• milk and honey

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Här fortsätter vi som är runt 40 och gläds åt plus och är deltagande när det inte fungerar som man vill.. Att vi har lika skoj och skrattar med varandra.. Alla är välkomna oavsett om det är första eller tionde barnet..  bara ni är lika galna som vi här i tråden

    Och när vi fått de efterlängtade beskedet så fortsätter vi såklart att följas åt här oxå..

    Länk till gamla trådarna ifall ni vill ha någon info om något..
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m46066177.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-124/m42054418.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m43931565.html
    www.familjeliv.se/Forum-1-5/m44034420.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m48216865.html


    Mina älskade söner 90, 92, 94 och i maj smäller de igen
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-28 16:10
    www.familjeliv.se/Forum-3-365/m53688669.html

    En fortsättningstråd för oss som pluppat ur sina underverk
    Även om jag gärna hänger kvar i denna tråd oxå
  • Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5
  • Anna65
    Tjatte skrev 2010-01-18 14:13:56 följande:
    Min mens har strulat lite efter MA. Från punktliga 28-dagarscykler till 27-33 dagar. Efter ett par-tre månader har det stabiliserat sig. Ang spermiernas kvalitet tvista de lärde. Vissa hävdar att varannan dag är bäst medan andra hävdar att det går lika bra med varje dag. Enligt vad jag har lärt mig på sjuksköterskeutbildningen är det endast män med diagnosticerat dåliga spermiekvalitet/antal som bör rekommenderas varannandags. Men jag har läst det motsatta på många ställen på nätet...
    Jag har också läst det samma som du om att rekommendationen är varannan dag när simmarna är dåliga. Jag tror inte att det är så många här på tråden som har gått på utredning om kvaliteten på simmarna, så därför tror jag på varannan dag är bra.
    Jag såg också förra året en forskning ifrån England tror jag om att varje dag var det bästa. Det är säkert så att det finns olika råd till oss alla beroende på ålder och andra saker. Vi får hoppas att det blir ett frö för oss alla snart och att simmarna hittar dit de ska. {#lang_emotions_sunny}
    ♥♥♥
  • Charlotta66

    Ja, man kan ju undra hur viktig tajmingen är av simmare. Beror ju säkert på förutsättningar och kvalité, men varannan dag innan äl borde ju ändå täcka upp för möjligheten till ett plus

  • Smytt

    Hej alla underbara{#lang_emotions_heart}, vad ni skriver mkt. har läst det mesta, men inte riktigt kunnat fokusera på att skriva själv, känner mig trött o splittrad nu.

    Ser att många härinne behöver en extra kram i januari, den saken är ju helt klar iaf!  För mkt tanter och för lite plus här i tråden för att det skall kännas riktigt bra, och sen är det annat som krånglar o inte vill sig med sjuka anhöriga osv, ja ni vet ju själva. Känns lite som om vi alla gått i kolelktiv "babyblues" efter babyboomen här för ngra veckor sedan {#lang_emotions_undecided}.

    Verkar iallafall som att annboms lilla Pi har piggat på sig, hoppas att mamman själv gör det oxå. Annars verkar det som om det går bra för våra nylivna mammor, kanske är bättre att vi andra bluesar så får mammorna fokusera på bebisar.{#lang_emotions_wink}

    På egofronten då, så var jag hos en jättegullig läkare på MVC i onsdags som gick igenom mediciner o utveckling och svarade på alla miljarderfrågor som jag hade. Cortisonet jag knaprar i mig är inte av samma typ som man använder för lungmognad osv, då "mitt" cortison inte visar ngn effekt alls i de fall man använt det i syfte att få över det till bebis! SKÖNT!!!! Hon var lite fundersam kring tillväxt o så  så vi skall på TUL 27 jan. Men av ngn anledning oroar inte DET mig så jättemkt antagligen eftersom mina barn alltid varit stora, och läkaren påstod att i princip allt hos bebis var färdigt då jag började med medicineringen. 
    På torsdag har jag bokat in mig o sambon på en omfödar-profylaxkurs, på mvc här. Får se vad det kan bli, tyckte inte den första gav så mkt, men då var ju alla förstföderskor... kan nog bli skillnad nu när alla har varit med förut, man vet vad man kämpar för så att säga. 

    Inatt däremot har jag haft riktigt onda sammandragningar för första gången... blev lite rädd faktiskt, kan ju gärna dröja 6-7 veckor till minst tycker jag... Vaknade vid 4 av att magen var som en gråsten och ooooont! Höll i ca 10 min, sen släppte det o jag slumrade till nån timme, så kom det en sån körare till. Men efter det har det varit lugnt, enda jag kännt av idag är att jag fått mer sdr, fast inte onda, då jag går o så. Hoppas det var tillfälligt iaf, försöker ta det lugnt, är iofs på jobbet, men sitter ju mest o pratar i tel, så det borde ju inte va så farligt tycker jag.  Fogen har iaf blivit mkt bättre de sista veckorna, känner bara av den om jag gör såna "extrema" grejor som att vända mig om utan att "trampa runt" o så...

