För oss som bakar
Jag har precis startat en surdeg som imorgon skall bli lantbröd.
http://www.recept.nu/1.204125/recept.nu_redaktionen/matbrod/ris/lantbrod_med_surdeg
Jag har precis startat en surdeg som imorgon skall bli lantbröd.
http://www.recept.nu/1.204125/recept.nu_redaktionen/matbrod/ris/lantbrod_med_surdeg
Jag väntar på att smöret skall bli rumsvarmt, så att jag kan baka dessa till broderns födelsedagsfest imorgon:
http://matbakochenpassion.blogspot.com/2010/05/godaste-smakakan.html
Idag blir det göra pepparkaksdeg så jag kan baka ut delarna imorgon.
Så tänkte jag låta mina brorsbarn dekorera dem när de är här på söndag.
Glömde skriva att jag skulle göra pepparkakshus! :-P
Gjorde en kolasmet igår som jag skar i bitar och doppade i choklad idag.
Min syster och jag har gjort en tårta med champagnemousse och jordgubbsmousse.
Den är dekorerad så den ser ut som ett paket med en stor rosett på.
Sedan har vi gjort stora sega maränger av äggvitan som blev över när vi gjort mousserna.
Idag blev det ett gäng macaroner.
Gjorde en vitchokladganache som jag kommer dela upp och smaksätta med olika smaker.
Snart är det jul!
Har massor saker jag ska baka bland annat praliner.
Men jag funderar på en sak, tror ni man kan byta ut grädden i en ganache och använda kokosmjölk istället?
Tror ni den blir tjock, eller ska jag ha i lite gelantin?
Ska bjuda på fika idag.
Så jag plockar fram den vita chokladmoussetårtan som blev kvar efter nyår.
Jag har även gjort stora sega maränger, hälften med hasselnötter/vit choklad och resten med kakao/pepparmint.