• Anonym (hypo)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Intressant Vanadiz. Jag har dragit med en smärta framförallt på höger sida från ljumske räkt upp till navelhöjd typ. Den mest intensiva smärtan sitter från höften rakt in lite upp. Först trodde jag det var blindtarmen men nu hoppar smärtan mellan både vänster och höger.....

  • Anonym (hypo)

    Men gud vi har nästan lite kusligt lika besvär, man kan nästan inte tro det! 
    Jag har också genomgått diverse undersökningar, ultraljud mm men inget konstigt. Min sjukgymnast samt en kiropraktor jag går hos tror att det kan röra sig om en för kort höftböjare. Men det är säkert min ågestproblematik som flyttear runt i kroppen. Tydligen sitter mycket av känslolivet i just höfterna.
    Just nu har jag problem med mina urinvägar - sveda och värk och ont över njurarna. USCH va trött jag blir. Tänk va mycket energi man kunde lägga på annat.... 

  • Anonym (hypo)

    Ni andra som lider av urinvägsbesvär. Berätta hur symtomer ter sig och vad som lindrar

  • Anonym (hypo)
    MizzTez skrev 2011-12-27 21:55:25 följande:
    Det är skönt när man hittar fler för då vet man att det kanske sitter i ångesten! Min terapeut sa just det att en smärta som flyttar runt är inte en "riktig" smärta. Hur man nu ska förklara det där.. Att en rörlig smärta är typisk för ångest. Så det tog jag åt mig av eftersom mina krämpor hoppar runt mycket.
    Ja det är väl så. Ibland funkar det att "prata" sig själv till rätta med förnuftiga tankar som känns logiska men ibland är det som om ångesten gör en korkad. Jag för t.ex. ofta ont i vad jag tror är njurarna och får då för mig att jag r njursjuk, har fått en övre uvi eller liknande. Värken hoppar ofta sida till sida och sticker som mellan revbenen och ner över korsryggen. Har gjort ul och det har tagits prióver och inget fynd. Mitt sunda förnuft säger mig att det förmodligen är muskelärt efter som värken hoppar, det är ju inte särskilt troligt att båda njurarna är skadade..... men som sagt när symtomen kryper på så spökar hjärnan dessto mer och de förnuftiga tankarna är som bortblåsta.

    Dags för en vända kbt igen tror jag. 
  • Anonym (hypo)

    Till Vanadiz. 
    Du har ju tidigare beskrivit dina problem med bröstryggen. Det lider jag också av- spänd diafragma och triggerpunkter mellan skulderbladen. Nu på senare tid har jag även ont mellan revbenen utmed sidorna. Något du känner igen? 

  • Anonym (hypo)
    MizzTez skrev 2011-12-28 22:02:06 följande:
    Jo, det gör jag.. Googla på Tietzes syndrom! Det är vanligt att man får det när man har problem med spänningar runt om en. för mig försvinner det nästan omg när jag tränar, fick en bunt med övningar av sjuk.gymn och de hjälper jättemycket! Jag har ätit antiinflammatoriskt i 4 månader innan jag började med övningarna och det hjälpte väl kanske en liten del men det kom ju tillbaka så fort jag slutade.
    Tack för info. Jag har ofta väldigt ont i sidan mellan revbenen och bak i ryggen och här verkar det mer vara framsida.. Men det kanske kan vara olika....
  • Anonym (hypo)

    Tack än en gång för info. Idag har jag så sjukt ont i ena sidan, en stickande värk som gör mig galen. Jag känner att jag har en välgigt öm punkt mellan revbenen längst ut på ryggen. Det jobbiga är att jag nu är livrädd för att det är njuren som strular och att jag har en infektion i den. Spärtan strålar ända ner till höften typ. Jag pallar inte med mig själv och denna oro. Är det någon som kan och orkar tala mig till rätta?

