Inlägg från: BabyNo2 |Visa alla inlägg
  • BabyNo2

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    VILKET snökaos.. herregud..

    Blendha;Klart du ska gå på BVC i Julita.. men sen blir de ju mammagrupp... men de är ju inte säkert man få gå på annan ort om man tillhör ett annat BVC.. deva så jag menade.. eller nåt*fniss*
    Jag ska forska i de där med diabetiker träff.. vet ju hur OSUGEN lena lät på en fortsättningsträff då vi hade kursen... jaja...
    Ta de lunt med snön nu.
    KLART Du får hänga med oss ;o) Sådant gillar vi:o)
    Sen kommer ju ni bli kallade till föräldrargrupp o DÄR kommer du träffa massa mammor & pappor som ni säkert kommer umgås med sen när barnen är ute i de fria!
    Jag pratade med BM om att även starta en grupp för oss som väntar nr2..eller 3.. eller 4.. osv :o) Får se vad hon gillade iden.

    Wille..ahh..de va ingen dum ide..att sätta upp en egen lapp på MVC!! SMART....

    kram på er... ska försöka röjja lite nu medans Jr sover.

  • BabyNo2

    Blendha..äter du mitt val kvinna??
    Jag gör.. o de får mina naglar att växa som ogräs..
    Har kort från när Jr var några månader gammal o Micke fyllde 30.. hade fransk manikyr o kände mig såå fin.. sen sket de sig, men nu ä de tillbax:o)

    Tjohoo82... skönt att de gick bra tillslut... såå otroligt att man klara allt detta slit. Vi är bra proffsiga vi mammor ;o)

    Kram till er alla

  • BabyNo2

    haha.. Första måltiden ;o)
    Det GODASTE jag ätit var på uppvaket i Etuna efter Jr kommit... 2 TORRA mackor med ost o gurka på.MUMMSIGT.
    Är fortf bitter att vi ej fick den fina brickan med flagga o ljus, goda mackor osv.. men men ;o)

    IDAG gjorde jag ett konstaterande... många NJUTER av att vara gravida o säger att de va så mkt lättare med bebben i magen.
    SJälv vill jag påstå att mitt liv kommer bli (förmodligen)skitstressigt o kanske knockas vi av 2barns chock...men skitsamma... livet kommer va enklare med bebben ute än inne ;o)
    Jr har fortf feber så han kommer in til oss på nätterna.. mysigt OM de inte vore för att han kickar fr utsidan o hans syskon från utsidan;o

    Masarin; De borde ju räcka med bullar till oss oxå ;o) Hopaps ni får ett kul kalas..
    Vi ska ha semelfrossa på Adrians kalas o fruktfat!! Mumma<3

    Nu ska de moffas fiskgratäng.
    Kram på er.

  • BabyNo2
    kim86 skrev 2010-02-05 10:00:45 följande:
    Fick hemskickat mitt Hba1c igår. 5,3. =)Väldigt nöjd, det är det lägsta jag har haft någonsin. Dock vaknat 2 ggr inatt med 2,7 i bs. då är man trött på dagen sen.En fråga till er. Jag är ju bara i v 6, men inatt när jag hade lågt bs så hade jag värk i magen, typ som mensvärk. Någon som kännt av detta? farligt?
    När jag väntade Jr så varde den där mensvärkskänslan i säkert till v 12,13. O för att inte tala om allt kissande..kunde alla toalettmöjligheter till Örebro o Norrköping. Fick köpa mammbrallor tidigt, men inte för att magen växt utan för att de gjorde så ont under magen över muffen...NU med nr 2 så har jag knappt kännt nåt.. mer att de börjar bli tungt ..att magem hänger *haha* typ ;o)

