Twixie skrev 2010-04-07 11:26:22 följande:
Om det är så att de klarar ägg i t.ex. bröd och bullar (penslat eller i degen). Är det då för att äggproteinet förändras vid tillagning och därmed minskar i allergen eller att kroppen har börjat "växa från" allergin? Hur vet man hur mycket de då kan äta av t.ex. rätter med bara något ägg i? Vill ju inte pröva med "Trail and error" när det gäller alleriger direkt . Vet heller inte om sonen tål bullar penslat med ägg men ska testa snart hemma...
Gissar här - att proteinet förändras vid tillagning. Men det finns nog bara trial and error att försöka sig på, om man inte har fått positivt på IgE-prover så att man kan jämföra resultatet där och därmed få en "trolighet" att det har vuxit bort.
när man provocerar så skulle vi ju göra så här enligt dietisten:
stryka kokt ägg mot huden (skuldran eller underarmen)
stryka rått ägg mot huden
Äta lite tillagat i mat (sockerkaka, eller pannkaka som vi tvingades ge tillslut för att han vägrade sockerkaka)
Öka mängden tillagat i mat
Slutligen ge ett vanligt kokt ägg
Sonen fick kokt ägg för första gången nu i påsk, så nu hela provoceringen avklarad för hans del

Däremot oroar jag mig för dottern som fått torra utslag över hela bålen varje gång jag ätit kladdkaka på sistone, och nu efter påsk ser hon hemsk ut (jag har ätit två ägg och lite sockerkaka) ... Det försvinner snabbt (snart borta) med Locobase Repair och Miniderm, men varför kommer de!? Ska smygtesta med ägg (dvs låta bli att äta det själv nu tills torrfläckarna är borta) och sedan prova igen. Fast jag säger inget till maken ... han tycker bara att jag nojjar och att det är troligare att utslagen kommer från att hon sitter i gåstolen

Ingen blir gladare än jag om han har rätt!