• Rainbow brite

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Mammatilltretroll skrev 2011-08-16 20:07:49 följande:
    Alla ni som har många fysiska symptom, mår ni lika dåligt hela tiden eller har ni bra dagar och dåliga dagar? Kan ert mående pendla från timme till timme? Och mår ni ibland nästan helt bra?

    Jag har ganska många fysiska symptom som läkarna inte kan förklara trots snart ett halvår av utredning...

    Muskelsvaghet- får mjölksyra fort av att typ hänga tvätt och dessutom känner jag att musklerna blivit mindre även om jag aldrig haft mycket muskler så kan jag känna och se det på tex vaderna och armarna..

    Hela kroppen känns trött och tung, typ som att jag sprungit maraton fast jag bara stått i parken med barnen i 5min...
    Ibland känns det jobbigt att bara resa sig från sängen eller sitta upp på en stol. Och att stå länge bara rakt upp och ner gör mig yr och svag.

    Huvudvärk ofta..

    Ont i ryggen och ont i magen

    Pirr och domningar i kroppen. Känns som att ha bubbelvatten i hela kroppen, skumt eftersom det inte syns utanpå att jag skakar..

    När jag vaknar på morgonen är jag väldigt stel i alla leder och det känns nästan som att jag legat och kramat ihop händerna så hårt det går i sömnen. Alltså med naglarna in i handflatorna... Och när jag ska öppna handen är det stelt och gör ont...

    Vissa dagar går jag som i en glasbubbla.. Jag ser och hör allt omkring mig men det är som att jag är i en bubbla och jag är då yr och matt och vill helst bara ligga ner, men det går inte med 3 små barn att ta hand om...

    Det märkliga är att jag vissa dagar är så dålig att jag knappt tar mig upp från sängen och andra dagar orkar jag med både barn och tvätt och baka..
    De dagar jag inte kan vila alls på dagarna har jag mycket värk och mer yrsel och är väldigt svag i kroppen på kvällen.
    Men om det händer något tex med något av barnen och jag ligger i sängen och känner mig superdålig, ja om det händer något så kan jag ta mig samman och bära in en ledsen 6åring trots att det nyss kändes som att jag knappt orkade sätta mig upp...

    Känner någon igen sig?
    Känner igen mig iaf det du skrivit
  • Rainbow brite

    Någon som upplever värk i käken?

  • Rainbow brite
    Anonym (hypo) skrev 2011-09-06 18:55:12 följande:
    Vill bara skriva att jag verkligen uppskatar denna tråd och alla som delar med sig. Ibland när jag mpr skit läser jag här och blir påmind om alla fysiska symtom på ångest. Jag har svår hälsoångest och katastroftankar så för mig är alla dessa symtom en pina och skapar en ond cirkel av dödsångest.

    Samma för mig så denna tråden är min räddare i nöden typ av att se att fler har just exakt samma symtom som jag har
  • Rainbow brite

    Måste fråga om någon av er upplevt liknande:

    Jag brukar annars då jag vaknar mitt i natten känna hur hjärtat slår, ha svårt att ta djupa andetag och känna mig så orolig och stressad och svårt att somna igen pga rädsla men inatt när jag vaknade så kände jag mig totalt lugn, alltså FÖR lugn, jag kunde lägga mig på kudden utan att få panik, känndes FÖR lätt för att andas, kände mig pigg osv, så jag fick panik just pga DET men trots jag fick panik så var hjärtat/pulsen lugn och jag kände mig för lugn iaf. Så svårt att beskriva men tankarna flög där och jag troodde jag var död faktist. Idag känns det fortfarande konstigt som kroppen inte kan gå upp i varv trots jag känner en oro i kroppen.

    Vad är detta för skumt?    

  • Rainbow brite
    Mammatilltretroll skrev 2011-09-09 17:15:26 följande:
    Är det någon som känner igen symptom som :

    Hörselnedsättning på ena eller båda öronen?

    Plötsliga trötthetsattacker då man måste sova och hela kroppen blir svag och lealös i timmar-dagar?

    Muskelsvaghet i rygg/bål som gör att det är jobbigt att ens sitta/stå?

    Läskiga upplevelser när man ska somna.. Typ man håller på att somna, vaknar med ett ryck och drar ett häftigt djupt andetag och det känns som att man inte har andats på länge!!?
    Och när man ska somna igen blir det liknande igen och man kan inte somna för det känns som man ska dö typ...

    Ont i ryggen

    Muskelsvaghet i armar?
    Jag får som lock för öronen som sitter i allt från nån minut till flera minuter.
    Jag kan vara super pigg och alert för att sedan akut bli super trött, ögonen faller ihop, benen blir som spagetti och kroppen är som den inte vill hålla upp mig utan känns som man är så trött som man ska trilla ihop. 
  • Rainbow brite
    Wfp skrev 2011-09-30 17:38:45 följande:
    Hej jag är en kille på 28år jag har 2st barn. Jag har haft massa konstiga symptomer förra hösten började det med stickningar i fötterna, tänkte inte så mkt på de just då sen en kväll så började jag kallsvettas svårt att andas, det kändes också som att jag glömde bort att andas ont i hjärtat och konstig hjärtrytm. Åkte till VC dom tog EKG o blodprov sa att allt var bra. Kvällden därpå blev allt värre orkda knappt gå i trappor blev anfådd för minsta lilla, Vågade inte somna pga att jag trode att jag skulle dö. Åkte in akut o där hittade dom heller inget fel på mig. Sen blev det bättre framåt våren. Men strax innan semestern skulle börja så va det igång igen, o nu ligger jag hemma med yrsel ont i huvudet och ont i ena örat. Bör tilläggas att förra helgen så domnade halva ansiktet bort de va jäkligt läskigt, som andra skriver så har jag blivit extremt hypokondrisk just nu så är ja helt säker på att jag har hjärntumör lr håller på att få en stroke. Har mkt ont i ryggen o axlarna, känner av domningar i armar och ansiktet. Jag har också googlat massa symptomer o det blir bara värre när man märker att dom stämmer in på massa alvarliga sjukdommar. Har provat magnesium tabletter men tycker inte att dom hjälper. Men det kändes lite bättre när ja hittade den här tråden, däe man kunde läsa att det var flera som har det som mig.

    Det bästa man kan göra är att sita i att googla om massa symtom för det skrämmer bara upp dig i onödan.

    Låter ju jätte lätt men försök iaf.

    Hoppas du mår bättre nu iaf   
    2005 * 2009 * 2010 * 2011
  • Rainbow brite

    Upplever ni smärta i bröstet? Alltså hjärttrakten?

    Vad gör ni när ni får detta för att lugna er själva?  

  • Rainbow brite
    MizzTez skrev 2011-10-19 20:49:15 följande:

    Hur är din smärta?? Får du stickningar? Eller håller det i sig? Ilningar?
    Stickningar,Hugg,som el stötar
  • Rainbow brite

    Ska med glädje läsa igenom denna tråden och hoppas någon känner samma skit som jag

  • Rainbow brite

    Kan ni känna av tex bara yrsel utan ångest som bara kommer huxflux?

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?