Smarriga kassler-recept?
Har tagit fram kassler ur frysen som jag tänkte att vi skulle äta till kvällen och undrar nu om det är någon som har något smarrigt recept att dela med sig av?
Har tagit fram kassler ur frysen som jag tänkte att vi skulle äta till kvällen och undrar nu om det är någon som har något smarrigt recept att dela med sig av?
A la Vickan ca 6 portioner
500 g kassler
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 burk champinjoner
1 paprika
4 vitlöksklyftor
2 burkar crème fraiche
3 dl grädde
salt
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
Skär kassler och paprika i bitar och hacka löken. Fräs löken i en stor gryta, tillsätt kassler, paprika och champinjoner och låt fräsa med en stund. Häll i krossade tomater och låt puttra någon minut. Häll i crème fraiche och grädde, pressa i vitlöken och låt koka upp. Smaka av med salt och kryddor. Servera med pasta eller ris.
Skiva potatis tunt, krydda med vitlökssalt, lägg i en smord form och in i ugnen 225 grader i 15-20 minuter. Skiva kasslern och gör i ordning vitlökssmör (smör, vitlök och persilja står det i ursprungsreceptet men bara det är vitlökssmör så går det bra!). Tar ut potatisen, lägger kasslern på potatisen, klickar ut smöret och in i ugnen typ 10 minuter till. Viktigast är att potatisen är mjuk och att smöret smält! Vrålgott...om man gillar vitlök förstås!
Kassler A la Fia:
Lägg först spenat i botten på en form
Ta sig de kokta riset över
Och sen kasslern och sen gör sås på crème fraiche
och lite chilisås, så att crème fraiche
färgas röd och får lite smak, tillsätt salt och peppar, in i ugn 30 min
Mmm, låter gott båda två! ...Fler??
Världens godaste kasslerrecept har nämligen jag beroendeframkallande
500g kassler
200g champinjoner
2 paprikor
1 burk krossade tomater
100g ädelost
2dl creme fraiche
stek champinjonerna tills det knäpper i dom, bryn den strimlade kasslern. Strimla paprikan och låt den fräsa med en stund. Häll på en burk krossade tomater och låt sjuda nån minut. Smula i ädelosten och låt den smälta. Ha i creme fraichen och låt det blir varmt.... klart...smarrigt... gott med pasta eller ris till
vi brukar göra potatisgratäng till, kasslern lägger vi en form med annanas å ost över å krydda på lite cyrry å in i ungnen gott å enkelt
...Nu har jag många recept att prova, KUL! ...Tar gärna emot fler..
Man kan även strimla det och woka med valfria grönsaker.
Här kommer ett recept på en jätte god kasslergratäng. Väldigt enkel att göra och dessutom nyckelhålsmärkt.
KASSLERGRATÄNG
500 g kassler
1 gul lök
250 g fryst broccoli
250 g frysta mini morötter
Potatismos
Riven ost
Skiva kasslern och lägg bitarna i en ugnsäker smord form. Hacka löken och stek i olja, tillsätt de frysta grönsakerna och låt de stekas i ca 5 minuter, salta och peppra.
Blanda ihop potatismos. Gör du på pulver så blanda 1 påse, alltså 3 port. Gör du eget mos så kör på känn.
Klicka moset längs kanterna i formen, som en ring. Lägg grönsakerna i mitten av potatismoset. Strö över riven ost och ställ in formen i mitten av ugnen på 250 grader. Gratängen är klar när den har fått fin färg.
Ingen smalmat här men gott!
Fräs skivade champinjoner, paprika och purjolök och lägg i botten på en form.
Lägg skivad kassler ovanpå. På det lägger ni lite ananasringar.
Gör bearnaisesås (påse) och häll över. Strö över lite riven ost.
Gratinera tills det fått fin färg och är varmt.
Severa med ris och lite grönsallad.
Enkelt och gott!
Koka ris och häll över det i en gratängform. Lägg över strimmlad kassler och häll över bearnaise sås. Ha gärna skivor av ananas på. Sätt in i ugnen på 175grader i 5/10 minuter. Lätt och snabbt!