jennie1980 skrev 2010-10-15 18:22:37 följande:
Här kommer receptet på dumle kladdkaka
100 g smör
1 påse dumlekolor (200g)
2 ägg
1½dl socker
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Smält smöret och dumlekolorna så dom också smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad (bröa med kokos eller ströbröd) rund form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 min.
Jag undrar om man verkligen ska vispa ägg och socker pösigt? Blir det en kladdig kladdkaka då? När jag vispat tidigare när jag gjort kladdkakor så har de blivit mer sockerkaksliknande, till skillnad mot när man bara rör ihop socker och ägg.
Jag är precis i bakartagen och tänkte prova kakan! Mums!