Inlägg från: mimmi14 |Visa alla inlägg
  • mimmi14

    För oss som bakar

    har bakat latmajas bröd idag

    25 g jäst
    6 dl kallt vatten
    2 tsk salt
    2 tsk socker
    2 msk brödkryddor
    7 dl lantbrödsmjöl
    7 dl vetemjöl special

    rör ut jästen i vattnet tillsätt övriga ingredienser
    knoda degen i 10 min
    blir en lös deg
    jäs under bakduk i 2 timmar
    häll ut degen på bakplåtspapper i en långpanna
    låt jäsa i 20 min
    grädda längst ner i ugnen i ca 25 min


    Ge kärlek och du får massor tillbaka.
  • mimmi14

    Bakade hallonkladdkaka och kanellängder idag ska bli gott med ett smakprov.


    Ge kärlek och du får massor tillbaka.
  • mimmi14

    bakat denna idag ska bli så gott att provsmaka imorgon.


    Det här behöver du , till en stor rund form ca 26 cm. ( Detta är en dubbelsats )
    Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid ca 15 minuter.
    Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet


    Detta behöver du :
    4 ägg
    5 dl strösocker
    2 tsk vaniljsocker
    8 msk kakao
    3 dl vetemjöl
    200 gram smält smör


    Garnering : 200 gram mjölkchoklad ”Daim”


    ströbröd och matfett till smörjning av form


    Gör så här:
    Ställ ugnen på 175 grader.
    Smält smöret till smeten. Låt svalna.
    Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
    Bred ut i den smorda och bröade formen   och grädda den i  30 minuter.
    Under tiden smälter du chokladen ( ev. rör ner lite grädde i chokladen , sa att chokladen blir lite mjukare) detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.


    Ställ in  ett par timmar i kylskåpet.  Vill du att toppingen ska vara mjukare, servera den ljummen


    Servera med grädde och gärna färska hallon. Onödigt gott


    Ge kärlek och du får massor tillbaka.
Svar på tråden För oss som bakar