• pilot93

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vet inte om det beror på ångest. 18 år, går 3e gymnasie året. Otroligt lite plugg, inga läxor eller prov. 
    Dock hade jag en lite sämre grundskole gång, framför allt 7-9 där klass"kompisarna" betedde sig väldigt illa mot mig, mådde ganska kasst utav detta och det påverkade både skolarbete och relationen i familjen. Nu trivs jag bra i skolan men det finns ju fortfarande sår kvar i familjen...

    Jag anser även att jag har hypokondri, funderat på de mesta sjukdomar man kan tänkas ha, så som hjärntumör p.g.a huvudvärk och MS p.g.a myrkrypningar i vänstra ansiktshalvan. Felet är ju det att jag "googlar" mina symtom och givet visst kommer det upp "Vanliga symtom på hjärntumör, MS". Detta får mig att bli galen. Vill inte dö i förtid. Vi har ju hela livet framför oss! 

    Har varit hos läkare och tagit några prover (detta innan jag fick hypokondri), framför allt för Borrelia som läkaren misstänkte. Hade en gammal, ut läkt borrelia infektion i kroppen men hade inga symtom på detta. Därför ville läkarna göra ett LP-prov för att utesluta neuroborrelios. Efter provet fick jag såklart en djävulsk huvudvärk, det var jag med på. Men fick även myrkrypningar i vänstra ansiktshalvan. Trodde jag höll på att få en ansiktsförlamning av borrelian. Men den sitter kvar även nu. Men fri från neuroborrelios var jag . Undertiden som jag hade dessa symtom så googlade jag alldeles för mycket. 

    Sedan kommer andra tankar, fast dessa ändå ganska positiva. Spänningshuvudvärk p.g.a spända axlar, nacke och käke.  Funderar på om det kan bero på mina spänna käkar som jag upplever dessa myrkrypningar i ansiktet, eftersom musklerna ligger och pressar på nerven som kommer ut ur kraniet där? Får ibland klia som en dåre på hela kroppen för dessa krypningar.

    Någon mer än jag som upplever dessa symtom? Borde jag vara orolig för min framtid?

  • pilot93

    Anonym (rosa)

    Hej!

    Tack för ditt svar!
    Jo jag upplever även myrkrypningar i benen vid olika tillfällen. Tror att allt beror på att jag överdriver allt. Det är ju normalt att det kan pirra i ben och ansikte. Ju mer en tänker på det desto värre blir det.

    Det är skönt att läsa att det är fler än jag som upplever detta och sedan har blivit friska igen, även fast det kan ta tid.

    Är mest rädd för nervsjukdomar, som MS. Onödigt att läsa massa symtom som man själv har så drar man snabbt en slutsats att jag lider nog själv utav det. Och ju mer man tänker på det desto mer tar det på ens psyke.

    En stor förändring ska ske här och jag står gärna upp för andra som lider av det samma för att hjälpa till!
     

  • pilot93
    MizzTez skrev 2011-11-08 14:28:31 följande:
    Åh vad jag tjatar om det här med magnesium! Men mina domningar och krypningar har försvunnit sedan jag började äta det och d-vitamin. tycker verkligen att alla ska prova det och inte någon liten dos. Mitt nervsystem har ju tagit stryk av all stress så jag har haft, domningar, krypningar, ilningar, skakningar... Skakningar har jag ännu men inte varje dag och hela tiden som förr.
    Käkar Multi tabs Familj som innehåller magnesium. Precis börjat och hoppas att det kan ge reslutat. Tar även en C-vitamin varje dag för att behålla piggheten!

    Just vilka tabletter med magnesium äter du och vart får man tag på dem? :) 
  • pilot93
    MizzTez skrev 2011-11-10 16:44:13 följande:
    Jag äter rena magnesium tabletter, finns på hälsokost och man ska kombinera det med kalcium. För mig var det alldeles för lite magnesium i mina multivitaminer. Nu är jag uppe i ca 500mg per dag och i mina multi var det bara 5mg.
    Ska testa detta!
    Även ta tag i min träning, börja springa mer!
    Glajjor för huvudvärk är också ett måste!

    Tack alla för hjälpen!
    Känner att jag blir bättre för varje dag som går, och jag börjar inse att jag är nog egentligen inte sjuk...

