• Jonssons

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Jag läste att "Saga01" hade kolsyrekänningar och kände sig skakig inombords, det stämmer väl in på mina symptom. Jag får kosyrekänslan mest i bröstet men den kan uppträda i andra koppsdelar också. Att känna sig stel och darrig inombords är också konstigt. Det känns ungefär som när man har hög feber fast utan febern.

    Är det inte någon som lyckats bryta detta mönster och blivit av med sina besvär, i sådana fall hur gjorde ni?

    Jag tog även Cymbalta ett tag, men det var inget som gjorde nått för mig, så det har jag slutat med. Har även gått i terapi, och det kändes bra, men jag har fortfarande mina symptom och läkarna hittar inte något fel.

  • Jonssons

    Det är ju typiskt att så många ångest och stresssymptom överenstämmer med olika neurologiska sjukdomar, det är väl just därför så många av oss blir hypokondriker. Jag är skitorolig för neurologiska sjukdomar.

    Mina vanligaste åkommor är:
    Myrkrypningar och muskel/nervryckningar
    Stelhet, ledvärk (som när man är riktigt febersjuk, fast utan febern)
    Darrig
    Hjärtklappning
    Stickningar
    Domningar
    Glömsk
    Minskad känsel i benen
    Kolsyrekänsla i olika kroppsdelar
    Inre vibrationer (känns som hela kroppen vibrerar)
    m.m.
    Detta kommer och går, i bland känner man det ena och ibland det andra ..

    Jag har pratat med läkare (lite småtester och tog lite blodprov m.m.), men inte någon fullständig utredning då läkarna inte tror det är något annat en ångestbesvär. Jag hade en jobbig 40-årskris, så det kan säkert ligga till grund för detta, men man blir ju likt förbannat orolig över sin hälsa. Har även pratat men en psykolog, men jag blir ju inte av med mina besvär för det. Provat olika vitaminer och andra tillskott, men tycker inte det hjälper. Fick även Stesolid att ta vid behov, men jag tycker inte det hjälper ett dugg, jag blir bara dåsig.

    Det känns för jävligt att gå omkring och tänka på att man kanske har en sjukdom på semestern, nu ska man ju ha det lungt och skönt och ha kul.

  • Jonssons
    Anonym (Hypokondriker?) skrev 2011-08-10 19:15:55 följande:
    Jag vill bara ge en allmän uppmaning till dem som vill ge råd, att INTE (omedvetet) skrämma upp personer med att deras symptom kan vara tecken på sjukdom och bör undersökas av läkare (inte för att många gör det) för de flesta som skriver här mår dåligt och är oroliga och har tendenser av hypokondri, och de mår bara ännu sämmre om någon amatör ska ge utlåtanden om att symptom kan vara tecken på sjukdom. Jag kan lova att 99,9% av oss på detta forum lider av olika ångestbesvär och INTE av MS etc.

    Börjar man googla på många av ångestsymptomen så kommer alltid MS och andra sjukdomar upp, så man ska vara försiktig med det, och istället prata med sin läkare om man är orolig, och detta känner man oftast själv. Vilket "oskyldigt" symptom som helst kan även uppstå vid allvarlig sjukdom. Har du ont i ett ben så "kan" det vara cancer, men till 99,999% är det INTE det etc. Tryck och hugg i bröstet, hjärtklappning etc. är oftast INTE ett tecken på en hjärtinfarkt, men det är de allvarliga sjudkomarna som ger flest träffar på google, för ångest/ stressymptom m.m. är inte lika intressant att skriva om.
    Bra skrivet, tänk på att inte ge omdömmeslösa råd till någon som är rädd och orolig, och framför allt inte något som man snabbt googlat fram på nätet..
  • Jonssons

    Jag har en massa konstiga symptom som enligt min läkare och psykolog är förknippade med ångest. Nu känns det som jag är spänd i hela kroppen, så hela kroppen vibrerar inombords. När jag har varit och tränat med vikter, så brukar det vara värre, så i natt kunde jag knappt sova. Det känns som man skakar/vibrerar inombords och man känner sig spänd. När jag vaknade i morse så var jag lika spänd, eller vad det är.. Jag brukar ta magnesium och B12 men det gör ingen skillnad. Man tänker ju hela tiden på denna obehagliga känsla inombords, så då är det ju svårare att "släppa". Direkt kommer tankarna på sjukdomar och det gör ju inte saken bättre. Är den någon annan som känner så här ibland?