  • Anonym (hypo)
    MizzTez skrev 2011-12-29 13:03:46 följande:
    Min läkare gjorde som så, han tröck på mig, sen sa han "Eftersom det gör ont utanpå så sitter det inte inne!"
    Det låter vettigt. Det värsta är att jag skulle kunna åka till akuten när jag känner så här för att stilla oron. Men jag vet ju att det inte hjälp mig i längden tidigare. 
  • Anonym (hypo)

    Jag har haft en riktigt yrselattack. Taket snurrade och jag kunde knappt gå på kanske 15 min. Sen avtog det och kvar var en yrsel i några dagar. I samband med det hade jag dimsyn och svårt att fästa blicken. Sjukt obehagligt och som vanligt trodde jag mig vara dödligt sjuk men sen förstod jag att det var stress och oro.

  • Anonym (hypo)

    Någon som känner av en förhöjd kroppstemperatur? Jag ligger ofta runt 36,3 när jag mår bra men har märkt att vid ångest ofta uppe i 37, och då känner jag mig sjuk. Någon annan?

  • Anonym (hypo)

    Jag får ofta skuggor i blick. Det kommer som följd av några jobbiga dagar av ångest med spända käkar och nacke. Har det nu och ont i huvudet. 

  • Anonym (hypo)

    Stort problem med käkarna och får tll och med ont i halsen av det. Som förkylningsont, gick till en önh specialist som gav mig ett träningsprogram för käkarna och tungan och sedan dess lite bättre. Jag får dessutom en brännande värk i öronen. Hua

  • Anonym (hypo)
    MizzTez skrev 2012-01-06 17:01:35 följande:
    Hm.. undrar om det är där mitt halsonda kan sitta? Brukar få som halsfluss men ingen feber eller liknande.. bara ont i halsen.
    Kan det mycket väl vara. Jag får kanske inte halsfluss ont men det känns som vid förkylning utan snuva. Enligt läkaren inte alls ovanligt. 
  • Anonym (hypo)

    Jag har helt klart hamnat i en ond cirkel som gjort mig passiv och orkeslös med tankar som snurrar konstant i huvudet. Jag är föräldrarledig och står inför beslut inför framtiden då jag inte vill gå tillbaka till mitt jobb (som får mig att må dåligt). Katastroftankar har jag varje dag om allt möjligt och sedan denna hemska hälsoångest som har huvudrollen i mitt liv. Jag lider dessutom av ett kroniskt tillstånd med inflammation i urinvägarna som förpestar och gör mitt liv mycket svårt ibland. Jag funderar på vad som triggar det ena och det andra.. 

    Hoppas att ni där ute mår ok och får en fin helg. Jag försöker leva i nuet, svårt. 

  • Anonym (hypo)

    Jag har tidigare fått respons på mina symtom som urinträngningar ocg sveda samt ömhet över njurtrakten som inte är bakteriellt. Jag vet att det var någon annan som kände igen sig. Läkarna kan inte hitta något fel, känns helt sjukt att det sitter i huvudet det här. Vad gar ni för uppfattning av vad psyket kan framkalla, annat än hjärtklappning och muskelvärk. Det här verkar vara inflammatoriskt. 

  • Anonym (hypo)
    Någon som testat zonterapi el någon annan alternativ form? Är så trött på sjukvården och dess smala tänk. Såna som oss måste lära sig att leva mer i nuet och slappna av. Jag tror att jag bär på så oerhört mycket spänningar. Jag har testat akupunktur och tyckte det var skönt, självklart måste jag också arbeta i terapi men kroppen fick vila en stund kändes det som
  • Anonym (hypo)

    Vanadiz: Vilka besvär har du när du ska kissa? Binjure tumör,, hur uteslöt dom det? Jag har gjort 2 ultraljud på njurarna.

  • Anonym (hypo)

    Ni med problem med bröstmuskelaturen. Har ni ont under revbenen ibland? jag upplever en lite stickande, kliande känsla. Undrar om det hänger ihop med bröstmuskelaturen....

  • Anonym (hypo)
    MizzTez skrev 2012-01-23 11:39:55 följande:
    Under revbenen? Som om man trycker in med fingrarna just vart revbenen slutar?
    Svårt att förklara.. Jag är öite öm när jag trycker på de övre revbenen ända upptill bröstbenen. Men sen har jag som en värk/spänning under revbenen också...
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?