• Jimmy 249

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Jag har ångest/depression. Va hos läkare för jag kände obehag i bröstet och ibland även smärtor,svårt att andas samt yrsel när känslan blir väldigt stark. Han lyssna på hjärta/lungor,kolla puls och blodtryck och tog även blodprover och allt verkade bra. samma visa igen veckan efter och sen ställde han frågor om hur jag mådde psykiskt och skickade mig vidare till psykolog som erbjöd mig ett program med kbt. Var/är rädd att det är hjärtat ju. Men mina symptom är. Tryck/obehag i bgöst,tungt att andas,gäspar ofta,klump i halsen,stickningar i armar och händer,kalla fötter/händer,hjärt klappning,kryper i benen,rastlös,yrsel,illamående,rysningar,svettningar,muskel smärtor i armar,bröst,nacke,huvud och ibland skakig. Har säkert glömt något. Men vissa dagar mår jag helt ok och är bara lite nedstämnd. Men upplever ofta ovan nämna symptom. Som idag har jag haft tryck känsla i bröstet o tungt att andas samt varit lite skakig,man går och spänner sig och trycket/obehaget tilltar sakteligen tills det når en viss gräns där det inte blir värre. När det varit så en stund så börjar jag slappna av lite och känslan minskar/försvinner. Kan vara allt från någon minut till flera timmar. Angående smärtan i brösten så mildras den eller försvinner helt om jag ändrar läge på kroppen när jag ligger ner. Det värsta är när man får sån ångest när man ska försöka sova. Det är nästan totalt omöjligt att slappna av. Sen får man ångest för ångesten. Har haft kbt i 14dagar nu där jag får uppgifter jag ska göra över nätet. Så jag hoppas det ska bli bättre så jag kan leva som jag gjorde förut.

  • Jimmy 249

    Så kan det kännas för mig oxå ibland. Men läkarn har lyssnat o kollat pulsen utan att ha något att anmärka på. När jag har ångest så är jag på helspänn o märker varenda grej i kroppen. Så fort man märker något så börjar oron o man känner efter mer o mer. Det med att ta pulsen på sig själv kan vara svårt,man känner ju efter mer än om någon annan gör det.

  • Jimmy 249

    Idag har jag haft tungt o andas hela dagen o haft overklighetskänsla. Sen har jag en överansträngd bröstmuskel. Rör jag för hårt med fingrarna vid vänster bröst så strålar det genom till ryggen typ. Men det känns bara när jag vidrör muskeln lr gör nån konstig rörelse. Är ju livrädd att det är hjärtat varje gång det kittla till i bröstet. Ska till vc imorgon o kolla upp det närmare.

  • Jimmy 249

    Jag har tappat 7-8kg under senaste månaden. När jag mår som sämst får jag verkligen tvinga i mig maten. Just nu känns det som jag håller på o gå in i väggen. Jobbar 50% just nu o tom de känns i mesta laget. Min personalansvarige kom o pratade med mig idag. Hon tyckte jag skulle ta en dag i taget alt kolla möjligheten att att återgå till full sjukskrivning. Hon såg på mig att jag inte mådde riktigt bra o att jag hade det jobbigt o fick kämpa för att göra saker jag förut gjorde med lätthet utan att bli trött lr andfådd.

  • Jimmy 249

    Jag får oxå spykänsla ibland o ibland så spyr jag. Va på vc idag o blev fullt sjukskriven igen. Fick medicin men vet inte vad den hette. Den ska hämtas på torsdag. Hoppas det kan hjälpa. E verkligen skitjobbigt

  • Jimmy 249

    Jag har det som du ungefär. Stress,dep,ångest o utmattningsymptom. Trodde ja skulle gå in i väggen igår o idag e ja helt slut:(.

  • Jimmy 249

    Nä de e grymt jobbigt. Man e ju precis både i kroppen o knoppen utan att man gör något. Både kropp o knopp jobbar ju för fullt. Kan fan inte sitta still 1min ens. Ja hoppar med benet hela tiden. Står ja upp så vankar jag av o an hela tiden. Men ska hämta medicinen på torsdag sen blir de väl 1-2 veckors pina innan den börjar verka.

  • Jimmy 249

    Vet inte om det är vanligt att dom ger avslag. Jag va först helt sjukskriven i 3,5v sen jobba ja 1,5v på 50% o är nu sjukskriven till 31/12. Det kändes lite lättare efter första sjukskrivningen o hade kbt. Men efter ja jobbat so blev ja typ bara sämre o sämre. Nu mår jag sämre än innan. Har gått ganska fort dom senaste 7-8 veckorna. Känner mig helt utmattad o blir ganska lätt andfådd. Sen har ja massor fysiska symptom som smärtor här o var o muskelryckningar. Även hög puls emellanåt. Den stiger när jag reser mig ibland. Ligger väl på 70-80 i vilopuls o när jag reser mig kan den öka till 100-120. Läkaren har ju lyssnat på hjärta o lungor o kollat massa i blodprover o kollat blodtryck o alla värden är bra. Är ändå rädd att det är hjärtat:(, men det är väl så min ångest ter sig. Fast idag har de nog känts lite bättre än de gjorde igår när jag jobbade.

  • Jimmy 249

    Nä de e riktigt jobbigt. Ja blirt trött o andfådd ganska lätt. Liksom andas lite tyngre o djupare o pulsen brukar ligga runt 110 på arbetet. Sen e ja nojig om pulsen ibland o kolla den ofta. O när man börjar tänka på pulsen så börja den slå snabbare

  • Jimmy 249

    Ja de e lite påfrestande. Gick ner o upp för tappen 1 gång o då blev pulsen ruskigt hög. Men den lugnade ner sig efter en liten stund. Den va uppe på nästan 150 o vände. Så man blir ju livrädd. O sen när man tänker på pulsen så ökar den automatiskt liksom. Man letar akteivt fel känns det som. Va 1 v sen jag hade en bra dag. Idag har ja haft sprängande huvudver o känt mig lite ostadig o haft overklighets känsla. Typ som att jag är utanför kroppen. E helt sjukt ju.

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?