• MizzTez

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Anonym (hypo) skrev 2011-12-19 22:24:58 följande:
    Jag har ont i ländryggen/svanken ibland men när mina urinvägsbesvär är som värst gör det även ont högre upp mot njurarna. Det är som en trött stickande smärta. Dessutom har jag spänd andningsmuskelatur, det gör ont när jag trycker på revbenen och diafragman. Någon som känner igen sig? 
    Det har jag! har jätteont runt revbenen och magen, lägg till en bröstmuskel inflammation som håller krampaktigt tag om mig och då inser du att jag känner mig som en 90 åring med krämpor överallt. har i princip ont runt hela bröstkorgen, nacken, armarna och magen. Har svårt att dra in luft ibland för att jag är så spänd.
  • MizzTez

    Är det någon som får som att hjärtat slår i vatten? En sån känsla? Eller som att det slår i ett eko? Sjukt svårt att förklara..

  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-21 22:23:31 följande:
    Nu fått i mig en tallrik ärtsoppa o sovit nån timme. Men har fortfarande grym ångest o tror jämt att de e hjärtat som spökar när de känns i bröst/armar. Vilket medför att ja kolla pulsen. Men verken/obehaget ändrar/försvinner om ja tex ändrar ställning. Sen har jag jäkligt svårt att ligga/sitta stilla
    Läste ditt inlägg om promenaden och funderade på om du fått kollat om du har astma??
    Men jag tänkte även på om du spänner dina axlar mycket? Jag får grymma besvär med andningen av att mina bröstmuskler är så spända och jag har astma så när jag är ute och går kan jag få jättekonstigt i bröstkorgen, armarna, nacken, huvudet.
    Var till läkaren om mitt hjärta för ett tag sedan och hon förklarade det där med att man känner hjärtat ibland, att alla gör det men vi med ångest registrerar det tydligare än "normalt" folk. Hjärtat rör ju på sig och ibland kan det luta mot ett revben tex och då ekar det i hela kroppen! Jävligt fränt när hon berättade det där åt mig! Jag har dessutom själv märkt att om jag har problem med magen så känner jag av hjärtat mer. Tex. om jag får magkatarr, inte ätit på flera timmar.. Stressat.. Den här jävla julen har gjort mig helt ostabil!! Bläää!!!
    Hur länge har du haft de här tankarna/känningarna av hjärtat?
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-21 23:02:09 följande:
    Vet inte om jag har astma. Nu känns det lite lugnare iaf. Hjärtat är ju lite till o från. När jag mår dåligt så känns det lite mer ju. Doktorn har lyssnat på både hjärta o lungor o inte hittat något fel. Inte heller hittat något på alla blodprov jag tagit. Jag spänner mig ganska mycke i axlar o bröst vilket brukar leda till huvudverk o obehag i bröstet. Tex trycker jag på vänster bröst o drar handen så träffar jag en punkt som gör att det strålar bak till skulderbladet. Har jag armen i ett lägge så kan det kännas i bröstet/armen, men ändrar jag läget så försvinner det. På promenaden så märkte jag att om jag böjde ner halsen så försvann obehaget/smärtan i bröstet. Sen är min kondis inte den bästa kan ja lugnt säga.
    Då säger jag bara en sak! När den här julsaken är över så tar herrn och ringer sjukgymnasten! Omg. Det är så mycket spänningar i dina muskler, där tror jag att 80% av din ångest sitter.
    Jag går hos sjukgymnast och det är så mycket bättre än att springa till läkaren! Jag tränar på deras gym och jättemycket, i princip all min värk i armar, bröst, nacke och huvud försvinner. Samtidigt försvinner ångesten.. Har aldrig ett uns av ångest på gymmet! Då får kroppen arbeta och hjärnan är pausad! Så skönt.. Sen håller det sig borta flera dagar och nu när jag var sjuk så märkte jag skillnaden! inte tränat ordentligt på 8 veckor och i 7 av dem har jag mått som en överkörd grävling med pms.
    Jag har även gått till en massör och hon tog bort massor av spänningar i nacken på mig, fick el behandling i vänsterarmen av sjukgymnasten och med detta så har jag varit jättebra! Inga problem med domningar och jag har haft min arm i alla lägen det gått utan att fått besvär.
