• annbom

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Primrose skrev 2010-09-09 13:21:35 följande:
    Ja, och det visar också att det är litet känsligt med ÄD. Det borde ju egentligen inte spela någon roll för omgivningen för hur man har fått barn. När jag kom till min gyn nu sa hon på en gång "äggdonation?" och sedan "pergotime ?", trots att jag inte gjort något av det. Jag blev dock inte förvånad eller missnöjd över hennes fråga eftersom jag vet, precis som hon, att det är ovanligt att bli gravid utan sådan hjälp om man är 45+, det är ju inget som kan förnekas. Och ännu mer ovanligt är det att barnet överlever, så är det bara. Sedan finns det undantag, och det är ju kul.

    1-2% chans att få ett barn - det var oddsen för mig när jag konsulterade IVF-kliniker i Sverige då jag var 42 år. Så man får alltid ta statistik med en nypa salt.Flört Vi är individer, trots allt. Jag blev gravid första gången vid 41,5 år och fick tre missfall inom 10 månader, så att bli gravid var då inget större problem. Tre månader innan jag blev 43 gjorde jag mitt första IVF-försök (som jag betalade för, förstås), som misslyckades och sedan nekades jag fler försök på den kliniken eftersom de tyckte att oddsen var så små. Äggdonation utomlands var deras råd. I Riga blev det ett misslyckat IVF-försök till och sedan blev jag straxt naturligt gravid och fick min son då jag var nästan 44 år. Två månader efter att jag nu slutade amma helt så blev jag gravid igen, vid 45 år. Så, visst, det går ju - men för andra går det inte och många får bara missfall på missfall, tyvärr. ÄD är för många det enda realistiska alternativet  och den enda chansen att få ett barn, inte minst vid 45+ (men även tidigare).
    Det är jättetråkigt att det är känsligt mrd ÄD, men det är inte så kul när det finns personer som talar om för en att man inte ska ha barn efter 40 och i samma veva frågar vad det kostade, Jag blev väldigt tillplattad och hade inget att komma med. Jag tycker att ÄD är bra, men troligtvis har vi inte vant oss än. Trots allt så har det ju inte funnits så länge
  • annbom
    Happiness skrev 2010-09-09 13:48:19 följande:
    Tack tack....har precis pratat med mamma på telefonen. Hon tyckte jag skulle gå vidare med FVP. Tänk så olika det kan vara. Men som sagt jag är tacksam för alla åsikter.

    Tur att jag har en väldigt klok man att luta mig emot också .  KRAM
    Det är nog för att hon inte litar på den nya tekniken. Här får man välja om man vill göra kub eller mkp/fvp. Väljer man att göra kub så får man inte något annat prov om siffrorna visar större risk än 1:200. Ganska bra regel för alla pover kostar pengar så det är bra att man måste tänka till innan hur man ska göra.

    Du hade ju jättebra siffror så risken är ju försummbar
  • annbom
    Mamsie skrev 2010-09-09 19:50:20 följande:
    Mitt hb hade gått upp från 104 till 107  
    Så tydligen tar jag upp järn från Duroferonet även om jag tar det direkt på maten. 
    Sköööönt!  

    Spec-MVC-besöket i övrigt (förra veckans siffror kursivt)
    Blodtryck 125/80 (130/80) 
    Blodsocker 7,4 efter frukost (vet ej)  
    Urin 0 (1) 
    Vikt 70,2 (70,8) 
    SF-mått 24 (-)
     
    Åh, så lättad jag är!  
    Va bra att det vänt uppåt. Då är det nog bara att fortsätta med en tablett per dag, vill du så kan du ju ta en tablett till lite sporadiskt när du vet att du äteit mat med lite järn. Jag låg på 84 mot mina vanliga 145 när jag väntade 2.an och det som verkligen hjälpte mig var druvjuicen.
  • annbom
    Mamsie skrev 2010-09-09 20:33:40 följande:
    Druvjuice, 
    Vilken sort? Hur mycket C-vitamin är det i den? 

    Jag tar 1g C-vitamin tillsammans med järnet. Dessutom tar jag 5mg Folsyra och 1mg B12 dagligen. Och en multivitamin-mineral-tablett. 
    Har kollat så inget krockar eller blir för mycket, man ska ju se upp med att man inte får i sig för mycket av ex A- eller D-vitamin som gravid.

     
    Det är visst inte c-vitaminet som hjälper utan något ämne i druvan.

    MVC har alsrig äns tänkt tanken att det skulle vara genom pergo eller ÄD. De har inte ens reagerat över min ålder heller.
  • annbom
    Anyah skrev 2010-09-10 11:20:01 följande:
    En fråga...

    I vilken vecka kände ni första gången att barnet sparkade?
    Skillnad från 1:a eller nästföljande barn?

    Jag har ju nu gått in i vecka 15. Har inte känt något men i morse när jag låg i sängen tyckte jag att det var något som spratt till. Bortförklarade det med att det nog var tarmrörerlser. Men när jag var på jobbet senare kände jag samma känslan igen.

