far: Tack så mycket
annki72: grötbullar skulle jag gärna ha receptet på -lät spännande =)
nathalie flisbäck: absolut, här är receptet:
Grekiskt olivbröd -1 bröd
Ugnstemp: 200 grader
25 g jäst
2.5 dl naturell yoghurt
0.5 tsk salt
2 msk (oliv)olja
5-6 dl vetemjöl
fyllning:
100 g urkärnade oliver
Smula ner jästen i en bunke o tillsätt yoghurt. Rör tills jästen löst sig o blanda sen i salt, olja och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt, den ska bli ganska fast. Strö över lite mjöl o låt degen jäsa under handduk 30-45 min.
Knåda in resten av mjölet och ta undan en liten bit deg som ska användas som dekoration sen. Kavla ut degen till en rektangulär platta ca 25 * 25 cm och lägg avrunna oliver i en rad i mitten. Ruilla ihop som en rulltårta.
Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper o forma nu två smala rullar av degen du tog undan. Tvinna dessa två rullar o lägg som garnering ovanpå brödet. Fäst ändarna väl under brödet. Låt sen brödet jäsa under handduk tills dubbel storlek, ca 45 min.
Grädda i 200 grader i mittan av ugnen ca 30 min och låt sen kallna på galler.
Förvaring: Bör ätas dagsfärsk, men kan förvaras svalt i tät påse 1-2 dagar. I frys 2-3 månader.