    Tror mig, ta mitt råd om sjukgymnast!
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-22 00:44:35 följande:
    Tänkte ringa redan imorgon redan. Ska försöka få tag i både läkaren o psykologen. Dom undrar ju från jobbet oxå när man kan komma tillbaka. Ja blir helt nojig när det känns i bröstet ju. Fast tar inte pulsen så ofta längre. Även börjat få ont i ryggen nere vid svanken. Jobbigt som fan. De otäckaste var ju i slutet av promenaden men de lugnade sig ju när jag kom in. Sova typ 6-8h på 2 dygn o inte äta på 1 är ju inte optimalt om man ska gå promenad. Idag har jag iaf ätit 1 vetebulle o 1 tallrik ärtsoppa. Även haft svallningar i kroppen dessa dagarna o varit lite skakis.
    De där svallningarna känner jag igen, jag hade så ett tag när jag tränade som mest och åt som minst kolhydrater.. Inte tänkte ju jag på att jag måste äta mer kolhydrater om jag tränar 3 ggr i veckan och promenerar resterande dagar! Jag blev så dålig en dag så jag låg på soffan och allt snurrade, jag kallsvettades, mådde illa och hjärtat var nog uppe vid öronen vid det laget! Pulsen tordes jag inte ens ta för den hade säkert varit uppe i 300! Då tröck jag i mig en massa köttsoppa och smörgåsar och blev som en ny människa.
    Varför äter du inte?
    Jättebra att du ringer i morgon redan! Sen tänkte jag berömma dig ännu mer för att du trappat ner på pulstagningen! Kommer ihåg att vi skrev om det tidigare.. Jag sover åxå som du, så lite.. Känner direkt på kroppen när jag inte fått nog med sömn. det gör åxå att mitt hjärta fladdrar.
    Känns ändå ganska bra att skriva med dig för vi verkar ha väldigt mycket liknande symptom, skönt, då kanske jag inte är döende ändå.
    Får du nå lugnande mediciner? Om inte så tycker jag du ska prata med läkaren om det redan i morgon, de är grymt bra att ha ifall att man behöver. Sen ger de en trygghet även om de bara ligger i fickan i flera månader, men då vet man att de finns iaf.
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-22 01:26:35 följande:
    Känns bra att skriva med dig oxå. Vi har ju ganska lika symptom. Bara hoppas läkaren inte är julledig. Har ju fått paroxiflex utskrivet som ska vara ångest dämpande. Fast har inte vågat knapra i mig dom än. De med sjukgymnast låter som en lysande ide ju. Då tränar jag ju kontrollerat och under uppsikt:). Jag har ju som du massa "tänk om" tankar. Nu har jag ont i benen efter promenaden så har svårt att hitta ett bekvämt läge i sängen. Det värsta jag vet är när folk säger att de e bara att hitta på något. Dom verka tro de e så jäkla lätt
    Ont i benet för mig hade varit "tänk om jag fått en blodpropp!!" Var så igår.. Fast då trodde jag att jag hade en blodpropp i lungan! Hade så ont när jag andades, ena delen av hjärnan sa att det var blodpropp, nästa sa att det är bröstmusklerna! Hoff.. Man är inte klok! ja, jag är rädd för blodproppar, min pappa dog av en när han var 36, så det där sitter i skallen, jag var 18 då och hade verkligen inga sånna tankar då men nu kom allt upp till ytan. Min terapeut har tagit prover på mig som visar att jag inte har anlag för att få proppar, inte nu iaf. Så det är skönt.. Har en bra terapeut, han bearbetar bort saker för mig en efter en. Nu har jag inte behövt prata med han på 4 månader, men vi ska ah en uppföljning i januari.
    Ibland vill jag att folk ska få känna på hur det känns att ha ångest, inte så att det blir kvar hos dem, men som en förkyldning tex. Några dagar så är det över, speciellt de som yttrar sig utan att veta vad de pratar om! Har du någon i din närhet som haft eller har ångest? Någon förälder som har nått sånt?
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-22 02:08:45 följande:
    De va tråkigt att höra:( Mitt onda känns mest som träningsverk o blir värre när jag går. Har läst att det ska hetta i området oxå vilket tex en muskelinflamation oxå gör. Brukar försöka slå bort såna tankar,ibland går de o ibland inte.