    Sköt om er och lycka till! 
  • pilot93
    Anonym (Rädd) skrev 2011-08-08 11:08:43 följande:
    Hyperduttan: tack snälla för ditt svar! Jag har varit i kontakt med läkare och blivit utredd.. De tycker det är psykisk stress.. Jag tror det är ms. Värsta sorten. Man ska lita på läkarna, jag vet. Men jag vet också att de inte kan veta på de tester de gjort att det inte är ms. Jag drar mig verkligen för att kontakta sjukvården igen men jag blir verkligen inte bättre. Usch. Jag är så otroligt ledsen och orolig och fy fan. Vill bara ut ur denna mardröm!!!!! Vill ha tillbaka mitt liv. Har en underbar liten son på snart ett år som jag vill kunna ge allt i livet och lite till. Och en sambo som jag älskar.
    Hej Rädd!

    Vi är nog inne på samma bana med MS där. Är 18 år och känner mig stressad och har ganska ofta ångest. Vet inte varför,men gör inte så mycket i skolan. Vilket kanske, kan vara en anledning. Jag skiter inte i skolan utan det är skolan som är slapp... Inga läxor eller prov.. Hoppas det är det som orsakar min ångest, då jag tar studenten i sommar :D

    Men nu till saken, jag känner mig lite svag i kroppen ibland. Framför allt i armar och ben, typ som att allt drar ihop sig, jätte skumt och jag tycker det är obehagligt. Känner även pirrningar eller avdomningskänsla i vänstra ansiktet när jag stressar, t.ex. på jobbet.
    Har tyvärr, googlat på detta, vilket leder till länkar till MS symtom... Skiträdd är jag.

    Men jag tror att detta beror på stress och ångest. "Vanadiz" här i trådenhar gett råd till magnesium tabletter. En symtom på brist på magnesium är just muskelsvagheter. Äter detta och känner faktiskt att det blir bättre. Stress och ångest tömmer kroppen på detta vilket kan leda till dessa symtom. Det lugnar även din ångest!

    Sedan känner jag även att jag har nerver i kläm, i hela kroppen. Funderar på att gå till en kiropraktor för att dra ut dessa, om det nu är det. 

    Jag tror inte vi lider utav MS, utan att det beror på stressen... Men visst fasen skrämmer det en...

    Gå till livshälsokedjan Life och köp kalcium, magnesium och D3 tabletten. En glasburk med 180 tabletter, 129 kronor. Räcker i 90 dagar, 2 tabletter dagligen. Det är iallafall värt ett försök, sedan tycker jag att du ska ut och springa eller motionera 2-3 dagar i veckan, du kanske börjar bli av med muskler?

    Hoppas det löser sig med dig vännen, vi är fler än du som har det samma :) 
  • pilot93

    Någon som upplever att det är en konstig känsla i ansiktet, speciellt på ena kinden/under ögat?
    Blir tokig på det här och hoppas att det beror på stress/ångest eller oro. Känner oftast av detta då jag jobbar, många människor som ger en olika intryck var 4 minut.... Sedan spänner jag käkarna hela tiden. Äckligt att vakna på morgonen och känna av att dem är helt låsta. Lever inte ett stressat liv alls, allt är så lugnt, kanske för lugnt?

    Har även känslor av att mitt ansikte känns snett? Måste alltid lyfta på ena ögonbrynet.

    Hoppas det finns fler som jag så att jag inte är ensam om detta och att det som sagt "bara" beror på stressen. 