    Jaja, det var dagens gnäll o ego inlägg! Hoppas ni har det bra därute alla mina cybervänner, stor kram till er alla underbara kvinns! {#lang_emotions_flower}


    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Anyah

    Tack för alla svaren om simmande små rackare och om cykler.. Varannan dag är väl OK men tänk om lusten säger varje dag ;) Inte lätt detta barnalstrarprojekt..

    Ha en bra dag allihopa!!

  • Charlotta66
    Anyah skrev 2010-01-18 14:34:09 följande:
    Tack för alla svaren om simmande små rackare och om cykler.. Varannan dag är väl OK men tänk om lusten säger varje dag ;) Inte lätt detta barnalstrarprojekt.. Ha en bra dag allihopa!!
    Säger lusten varje dag - kör varje dag

    Forskningen säger ju som sagt var lite olika men de viktigaste e ju att man har det bra tillsammas
  • Anyah
    Charlotta66 skrev 2010-01-18 14:41:56 följande:
    Säger lusten varje dag - kör varje dag Forskningen säger ju som sagt var lite olika men de viktigaste e ju att man har det bra tillsammas
    ;)
  • Tjatte
    Anyah skrev 2010-01-18 14:34:09 följande:
    Tack för alla svaren om simmande små rackare och om cykler.. Varannan dag är väl OK men tänk om lusten säger varje dag ;) Inte lätt detta barnalstrarprojekt.. Ha en bra dag allihopa!!
    Om lusten säger varje dag ska man nog tacka och ta emot .
    FML
  • stjärnklar

    Anya, jag har också drömt om ett plus! Visst blir man nästan chockad när mensen sedan kommer ändå???{#lang_emotions_frown}

  • Smytt

    Kikade in i gamla tråden för att se vad som skrivits där då jag såg att den var uppdaterad och hittade följande som Anna65 skrev igår:


    Nu är det väl dags att gå över till den nya tråden. 
    Där ska vi ta nya tag och massor med plus väntar oss som så önskar.
    Alla de med mager ska må gott och alla de med sina små ska må kanon.
    Men de största kramarna ska de som inte kan gå mot plus just nu få och att den nya tråden ger de massor med positiva och lyckliga saker här i livet.

    Kan inte annat än hålla med dig till fullo Anna, - kan ju vara lite gravidhormoner här... men tårarna sprutar när jag läser detta, så enkelt men så fint skrivet och kännde genast att detta måste vi ta med oss in i vår nya tråd.

    Hoppas det är ok Anna!

    Kram på alla!
    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Anna65
    Smytt skrev 2010-01-18 15:29:58 följande:
    Kikade in i gamla tråden för att se vad som skrivits där då jag såg att den var uppdaterad och hittade följande som Anna65 skrev igår: Nu är det väl dags att gå över till den nya tråden.  Där ska vi ta nya tag och massor med plus väntar oss som så önskar. Alla de med mager ska må gott och alla de med sina små ska må kanon. Men de största kramarna ska de som inte kan gå mot plus just nu få och att den nya tråden ger de massor med positiva och lyckliga saker här i livet. Kan inte annat än hålla med dig till fullo Anna, - kan ju vara lite gravidhormoner här... men tårarna sprutar när jag läser detta, så enkelt men så fint skrivet och kännde genast att detta måste vi ta med oss in i vår nya tråd. Hoppas det är ok Anna! Kram på alla!
    Helt ok, Tack.
    Nu ska jag på besök till min arbetsplats, ett par år sedan jag var där.
    Ska börja arbetsträna om 2 veckor.
    Har en så fin kollega som jobbar över bara för att jag kan komma till jobbet när det är relativt få där inne. Har varit så nervös över hur det kommer att gå, är så bräcklig psykist fortfarande, men det var jag som tog initiativet i höstas för att det är dags nu.
    Ett par tjejer har magar på jobbet nu och en av dem har samma BM som jag hade med prinsen, konstigt livet av alla 365 dagar så kommer jag att bli påmind ofta om det datumet nu.
    Datum är ju bara datum eller hur. 
    Ett stort steg kommer jag att ta nu i alla fall och jag vet att det är så viktigt för mig för att komma dit.
    Men som jag har skrivit innan så har jag och familjen bestämt att det här året är vårt år. Kramisar.
    ♥♥♥
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5