    Vet inte om de är gravidhormonerna, men börjdae grina när jag läste EVELLS inlägg om psykoläkaren... vi typ2or se väl oftast som fetton.
    Jag är 164 cm KORT o väger NU 82 kg.. (har gått upp 2 kg sen jag blev gravid) o JAG vet att de är för mkt, men jag SKA gå ner till trivselvikt när bebben är ute.
    Hade oxå ätstörningar på högstadiet,eller snarare träningsaorexi.. o sen jag slutade träna då jag var 19 år pga en skada i foten(var truppgymnast o aerobic/stepupinstruktör) så har jag använt samma knep som Blendha för att slippa lite vikt. Har INGA problem med att kräkas.. USCHA!!! Hemskt...
    O apropå dig Blendha så tycker jag du är fin.. ser såå jädra vältränad ut, o är säkert de oxå.. syns att du är hästtjej :o)

    Sen började jag såklart tjura när jag läste om sunstrokes läkare.. vad faaaaaan är de frågan om.... klart du ska bli sjukskriven. Törs inte ens tänka på hur ja skulle må om jag ej fått gå ner i timmar nu.. uscha.... Hatar det faktum att de sitter människor som ej känner en o tar olika beslut som kan påverka en sååå mycket!!!

    Nu ska jag o mannen snart iväg o storhandla..en fredag..smart drag ;o)

    kram på er :o)
  • BabyNo2

    Kim... där slog du huvudet på spiken;o)
    ORO.. de är de man är bäst på känns de som.. först om man ens kan bli gravid, sen är man orolig för fosterskador, sen är de lugnt ett tag där i mitten (där jag är NU) men då har man foglossning o känner sig skeeetsvullen, o SEN kommer oron att man ska få för stort barn.. o sen.. sen kommer de små klumparna. o de är heeeeeeeeeeeeeetl UNDERBART..såå mycket villkorslös kärlek... så mycket skratt.. o lite tårar, både av glädje o  känslan av att ej räcka till... Men fan.. att vara mamma är de bästa som finns...

    tack Blendha <3 snäll du är :o) Matställen i denna stad är de brist på.. men verona är helt OKI .. o likaså den nya kolgrillen  på stan o Rhodos såklart. Olympos är sååå gött.. men inte så romantiskt..

    Nu ska vi natta barnet o sen äta tacos eller kött o bakad potatis... hade helst velat haft bacon inlindade musslor o lite räkfrossa o LJUST ONYTTIGT SKITGOTT bröd ;o)
    O semla till efterätt.. vad kalasar Ni andra på kväll?
    kram kram

  • BabyNo2

    Kalla mig "fittpiska" men  jag hade inte tyckt de varit OKI att Micke skulle gått på krogen...Just för de där med mobilen :o)
    Har ett minne av att Vi hade förfest hemma hos oss då vi väntade Nr 1... Men att han stannade hemma.... Nu är inte Micke nån direkt partypingla direkt...o han har nog bara tagit några öl sedan jag blev gravid igen... o nu är jag ju i v 24...
    berätta vad Ni kom fram till :o) kram kram

    Ha de så bra i helgen nu.. kram, kram

  • BabyNo2

    Hallå tjejjisar...
    Vi skulle alla bo i samma område så vi sjukskrivna kunde trötta ut oss med att ses o fika o tjöta om alla bra o dåligt :o) ohh alla ni som inte är sjuksrivna fick ju oxå komma ;o)
    Efter mars Blendha kanske vi kan ses o leka lite??!!
    Fick BRA respons av BM igår ang gravid*med*diabetes*träff i Katrineholm
    Hon skulle prata med de andra o säga att vi var 2 som skulle kunna tänka oss att ses.... såå.. vi får se om de vill ;o) Nu är bollen i rullning iallafall...

    Fick lyssna på bebben igår!! 144 i hjärtslag.... o SF mått på 23..eller var de 22.
    Hade dock HB på 109 så de är bara till att käka niferex.
    Har gått upp 2.3 kg... fast.. på MVC drar de aldrig bort nåt, men de gör de på LAB..såå.. jag har ingen aning om vikt eller så.. vet bara att jag kommer spricka snart.. höhöhöö..

