• Anna65

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Floppan67 skrev 2010-02-27 17:36:44 följande:
    Det finns inga rekommendationer när det gäller snitt och GBS.
    Har vattnet inte gått och man snittas är risken nästan ingen att barnet kan smittas.
    Föder man vaginalt och har haft GBS någon gång under graviditeten oavsett mängd så ska man få antibiotika minst 4 timmar före förlossningen och sen ska man få det ca var sjätte timme ifall bebisen inte har kommit.
    Vid snitt så brukar man ofta få antibiotika för att undvika infektioner, detta har alltså inget med GBS att göra. Jag vet om några som har fått antibiotika också vid snitt eftersom de har haft så höga halter och varit så oroliga.
    Så vet man att man är bärare så ska man vara uppmärksam vid minsta lilla misstanke för läckage och då ska man åka in direkt för att vara på den säkra sidan.
    Slemproppen finns ju också för att skydd, men ibland kan den också påverkas av GBS.
    Lycka till och tack för kramen, tar tacksam emot graviditetsviruset;O)
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65
    VildVittra skrev 2010-02-27 18:20:01 följande:
    Min BM verkar väldigt oinsatt om GBS också och det är ju tack vare dig Anna som jag ens vet om att det finns. Jag kommer fortsätta fråga och vara uppmärksam till jag är på "andra sidan" förlossningen.
    Bra att du fortsätter fråga, trots att du eventuellt inte är bärare, då är hon i alla fall tvungen att sätta sig in i frågan;O)
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65
    gemigsinnesro skrev 2010-02-27 19:02:44 följande:
    Hej allihop och ett stort GRATTIS till Eriam och Glimman! Nu en fråga till er kloka tjejer som  huserar härinne. Jag fick antibiotika (vagiatorer) den 18/2 för slidkatarr. De skulle tas i tre dagar. Jag skulle haft äl en 22-23/2 egentligen men den lyste med sin frånvaro, troligtvis pga av antibiotikan. Jag trodde det skulle bli en älfri månad pga detta men nu idag så har jag stegring på ältesten. Nu till min fråga då, om äl inträffar 4-5 dagar senare än normalt flyttas även BIM fram 4-5 dagar då?  Någon som vet?
    Hos mig skulle BIM också ha flyttas framåt.
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65
    uvalisa skrev 2010-02-27 18:51:50 följande:
    Vad är GBS? Är gravid i v. 10 och undrar om det e nåt jag ska oroa mig för? Hur skriver man in sig på listan över bf? Jag har beräknad förlossning den 30 september 2010.
    Du kan läsa om GBS på www.infpreg.se och där välja Streptokocker B(GBS).
    Har du fler frågor kan du fråga mig, har blivit riktigt proffs på GBS.{#lang_emotions_undecided}
    Välkommen till oss, det är bara att kopiera listan och skriva in sig.
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65
    gemigsinnesro skrev 2010-02-27 19:17:02 följande:
    Tack för svaret. Jo det låter ju logiskt att det blir så. Då flyttar jag fram min BIM i listan här, och har lite is i magen när det gäller att invänta korrekt BIMdag :).
    Vi får se till att det blir extra mys nu för oss och våra kärlekar.
    Håller tummarna för oss.
    Brukar inte vara så klistrad mot FL som i dag, har fått min spruta nu och nu ska jag titta på resten av curlingmatchen för herrarna och hoppas på Brons.
    Vilka kanontjejer vi har som har tagit sitt andra os guld i natt, det finns ju ett par guldkorn runt 40 i laget, en av dem fyller faktiskt 40 år i dag.
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65
    Mamsie skrev 2010-02-27 19:25:18 följande:
    Happy pipping! Här har maken bestämt sig för att han inte är säker på om varannandag på jämna datum känns bra så han vill testa på udda datum. Jag skulle inte vara förvånad om han imorrn vill testa på jämna datum igen .
    Ja, du det har säkert betydelse udda eller jämn{#lang_emotions_wink} Men varför inte bara både udda och jämna dagar{#lang_emotions_dreamer} 
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65
    talamod skrev 2010-03-02 19:40:24 följande:
    Jag tänkwr mycket på dig Anna och den eländes sorg som ni drabbades av. Hoppa hoppas att de kommer med svar och det  snart för er skull- för alla andra oxå för den delen. Så de kan dra nån lärdom... Jag blev orolig när du skrev utinträngning...jag behöver ju kissa JÄMT.., är det symptom tillräckligt för átt få igenom provtagning?? Och kan man då göra nåt om de skulle hitta nåt<<<<<??
    Tack för omtanken.
    Har du bra BM så lyssnar hon på dig och skickar in en odling för GBS.
    Kostnaden för landstinget är ca 100 kronor.
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65
    Happyme skrev 2010-03-02 16:11:26 följande:
    Hej på er tjejer! Har tittat till er i tråden då och då och skickar ett stort grattis till er som plussat o till er som fått era småttingar i famnen, tiden går så fort. Kram till er som fortfarande väntar på pluset! Vi lade alla bebistankar på hyllan, jag åkte till amerika under ägglossning ( sambon var inte med), drack mängder med vin och knaprade ipren pga förkylning och kom hem gravid! Ja äl måste ju ha inträffat i samband med att jag åkte då förstås för på annat vis har det inte gått till Har två funderingar och var kan man få bra svar om inte i denna tråd? 1.Har ju två tonåringar hemma 14 och 15, de kommer inte att bli glada i nuläget och nu är det dags att berätta ( är i v 11) känns det som. Hur reagerade era barn och om de blev sura hur tacklade ni det? Är ju bölig hela tiden och vill ju inte att de ska få trösta mig utan få reagera på sitt sätt och jag förväntas uppträda vuxet..... 2. Cellprov i v 11, känns inte kul. Vill verkligen inte blöda även om man vet att det är efter CP så känns det inte kul när man nu nästan är framme vid magiska 12veckorsgränsen. Tog ngn av er cellprov vid läkarbesöket och blödde ni?
    Grattis till ditt plus, det kom när du minst anader, härligt.{#lang_emotions_flower}
    När jag väntade Axel så trodde vi att döttrarna skulle bli lite upprörde, men icke, vilken glädje och vad de fixade. De hade sagt till oss ett par år tidigare att vi var för gamla för en liten, det enda som vi kunde göra var att åka till Kina och hämta en liten sa de.
    I dag är de den största hejaklacken för att det ska bli en liten till.
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65
    barnsäng skrev 2010-03-04 10:29:25 följande:
    Anna65: Hur går allt? 
    I början av veckan drog chefsläkaren tillbaks det vi har blivit lovade sen i sommras. 
    Så inga möten blir det nu enligt honom.
    Vi har inte ens fått träffa honom än och inte heller kvinnoklinikens chef heller.
    Du känner mig, så att nu har vi bestämt möte nästa vecka med en högt uppsatt politiker inom landstinget. Vi måste ju se till att ingen annan kommer att bli så dåligt bemötta som vi, man skulle tro ibland att det var vi som felade. Dessa människor har tyvärr inget hjärta, vad har de för ansvar, inte ens en ursäkt eller kondolianskort har vi fått.
    Vi är fullt medvetna att det finns personal som mår jättedåligt efter det som hände.
    Hade detta varit ett brott utanför sjukvården hade vi i allafall haft brottsofferjouren att vända oss till. Vi har ju kontakt med Spädbarnsfonden och en del änglamammor här i trakten, men det är så svårt att prata med dem pga den vrede vi känner inför vården.
    Här hemma ligger det ett packet som läggas på posten och skickas till Vida och familjen. Det har legat lite för länge känns det som, men nästa vecka ska det läggas på posten. Kramisar till er alla underbara i huset ovanför den branta backen;O)
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65

    Glömde säga godmorgon till tråden, jag får nog ta mig i kragen och fixa lite kaffe och frukost till er{#lang_emotions_coffee}


    Vaknade vid fem redan, så nu har sitter jag och surfar på nätet, nattsömnen är ju lite dålig visa nätter, för mycket tankar och funderingar och sen är det ju fibrosmärtan som härjar lite, tar på krafterna att börja arbetsträna, men känns bra och positivt i alla fall.
    Upp och hoppa nu, kläderna på och kaffet på. Men först ett glas obligatorisk mjölk och knäckebröd;O)
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5