  • Jonssons

    Brukar ta en kapsel på 500 mg innan läggdags. Det är väl "ofarliga" inre spänningar, men tankarna skenar ju ofta iväg när det känns konstigt i kroppen. Man tycker ju att man skulle slappna av när man somnat och att det skulle vara lugnt i kroppen när man vaknar..

  • Jonssons

    Min mage brukar också guppa i takt med pulsen i bland, detta är väl inte så ovanligt?

  • Jonssons

    Är det bara jag som lider av en massa muskelryckningar? Man ser hur musklerna hoppar och lever under huden. Det flyttar runt i kroppen och sätter sig lite över allt, vissa perioder är det lugnare men just nu så är det ganska mycket. Jag har förstås provat magnesium m.m., men det har inte hjälp, och man blir ju rädd för att det ska vara någon sjukdom som är på gång. Det är svårt att slappna av när detta hela tiden spökar i kroppen och det har hållit på i några år med olika intensitet. När jag gick hos en psykolog förra året så menade han på att detta vara ganska vanligt när man är orolig och lite spänd i kroppen, men man blir ju orolig i alla fall och det är ju hemskt irriterande. Även läkaren jag pratade med verkade inte bekymrad, men jag blir ju inte av med skiten. Är det ingen som känner igen detta?

  • Jonssons
    MizzTez skrev 2012-02-21 14:01:51 följande:
    Jo jag har haft så, ibland i benen, ibland i armarna och till och med brösten. Men mitt lugnade sig när jag åt magnesium. Nu kan jag få det efter jag tränat men sen släpper det igen.
    Det värsta är att magnesium inte verkar bita på mig, och jag har provat olika doser och fabrikat. Jag tycker det är frustrerade att det hållit på så länge och inte vill "släppa". Många kan ju känna igen detta symptom för en liten stund men sedan försvinner det, men inte på mig. Det kan ju hända att jag omedvetet spänner och oroar mig och därför håller detta vid liv.
  • Jonssons
    ALEXANDER78 skrev 2012-02-25 10:35:15 följande:
    Jo, jag känner igen dina problem. Jag övertalade till slut min husläkare att skriva ut lyckopiller nästan allt försvann på nån timme. Brutalt skön upplevelse men glöm inte att ta tag i huvudproblemet. Häls K
    Jag är också intresserad av vad du fick utskrivet som tog bort dina muskelryckningar, och så snabbt. Så kallade "lyckopiller" är ju SSRI-preparat, som det tar kroppen flera veckar att uppnå effekt på, så vad fick du egentligen av doktorn? Jag har tidigare tagit dessa preparat, men det påverkade inte mina muskelryckningar, även om det inte var för muskelryckningarna som jag fick dem utskrivna.

    Skriv gärna vad du fick, "lyckopiller" är väldigt diffust..
  • Jonssons

    I natt kunde jag knappt somna. Det kändes som hela kroppen vibrerade och pulserade inombords. Nästan så jag blev yr "inombords", låter konstigt kanske. Detta kommer och går, men så här jobbigt var det länge sedan jag upplevde det. Det brukar räcka med att vänd och vrida på sig några gånger så kan känslan/symptomet släppa, men det gick inte i går. Känslan kan i bland vara direkt på morgonen, då man borde vara avslappnad efter sömnen. Jag känner mig inte speciellt stressad etc nu, så som vanligt ser man ingen logisk förklaring, mer än att tankarna går till sjukdommar vilket gör att ångesten kryper på.  Är de andra som har detta symptom i bland?

  • Jonssons
    Jonssons skrev 2012-03-02 08:41:51 följande:
    I natt kunde jag knappt somna. Det kändes som hela kroppen vibrerade och pulserade inombords. Nästan så jag blev yr "inombords", låter konstigt kanske. Detta kommer och går, men så här jobbigt var det länge sedan jag upplevde det. Det brukar räcka med att vänd och vrida på sig några gånger så kan känslan/symptomet släppa, men det gick inte i går. Känslan kan i bland vara direkt på morgonen, då man borde vara avslappnad efter sömnen. Jag känner mig inte speciellt stressad etc nu, så som vanligt ser man ingen logisk förklaring, mer än att tankarna går till sjukdommar vilket gör att ångesten kryper på.  Är de andra som har detta symptom i bland?
    Ingen som känner igen detta?
  • Jonssons

    Jag är också mycket orolig för att jag ska ha ALS eller MS, det är väl tanken på att sakta brytas ner som skrämmer mig mer än att få en akut hjärtinfarkt. Jag känner mig stel, darrig, mycket muskelryckningar, ömmande muskler, hjärtklappning, ostadighetskänslor  m.m. så då ligger dessa neurologiska sjukdomar nära till hands.

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?