    Joo..min mamma skickade en sak till mig igår.. vad tror ni om detta?? Tycker de låter som ett vanligt insulin

    ****Victoza är det nyaste läkemedlet vid typ 2-diabetes. Den aktiva substansen liraglutid är ett kroppseget hormon, GLP-1, som normalt frisätts från tarmen när man äter.
    GLP-1 stimulerar betacellerna i bukspottkörteln så att produktionen av insulin ökar och blodsockret hålls nere.
    Victoza hämmar också frisättningen av glukos i kroppen, vilket ger en dubbel kontroll av blodsockret. Den här regleringen sker bara när kroppens glukosnivåer är förhöjda, så risken för att drabbas av hypoglukemi (lågt blodsocker) är väldigt liten.
    Vid behandling minskar även det systoliska blodtrycket 2-6 mmHg. magsäcken tömmer sig dessutom lita långsammare, vilket gör att man fortare blir mätt,
    äter mindre och går ner i vikt.
    Biverkningar är ovanliga -en av tio känner av ett lätt illamående i början av behandlingen. Mer sällsynta biverkningar är diarreer och kräkningar, som även de är
    övergående efter några veckor.
     
    Fotnot: Victoza är godkänt av EU , men ligger för prövning hos tandvårds- och läkemedelsförmånsverket.
    TLV  ,  för beslut om det ska få ingå i högkostnadsskyddet.  Först när TLV godkänt prissättningen kan läkemedlet skrivas ut av läkare.
     

    O så skickade hon denna;
     
    ****Nu finns Alvedon i en ny och mer långtidsverkande tablett,  Alvedon 665 mg.  Den nya tabletten har två lager, ett yttre skikt som börjar verka genast och ett inre skikt som har en mer långtidsverkande effekt. Vilket gör att smärtlindringen varar upp till 8 timmar. 

    Nu ska ja vila o sen hämta Lillegullebulle på dagis...

    kram på er
     

  • BabyNo2

    VILDA:.hehe jaaa nå konstigt.. ska fråga min Dr. Jag är ju trots allt en typ2a.. välkommen tvåfem..

    Kom på en sak.. Gå in på MiniMi... de är den sidan jag skapade när jag väntade Adrian..sidan som jag HELT glömde bort då jag plussade denna gång.. där finns de iaf kort på gullebulle :o)

    kram på er

  • BabyNo2

    Tjabba tjejjer.. ger mig till k'nna igen... har bara inte haft tid att följer er på några dagar..
    BS har legat allt annat än stabilt kan jag lova.... uscha......somnade ifrån LANTUSEN igår.. så jag vaknade med 9.. skitbra Gustavsson :o/
    Har legat stadigr på värden runt tio sista veckan.. inte bra. Men dax att ta tag i det snart...
    Är sååå himla hungrig på  ALLT nu bara.. jösses..
    Ha de så bra nu.. jag o Adrian ska lyssna på popcornfrilla med Mojje :o)

  • BabyNo2

    EGOINFO de lux;ÄNTLIGEN ska ja träffa sköterksan nästa v... kanoners... Träffar läkaren sista veckan i mars....
    UL o planeringsmöte med MUSläkaren i mars..ögenbottenfotografering i mars...
     o de största av allt.. ADRIAN FYLLER JUH 2 ÅR!!!!!!!!!!!!!!!! mitt lilla troll ;o)
    Jag har lugnat ner mig betydligt sen jag kom på en skitbra grej som skulle underlätta efter förlossning eller snitt... EN SÅDAN HÄVERT.. ni vet en sådan som hänger över sängen som man kan hva sig upp  med... en triangle.. ja ska hyra/låna en på rehab om jag blir lika dålig som efter Adrians födelse.. kommer jag  bara UPPP ur sängen är de ganska OKI sen..

    Blendha; aahahaaaa eller hur... KOLHYDRATERNA.. vilka monster !!Goda monster! Förstå en källarfranska med ost o grillkrydda osåå in i micron ..MUMMA!!!!wooow.. haha..denna mat, jag blir så less... men, jag har bara gått upp 2.5 kg sååååååååå jag kan allt äta lite....

    NU får ni ha en bra fredagkväll. kram kram på er

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare