• Anonym (hypo)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Fantastiskt att hitta denna tråd när man mår så här dåligt - skönt att inte vara ensam.

    Jag lider av hypokondri/ångest som efter jag fick barn för 4 mån sedan bara blir värre.

    Det värker i kroppen främst:
    Nacke/huvud
    Axlar och armar, brännande känsla
    Knän 
    vrister och handled
    infektionskänslig
    hög puls
    känslig
    ofta ont i halsen 
    spända käkar
    konstiga fobier 

    Jag har äntligen pratat med min husläkare som remitterat mig till en kbt terapeut

     

  • Anonym (hypo)

    Jah har värk i käken till och från. Leder ofta till halsont, huvudvärk och nackproblem. Har fått övningar från läkaren att göra, typ avslappning. 

  • Anonym (hypo)

    Vill bara skriva att jag verkligen uppskatar denna tråd och alla som delar med sig. Ibland när jag mpr skit läser jag här och blir påmind om alla fysiska symtom på ångest. Jag har svår hälsoångest och katastroftankar så för mig är alla dessa symtom en pina och skapar en ond cirkel av dödsångest.

  • Anonym (hypo)

    Jag har inget svar på din fråga men troligen så sitter det i hjärnan. När man känner och tänker efter hela tiden så reagerar kroppen på alla möjliga sätt. Jag brukar få hjärtklappning och bli tungandad när jag ska sova men för det mesta lyckas jag somna efter en stund.

    Jag har fått problem med min mage. Gasig, uppkörd, orolig  ofta svagt illamående på morgonen (inte gravid).  Någon som känner igen sig? Sedan har jag även problem med ryggen, väldigt långt ner mot rumpan. Vet inte om det har med ångesten att göra eller något annat. 

  • Anonym (hypo)

    Hej igen,

    Ja det var onekligen ett sammanträffande :) Berätta gärna hur dina mag/ryggproblem ter sig och om du har tips på vad som kan underlätta. Jag har haft problem med ryggen ett tag, fick barn för 1 år sedan och är säkert överbelastad. Just nu har jag alltså ont över rumpan och svanskotan, typ en strålande värk. Går till en sjukgymnast som har lite ideer om att jag är överrörlig och svag.
    Min mage har jag aldrig tidigare haft problem med men sedan i feb har den krånglat. Ibland panikont med akut diarre som kan sitta i några dagar. På senaste tiden har jag dock mer knip, uppkördhet, massa gaser. Har varit hos läkaren och ska påbörja utredning. Är så förbaskat trött på mig själv och min kropp. Jag har nya symtom varje vecka. Vet inte längre vad som är verkligt och vad som sitter i huvudet. Massa spring hos läkare, sjukgymnaster mm. Har prövat kbt men måste nog ta upp det på allvar igen.  Har verkligen hälsoångest och katastroftankar. Kan inbilla mig allt möjligt i katastrofväg, om min man går ut för att hämta något i bilen och dröjer så målar jag upp bilden av att han blivit typ rånad, misshandlad. Detta tar sjukt mycket energi från mig och stressnivån är hög så mitt intellekt säger mig att det inte är konstigt att kroppen reagerar med fysiska symtom men ändå oroar jag mig för att vara dödsjuk.  

  • Anonym (hypo)

    Jag har nog kommit fram till att min ångest grundar sig i ett grymt stort kontrollbehov. Och likt dig så vill jag ha svar på allt, jag vill veta varför och jag har svårt att köpa att det är pga ångest innan en riktig utredning är gjord. Fast innerst inne fattar jag ju grejen. Jag skäms över mitt beteende och min man börjar nog tröttna på min åkommor. Har besökt akuten och vc galet många gånger det senaste året. Tanken på att tänk om det är på riktigt denna gång är så stark och svår att tygla. Skönt att det finns fler som jag, tack!

  • Anonym (hypo)
    Anonym (känner igen mig) skrev 2011-09-28 16:42:05 följande:
    Hej (igen) tråden!

    Här kommer jag med längsta symptomlistan av oss alla tror jag ;)
    Inte för att det är något att skryta om... :( Önskar det vore tvärtom..

    Jag undrar om ni alla känner er säkra på att era besvär endast är psykiska och hur mycket utredning ni gjorde innan ni accepterade den diagnosen?

    Vet inte om jag listat mina symptom tidigare..
    Men jag har iallafall varit under utredning i över ett års tid nu.. :(
    Har ingen diagnos trots olika undersökningar. Blir mer och mer desperat efter att veta vad som är fel och orolig för vad som är fel...

    Vet att läkarna pratat om kroniskt trötthetssyndrom, Hypotyreos och Somatisering och Stress/Utbrändhet
    Alla läkare trodde på Borrelia men Borreliaproverna var Negativa.. Men jag har läst att man kan ha Borrelia ändå och att det behandlas annorlunda i Tyskland tex..

    Får nu sedan 1 månad tillbaka provmedicineras med järn, B12 sprutor och Levaxin för att se om det har effekt men än så länge ingen förbättring tyvärr :(

    Jag har träffat
    Neurolog (som jag inte fick förtroende för alls) som säger att allt är Psykiskt troligtvis
    Fyra Allmänläkare (som inte hittar mer än en lättare B12 brist och tömda järndepåer)
    Endokrinolog (som inte ingav förtroende heller men hittade ingenting)
    Psykolog som inte trodde detta var psykiskt...

    Har gjort en Gastroskopi för ett år sedan som såg normal ut
    Har gjort en Fiberoptik genom näsa/hals som såg normal ut
    Har gjort EKG som såg normalt ut
    Har gjort ett ENng och EMG muskelprov som såg bra ut (enligt den pensionerade halvt förvirrade mannen som gjorde det...)
    Har gjort slätlugnröntgen som såg bra ut
    Har gjort Magnetkamera på huvudet som såg bra ut
    Har gjort CT röntgen på magen som såg bra ut
    Diverse blodprover där man hittade lättare B12 brist, Tomma järndepåer, Eventuellt lite som tyder på Hypotyreos

    Men har massa symptom som tex:
    *Muskelsvaghet (främst i överkroppen). Har det varje dag och det gör att det känns jobbigt att ens sitta eller stå ibland.
    Sen blir det extremt tydligt när jag tex badat i bassäng eller havet. Om jag rör mig aktivt i vattnet i minst 5 minuter så är jag helt lealös och måste sitta och vila när jag kommer upp. Superläskig känsla! Jag har alltid kunnat simma typ 1000 meter utan problem förut....

    *Och det märkligaste symptomet av alla är att om jag står upp så kan jag inte spänna ut min mage. Inte djupandas med magen så att magen liksom blir som en ballong. Har alltid kunnat detta men nu är det som att jag inte har kontakt med de musklerna/nerverna längre...
    Detta går dock att göra om jag ligger ner på rygg...
    Låter banalt men är väldigt jobbigt då det gör att jag måste andas ytligt högt uppe i bröstkorgen hela tiden....

    *Får mjölksyra i armar/ben väldigt fort

    *Trötthetsattacker, Börjar frysa och blir akuttrött och måste lägga mig ner och somnar oftast fort

    *Känner mig aldrig utvilad trots att jag sovit. Har även svårt att somna på kvällarna och vaknar oftast flera gånger/natt

    *Huvudvärk som går i skov. Vid ett skov håller värken i sig oftast 1-2 veckor

    *Smakar blod i munnen och spottar även blodblandat vid dessa tillfällen.l Kommer inga mängder men det är liksom röd blodblandad saliv under några minuter. Ser ingenstans det blöder från i spegeln och undrar om det kan komma från halsen/magen??

    *Ibland domningar på vissa ställen, tex i pannan. Mina lillfingrar domnar direkt om jag ligger på rygg och håller upp en bok för att läsa...

    *Får blåmärken utan att jag vet att jag slagit mig (men bara på benen märkligt nog...)

    *Ibland gångsvårigheter. Det går att gå men det känns som att jag får tänka lite extra på hur jag går så att jag inte ska trilla då det känns skumt runt knäna... Lite domningsvarning typ...

    *Igår kom ett helt nytt symptom.. Helt plötsligt började det domna i läppar och bak i svalget. Kändes lite som en kraftig allergisk reaktion. Jag blev livrädd men avvktade hemma och det gick över..
    Samma sak hände idag och jag hade inte ätit på länge när det hände så jag tror inte att det är allergi...'

    VÄRK
    *Plötslig Värk (dels som kommer och går och kan sitta var som helst, tex vid vristen eller i bakhuvudet osv.. känns som att någon slår in en glasbit i kroppen alltså gör megamegaont i 30 sek-5 minuter och försvinner sedan av sig självt helt)
    *Extrem (tränings?)värk efter liten fysisk ansträngning
    *Molande värk i rygg/mage, kommer främst under natten när jag legat stilla flera timmar. Då gör det ont i rygg/mage och så ont att det gör ont att bara andas djupt.

    Det märkliga är att om något händer med något av barnen, som för två månader sedan när ena barnet blev sjukt och var sjukhusliggande.. Då är det som att jag får oanade krafter.. Kanske adrenalinpåslag? och orkar mycket mer plötsligt..
    Men sen dippar jag rejält och blir dålig ett par dagar efteråt..
    Jag känner igen mig i flera av dina symtom. Det där med andningen och magen är stress. Jag hade problem med ytlig andning som ledde till bröstmuskelinflammation som i sin tur ledde till extrem smärta vid andetag. Försök att bli medveten om din andning. Lägg en hand över magen och öva dig att hitta tillbaka till bukandning. Jag har också blåmärken på benen, ibland ett stort antal och dom kommer av ingenting. Läkarne hittar inget fel men jag har varit skräckslagen i perioder och tänkt att jag naturligtvis har leukemi. Jag har läst att detta kan vara en reaktion på stress/ångest. Har du kollat upp fibromyalgi? Dina symtom sammantaget tycker jag liknar fibro...

    Just nu lider jag av magont igen.. vaknade i natt av magknip och ont i tarmarna. Direkt slår hjärnan på alarmet och jag blir orolig för typ blindtarmsinflammation... jag orkar inte 
  • Anonym (hypo)

    Är det någon som har urinträngningar eller ont i bäcken pga stress. Jag lider dessutom av ordentlig ryggvärk som flyttar runt. Jag börjar verkligen bli trött på det här. /uppgiven

  • Anonym (hypo)

    Tack för omtanken ang sköldkörteln men tyvärr sitter mitt problem på ett annat plan. Och jag har nog snarare besökt för många läkare :)

  • Anonym (hypo)

    Jag har ofta ont i halsen. Det känns verkligen som början till infektion och jag får samtidigt en brännande känsla i öronen. Har varit hos en önh specialist som konstaterade spända hals/käkmuskler därav värken. Kanske samma för er? Hon såg tandavtryck längs tungans kant vilket tyder på att jag biter ihop och spänner mig.

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?