  • pilot93
    MizzTez skrev 2011-12-03 22:37:34 följande:
    Jag låser käkarna på natten, det kan ge mig väldigt konstiga känslor i ansiktet..
    Men du behöver ju inte ha ett stressigt liv fysiskt för att må dåligt av det, samma sak kan det vara för att du stressat eller funderat på något eller varit orolig tidigare. Kroppen är då så uppe i varv så då märker man inte av det och sen när du lugnar ner dig så vet inte kroppen riktigt vad den ska göra med allt adrenalin som den pumpat ut så länge så det blir som att lägga dynamit i toaletten och drämma på locket, tillslut skjuter den iväg och allt bara forsar!
    Jag åkte på det.. min första panikattack fick jag den helgen jag skulle vara ledig, min första lediga helg på skitlänge! Den första lediga dagen spenderade jag på akuten med dygns ekg. Jag märkte inte så mycket av stressen för jag är så lugn utåt men jag sov dåligt, åt dåligt, hade konstanta mardrömmar, vrålade åt trafikanter, drack för mycket kaffe, lät ingen hjälpa mig med saker eftersom jag inte klarade av att de va såå söliga! Sånna saker märker man inte när man är mitt uppe i det!
    Okey! Skönt att höra! Tror att dessa knepiga känslor i ansiktet kan bero på att man spänner käken så att blodflödet inte är som det ska? Eller att det trycker på ansiktsnerven.

    Var väldigt orolig ett tag, eller är det nu med, men iallafall. Det är alltid något jag oroar mig för. Framför allt att jag ska vara sjuk... Är ju 18 år.

    Hoppas innerligt att det är såhär och att jag blir av med skiten!

    Bra sida det här, vi lär oss av varandra :) 
  • pilot93

    Låter bra att du gör framsteg!
    Vill även påpeka att det är 21 år numera, skitbra att man höjer åldern för fri tandvård. Vore bra om man kunde göra det samma för vanlig vård, typ hos VC!
     

  • pilot93

    Känt mig ganska bra idag själv!
    Dock känner jag mig sned i ansiktet, beror nog på att jag biter snett (tänderna) sedan är jag torr i ansiktet, precis som nare fast ta mig fan i hela ansiktet känns det som.

    Skönt ändå! 

  • pilot93
    Anonym (Rädd) skrev 2011-08-08 10:15:11 följande:
    Min svaghet i armar och ben blir inte bättre.. Och ont i musklerna. Tror inte det bara kommer av psykisk stress. Det kan det inte göra. :( jag är så rädd. Ledsen. Förtvivlad. Har även känselnedsättning på flera ställen, pirrningar, domningar, stickningar, myrkrypningar, vibrationer, ont i ögat, ser dimmigt ibland, muskelryckningar, yrsel.. Jag är verkligen så rädd. Någon som haft svaghet/muskelvärk i armar och ben i flera veckor av psykisk stress?
    Jag har själv en känsla av att vara svag i armarna. Det känns lite flummigt i fingrarna, eller hur?
    Tror inte detta är något farligt utan att det beror på oro/ångest och stress. Om man tänker på det så finns det kvar. Visst är jag själv rädd att det är någon farlig sjukdom, det är jag!
    Men att försöka tänka positivt och se en ljusare framtid gör allt bättre!
    Vi är fler som har det som du i armarna! 
  • pilot93

    Jag äter magnesium 250 mg dagligen. Även kalcium 500 mg dag och 5 ug dagligen. 2 tabletter från Life!
    Jag tror dock att denna känslan i armarna jag har lite då och då beror på nervknutor. Läst lite om det och önskar mig en helkroppsmassage i jul ;D

    Sedan kan man även fundera på att dra till kiropraktorn! 

  • pilot93
    Jimmy 249 skrev 2011-12-21 23:02:09 följande:
    Vet inte om jag har astma. Nu känns det lite lugnare iaf. Hjärtat är ju lite till o från. När jag mår dåligt så känns det lite mer ju. Doktorn har lyssnat på både hjärta o lungor o inte hittat något fel. Inte heller hittat något på alla blodprov jag tagit. Jag spänner mig ganska mycke i axlar o bröst vilket brukar leda till huvudverk o obehag i bröstet. Tex trycker jag på vänster bröst o drar handen så träffar jag en punkt som gör att det strålar bak till skulderbladet. Har jag armen i ett lägge så kan det kännas i bröstet/armen, men ändrar jag läget så försvinner det. På promenaden så märkte jag att om jag böjde ner halsen så försvann obehaget/smärtan i bröstet. Sen är min kondis inte den bästa kan ja lugnt säga.
    Testat en helkropps massage? 
    Detta kan göra underverk i bland!

    Eftersom du spänner axlar och bröst en del kan detta iallafall lindra din verk!