    Kanske bara inbillning för att jag så gärna vill ha en bekräftelse på att allt är bra. har fortfarande inte kunnat släppa oron över MA trots att allt såg så bra ut vid KUB.-undersökningen.
    Grattis till första sparkarna!
  • annbom
    Happiness skrev 2010-09-10 11:59:39 följande:
    Tanken av att abortera ett friskt foster p ga FVP avskräcker mig mycket. Har försökt att hitta personer och vittnesmål om de sin har fått MF p ga FVP. Men det är verkligen jätte svårt. Tror jag fått fram 2 personer på FL och så Richard Ohlsso då på TV som öppet gått ut och berättat.

    Idag (fredag) vill varken jag eller mannen gå vidare med något som helst. Siffrorna för det just nu är väl 70/30. Haha! Nu tänks det bara i siffror. Tänker som så att den siffran som läkarna satt upp 1:200 i GBG måste ju stå för något. Skulle det vara en stor risk så hade de väl ändå höjt den siffran. Någonstans tror läkarna på KUB och de anser det tillförlitligt annars skulle de j inte hålla på med der heller.

    Många på denna tråd har legat på 1:600 cirkus och det har gått alldeles utmärkt. Det skulle verkligen vara höjden av otur om mina 1:1756 (något) skulle innebära något fel. Sen har vi ju RUL:t också att luta oss mot. Det kan ju också påvisa olika skador som kan i sig styrka kromosomfel. Som sagt än så länge har inte fullständig panik utbrytit och det finns ju som sagt tid kvar. Tack för att du tror på min lilla bebis.

    Sa jag det föresten? Tyckte ja såg en liten pungelipung men BM sa att det lika gärna kunde vara navelsträngen. Hoppas på det. En flicka hade varit trevligt. Pojkar kan jag nu.
    Jag hade själv ca 1:650 så dina siffror i mina ögon var jättebra och självklart kommer det att gå bra
  • annbom
    Mamsie skrev 2010-09-14 09:42:08 följande:
    Jag mådde pyton vid förra graviditeten, och vid denna. Pojkar båda gångerna.
    Med trean mådde jag "normal-illa" och det gick över i "normal" tid. En flicka.


    Gomorron på er alla förresten! Det regnar idag - i hela Sverige tror jag? Och jag har ingen bil idag så jag måste promenera till bussen. Blääääk!
    Ha det!
    Underbart väder här i uppsala. Jag har varit på en timmes promenad nu på morgonen. Först för att lämna sonen på dagis och sedan en liten senväg hem.
  • annbom
    Mamsie skrev 2010-09-16 15:01:26 följande:
    Men visst är det kul att sätta griller i huvet på folk ibland?
    Jag var färdig med barnafödandet vid 28 års ålder - hade två små barn och var nyskild. Min övertygelse växte när pappan skaffade ny tanta med barn i bagaget, så att mina barn fick styvsyskon. Deras liv styrdes av hur styvmammans två föredettingar hade eller inte hade lust att umgås med deras barn. Mitt ex jamsade med och krävde att JAG skulle anpassa mig efter hans nya kärrings föredettingar???  Fatta va?
    Sen blev jag ändå styvmamma till andra makens barn, men det var gnisselfritt - men skaffa fler egna barn gör jag INTE!

    Så träffade jag "han den där"... läckerbiten med något både mellan öronen och mellan benen. En helt fantastiskt människa som bara inte fåååår gå barnlös resten av livet.

    Så det kan gå va?

    Såg på Dr Åsa igår/förrrgår? Handlade om barnaalstring. Det går repriser, kanske borde spela in det...
    Där sa dom "sista-minuten-mammor"  Kul uttryck! De sa att det är ca 5% av föderskorna som är över 40 idag - samma andel som det var på 1940-talet!
    Jag har en kompis som har släktforskat en del och hon kom fram till att medelåldern för första barnet var ungefär det samma idag som på 1800-talet.
  • annbom
    BÅsaK skrev 2010-09-20 00:34:43 följande:
    Äntligen hemma !!!!
    "Lillasyster" kom i v.37 ( mina beräkningar) måndagen 13 september, stor för tiden, 3975 och 50 cm lång.
    Det gjorde att blodsockret låg lite lågt, så vi fick byta BB, från Nyköping till Eskilstuna, som har Neo avdelning, och kunde ge glukosdropp. Sen tog det lite tid att få damen att ta bröstet, annars hade vi varit hemma tidigare...
    Grattis!
  • annbom
    Mimmi 71 skrev 2010-10-17 17:41:48 följande:
    Åh, det gör mig vädligt ledsen att höra dessa kommentarer och synpunkter.
    Fast de flesta håller ju inte med henne och det tycker jag är positivt
    Tygblöjeblogg annbom.blogspot.com/
  • annbom
    sassa87 skrev 2010-10-23 23:16:59 följande:
    okej då var det jag som bara ville se.ska ta om igen en annan dag
    Jag ser en svag antydan till sträck och vågar mig på ett grattis
    Tygblöjeblogg annbom.blogspot.com/
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5