Inlägg från: Anova |Visa alla inlägg
  • Anova

    Vad lyssnar du på just nu?

    Lyssnar in mig på Benny Anderssons Orkester. ska jobba på en konsert med dem ikväll. Kanske inte riktigt helt i min smak, men kul ändå.. Kalle Moraeus – O klang och jubeltid gillar jag väldigt..

  • Anova
    ETSS skrev 2011-07-21 12:54:16 följande:
    Hej och välkommen tillbaka, var fjällsemestern ok?

    Hej!

    Jo tack, den var helt okej, bättre väder än väntat (varmare åtminstånde.. om man kan kalla 12 grader varmt. Vi hade lägenhet som tur var) Så det blev en vandring på fjället, men resten av tiden har jag målat, fotat och läst böcker så det har varit en skön avkoppling.

    Föresten ett tips till dig som gillar klassisk musik. Just nu är det en stor musikfestival i Verbier i Schweiz. Sidan http://www.medici.tv/ sänder många livekonserter därifrån. (oftast varje kväll kl. 19). Exempel ser jag fram emot en violinkonsert med Joshua Bell och Renaud Capuçon (två underbart duktiga violinister) och Daniel Harding som dirigent (som till vardags är dirigent för Sveriges Radios symfoniorkester).
  • Anova
    ETSS skrev 2011-07-21 14:15:49 följande:
    Förresten är jag lite avis på ditt jobb, även om min musik heller inte riktigt går mot Benny Andersson, han är ju ändå en rätt stor artist om man säger så.. är det lika roligt som det låter ditt jobb?

    Alla jobb har ju sina för- och nackdelar.. Att lyssna på musik och träffa trevliga människor gör jobbet till ett av de roligaste jag haft... Att ta emot klagomål och framför allt städningen efter konserterna är väl kanske inte det roligaste. Jag ska tydligen stå i entrén i kväll. Tyvärr är inte vädergudarna riktigt med oss, men å andra sidan, det regnar inte..

    Benny Andersson är ju bra kompositör. Jag gillar folkmusik (Kalle Moreus) och har själv spelat lite nyckelharpa, och är ett stort fan av musikalmusik (har sjungit i en "musikalkör" som nästan bara sjöng musikalmusik) så Tommy Körberg och Helen Sjöholm är sådana jag har lyssnat på många gånger.. Kul att höra dem live. Fast just BAO har jag inte ritkigt fastnat för.

    Nu är jag snart klar för avgång.. Ikväll lite "folklore-inspererad" klädsel  och en inbakad fläta som jag hoppas håller hela kvällen. Det är kul att klä upp sig en torsdag..

    Ha en trevlig kväll så återkommer jag med en lite rapport från kvällen..
      
  • Anova

    Jag lyssnar på tystnaden...

    Efter över 4 timmars konsert är man ganska trött på ljud. BAO var i alla fall helt okej, målgruppen kanske var något äldre än jag men det fanns nog något för de flesta, allt ifrån gammeldans till schlager.. Jag är bara lite besviken att Tommy Körberg inte sjöng Anthem från Chess. Kalle Moraeus var lika liten som jag trodde att han skulle vara, men Benny Andersson var mycket kortare än vad jag förväntat mig (och dessutom väldigt förvirrad ).

    Det var en underbar kväll, det regnade ytterst lite och det är fortfarande över 20 grader varmt..
     

  • Anova
    ETSS skrev 2011-07-22 06:49:42 följande:
    De är duktiga, förstår att du velat höra Chess. Vilket jobb du har Glad

    Visst, det är ett superjobb, ända tills man ska städa efter typ 4500 pers.. Vi var sex personer som plockade skräp och tomglas i över en timme (dessutom i halvmörker). Då var jobbet inte så glamoröst precis

    Kul att du fått spotify.. Den är en hemsk uppfinning, man kan fastna där i flera timmar..

    Själv sitter jag och lyssnar på NRKs sändning från Oslo. Hemskt..   
  • Anova
    ETSS skrev 2011-07-22 19:35:54 följande:
    Kan iofs förstå det oglamorösa med den biten Glad
    Vad är det som är hemskt med NRK´s utsändning?

    Missat bombningen i Oslo?
  • Anova
    ETSS skrev 2011-07-22 19:46:35 följande:
    Jag har varit borta och inte hört några nyheter alls, vad har hänt?

    Det har detonerat minst en bomb i Regeringskvarteret i  Oslo, och många är döda eller svårt skadade.
  • Anova
    ETSS skrev 2011-07-22 19:48:20 följande:
    *slår på nyheterna*
    Jag måste ha missat något stort här?

    Så sa min mamma också då jag ringde hem.. Medan min pappa skrek i bakrunden, svara inte om du inte känner igen nummret.... det kan vara journalister... Skulle bara höra om pappa behövt jobba i kväll/natt.. (han jobbar ibland för SÄPO).
Svar på tråden Vad lyssnar du på just nu?