    Ska testa detta och se ifall det hjälper mot min känsla av svaghet och värk i armar och ben.
    Funkar det inte tar jag en tur till kiropraktorn. 

    Annars blir det sjukan igen. 
  • pilot93
    Jimmy 249 skrev 2011-12-21 23:56:46 följande:
    Ja de skulle man kanske testa:). Älskar massage ju. Problemen är ja att jag typ ständigt spänner mig. Tex när jag ligger så åker bröstkorgen upp o spänner sig. O när jag går omkring så har jag ofta armarna i kors över bröstet lr typ vilar dom mot diafragman. Just nu har jag ju ångest pga smärtorna under promenaden. Men hade jag bara promenerat 30-45min så hade dom inte uppkommit eftersom det kom 10-15min innan vi kom hem. Men kände ingen yrsel lr liknande o andfådd var jag ju långt innan. Sen ju mer man tänker på det desto värre blir det. Ibland kan ja ligga i flera timmar tills det når en topp/gräns för att sedan sakta börja slappna av.
    Jobbigt!

    Har inga problem med bröstet. Dock armar ben och ansikte.
    Sällan huvudvärk. Men det är jag inte rädd för att ha, dock den jobbiga känslan i armar och ben.
    Finmotoriken i fingrarna är lite sådär ibland och är ganska ryckig i mina rörelser.
    Hoppas det enbart beror på ångest det här, känner ju av det varje dag. Inga attacker eller något sådant, bara ångest för allt. Har nog mest ångest för mina symtom, som har lett till en hypokondrisk 18 åring.
    Det suger, men vad ska man göra... 
  • pilot93
    Anonym (hypo) skrev 2011-12-27 10:16:53 följande:
    Intressant Vanadiz. Jag har dragit med en smärta framförallt på höger sida från ljumske räkt upp till navelhöjd typ. Den mest intensiva smärtan sitter från höften rakt in lite upp. Först trodde jag det var blindtarmen men nu hoppar smärtan mellan både vänster och höger.....
    Låter precis som när jag fick magkatarr. 
    Kolla upp det innan det blir för mycket, Omeprazol Teva fick jag i 2 veckor och har sedan dess mått prima (just i magen). 
  • pilot93
    SHAKAWKAW skrev 2011-12-28 00:04:25 följande:
    Oj då, denna tråd var ganska gammal och TS har försvunnit. Nåja...
    Visst är tråden gammal, men den är i full gång.
    TS har vi inte hört av på länge dock :) 
  • pilot93

    Jasså! Förlåt mig, kul att fler hittar till denna tråden! Verkligen bra!!

  • pilot93

    Känner mig tyvärr sämre..

    Idag och igår har det bara varit dimmigt i mitt huvud, gör fel saker och är klumpig, så jobbigt!

    Trött i armar, ben och ser suddigt känns det som.
    Konstig känsla i höger öga  som jag stör mig på!

    Någon mer som har/har haft dessa symtom? 

  • pilot93

    [quote]Får du synbortfall på ögat? Som en fläck i ögat? Svårt att förklara men jag fick nå skumt i ögat, hänt mig två gånger, en gång i våras och förra månaden. Blir som en känsla i ögat och sen får jag en fläck som jag inte ser något på.[/quote] nix pix, enbart dimmig syn. Tror det är irriterat, enbart! Dock suger det! Skall till min distriktsläkare imorgon, tar upp det med denne då :)

  • pilot93

    Varit hos läkaren igen. H*n trodde på b12 brist, och gluten. Jag berättade om mina tankar kring MS, men han sa att det är det verkligen inte! Grymt skönt att höra! Nu väntar jag på prov svar och ska till läkaren på Fredag igen. Hoppas på B12 nu så att mina symtom försvinner snart :)

  • pilot93

    Har i dagarna fått reda på av alla mina symtom beror på.
    B12 brist, extrem sådan också.
    Mina värden ligger på 110 (normalt ungefär 140), så jag får äta B12 tabletter i mängder dagligen.
    Ganska ovanligt i min ålder (snart 19 år).

    Men det är otroligt skönt att veta exakt vad det beror på, sedan kan det såklart vara inslag av stress/ångest/oro eftersom jag stressar över mina symtom...

    På bättringsväg iallafall!! :) 

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?