    Manna hade en period när hon va yngre men det försvann. Sen har 2 på mitt skift oxå haft de. Brorsan verka tro att de är lätt att göra saker.

    Har du oxå haft liknande känningar i bröstet vid promenader? Har läst att ångesten kan tillta i början för att man undvikt situationerna tidigare. Är iaf sjukt spänd i axlarna nu. Knakar i nacken o verker ut i axlarna när jag vrider huvudet.
    I början när jag började promenera så trodde jag att jag skulle falla död ner på vägen! Fick kramper i bröstkorgen.. åh, orkar knappt tänka på det. Nu har det gått lite mer åt det andra hållet, om jag inte motionerar så blir jag sjuk. Hahaha! Men det är bra att forstätta för precis som du säger så tilltar ångesten i början men det går fort bort! Försök att inte komma ihåg den här gången till nästa gång utan ta dem en och en om man säger så. När du promenerar sen så gå inte fort, andas in luften, kolla på träden, lyssna på folk och bilar, djur osv. Gick du i rask takt nu? Tänkte om kondisen inte är bra så kan ju det ha gjort att du började må dåligt.

    Jag brukar kolla på folk som åxå har ångest, min mamma har åxå haft någon period när hon var yngre, min syster lika så och vet du vad, det har ju just varit det perioder! De har ju inte fastnat där utan kommit vidare.. Det fastnar jag på! Att man kan komma bort från det.
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-22 02:49:26 följande:
    Okej. Då e jag inte ensam iaf. Det var ganska rask takt då hundarna bestämde tempot. Ska försöka o ta promenaderna en i taget. Men va sjukt jobbigt o sen hade jag ju lite ångest efteråt. Just nu e ja bara spänd o har lite huvudverk.
    Det är väl nu du skulle ta din medicin i såfall..
    Men varför äter och sover du inte?
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-23 02:46:53 följande:
    Det jobbigaste är ju att jag är mer lr mindre sängliggande till o från. Riktigt drygt när man inte förmår att göra ens dom enklaste sakerna. Ibland är det knappt man förmår att gå på toa. Någon mer som känner igen sig?
    Jag törs nog knappt svara på det där.. Men är det som att orken bara är borta?
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-23 03:39:49 följande:
    Ja de e precis som man inte har någon ork alls o att man känner sig ostadig o svag när man väl kommer upp. Vrf våga du inte svara på de?
    Nä jag skojade bara när jag sa att jag inte tordes svara på det! Tänkte nästan att du tror jag skojar med dig om jag svarar på alla dina symptom! Men det är så jag brukar ha det ibland, speciellt om jag haft det körigt ett tag eller om jag haft lång ihållande ångest, då tappar jag allt.. Ligger bara på soffan och funderar över livet ungefär. Blir nog lite nere i samma veva, för jag är annars ganska pysslig av mig, brukar hitta på saker med barn och vänner men på senaste så har jag inte orkat. Känner väl inte igen mig själv riktigt.
    När jag tänker på det så är det egentligen inte konstigt att man tappar orken och lusten, man går ju omkring och spänner sig som tusan hela tiden och hjärnan går på högvarv så man borde ju bli slut nångång. Så det kan ju vara kroppens sätt att säga till att den behöver vila..
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?