kanel?typ chokladbullar?Jag kommer testa idag, men hinner ni varna mig så skynda ;)
-
jag bakar bara med händerna och det blir jätte bra bröd, visst är det jobbigare men vad gör det
-
idag har jag bakat bullar med mandelmassa i =) jätte goda blev dom =)
-
Idag har det blivit negerbollar då det är negerbollens dag =)
uppskattat av barnen =)
-
Har försökt göra muffins idag men även denna gång misslyckades jag
Första gången blev de stenhårda, denna gång flöt de över för fullt och blev helt platta
Jag la inte mer än knappt halva formen med smet precis som förra gången.
Enda skillnaden är att första gången hade varmluft och denna hade jag det inte.
Gjorde av ett recept från Aftonblades böcker.
Blir så sur när man misslyckas!! Muffins som ska vara så lätt......
-
haha ja du säg det....Nix har varit jätte noga med receptet men ändå blir det fel, har inte rört luckan och jag har ny spis...............Sweet N Cute skrev 2010-05-21 11:27:26 följande:Hur lyckas man med det.. Precis som du säger det är lätt ju. Ka de va ugnen som de e fel på? Har du glömt lägga jäsningsmedel i som bakpulver? Har du möjligen öppnat ugnen innan dom skulle va klara?
Sökte ett annat recept på nätet och nu inser jag att det gamla receptet måste det vara nått fel på.
det jag hittade på nätet blev som en lös smet medans det jag gjort var som en gröt.
Har nu nya ugnen får se hur det går nu -
Kan säga att det är skillnad på muffins smet och muffins gröt
dessa ser hur fina ut som helst nu hoppas det är lika goda som det ser ut att vara bara.
-
Vilka underbar tårtor!!!!!!Ylwis skrev 2010-05-26 20:55:55 följande:har gjort massor med tårtor, vet inte om de ligger kvar i mitt galleri. Annars finns alla på facebook under mitt namn om du vill se.
-
idag bakar jag inte men jag kokar rabarbersaft
Hoppas det lyckas bara för jag har aldrig gjort förrut
-
Nu är jag igång med muffins igen........men varför sjunker mina i mitten under gräddningen????
Vad gör jag för fel????
-
har även ett recept som inte riktigt vet vad jag ska göra med
Cocos kaka
3 ägg
1 dl socker
2 hg cocos
Vispa ägg och socker poröst, blansa i cocos, grädda i 175-200 grader.
Sen står det inget mer.....ska man ha den i sockerkaks form eller vad???
-
nä nu skiter jag i muffins det går inte!!!
Jag gör exakt efter recept men de blir inge bra ändå
Första plåten ser fin ut trots att den sjönk lite i mitten, men det lossnar inte från pappret
Andra plåten jästa ut så de ser inte kloka ut...........
Nä får helt enkelt hitta nån annan kaka som passar mej att baka
-
Hur ska man veta det? Ugnen är helt ny =)höstäpple skrev 2010-07-29 14:51:34 följande:Kan det va så att ugnen är knepig?
Varmare/kallare än vad den är inställd på?
Gräddar ojämt?
Gräddar ojämt tycker jag den inte gör.... -
så du har hittat hit =)Csve skrev 2010-07-29 15:04:05 följande:Vilken underbar tråd!
Jag skulle nog påstå att jag är lite besatt i att baka, samlar recept så de trillar ur de proppfulla skåpen.
Lyckas aldrig följa ett recept, är alltid där o ändrar o har mig.. -
tyckte jag med först men sen insåg jag att dessa går inte att klicka ut.......höstäpple skrev 2010-07-29 15:06:17 följande:Det låter som kokostoppar, såna man klickar ut! Fast lite smör i brukar det nog va?
-
Nu har jag bakat min cocos kakaannki72 skrev 2010-07-29 14:20:49 följande:har även ett recept som inte riktigt vet vad jag ska göra med
Cocos kaka
3 ägg
1 dl socker
2 hg cocos
Vispa ägg och socker poröst, blansa i cocos, grädda i 175-200 grader.
Sen står det inget mer.....ska man ha den i sockerkaks form eller vad???
Jag hälde smeten i en sockerkaks form, eller ni vet en sån som är helt rund med platt botten, grädda den i mitten i 175 grader i ca 30 min tills den fått fin gyllenbrun färg.
Har inte smakat än men den ser jätte fin ut, antar att den smakar som cocos toppar -
Cocos kaka -
lampan var slock på ugnen så den måste varit varmCsve skrev 2010-07-29 16:28:11 följande:Jobbigt med såna muffins.. kan dock bero på massa saker förutom ugnen som i ditt fall e ny!
*för mycket bakpulver
*ugnen var inte tillräckligt varm när de sattes in
Kan oxå bero på att alla ingredienser hade olika temperaturer, o att smeten fått sjunka ner i formen innan de kommit in i ugnen.
Bakpulver, visst kan ha haft lite för rågade teskedar....
Svårt å säga om de sjönk ner innan, då smeten var ganska tjock, de jäste kanon fint tills precis innan slutet så att säga, ska testa i morgon igen och se om det går bättre
Cocos kakan var ganska ok bara man gillar cocos