• annbom

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Det är visst synd om dig! Jag gick över 3 hela veckor med första barnet innan de satte igång mig och det var 3 hemska veckor.

    Eriam skrev 2010-02-15 09:18:12 följande:
    I wish - men icke sa nicke... här är det stilla lugnt... vännerna ringer och är nyfikna, bjuder in sig på fika eller bjuder hem mig till sig men jag har blivit på så dåligt humör att jag säger tack men nejtack till deras inviter - hatar att gå över tiden och vill helst sitta i ett hörn, med armarna i kors och tjura  Lyckades övertala sambon till att stanna hemma från jobbet idag (trots att det blir minus i kassan) men helt klart värt att få en dag för sig själv... eller ja, med familjen också  Sambon har dragit iväg med sonen på pulkafärd till öppna förskolan, solen skiner, det glittrar i snön. Hunden ligger nyrastad på bäddsoffan bakom mig och snarkar. Allt är perfekt upplagt för en färd till bb men INTE en tillstymmelse till greppa-bb-väskan-å-dra!  Visst får man va så här negg?  Egentligen är det inte så hemskt synd om mig, jag är bara frustrerad  Önskar er alla en fortsatt fin dag och jag hoppas kunna återkomma med lite positivare vibbar om en stund. KRAM KRAAAAM...Ps: Jag vet att det är mkt ego-inlägg från mig nu, men på nåt sätt verkar hjärnan hakat fast i samma spår hela tiden och jag tänker inte på annat än min kropp och mig själv just nu!  
  • annbom

    Jag är lite fundersam. Jag har börjat att blöda igen och har lite ont i magen. Det är ju 5,5 veckor sedan jag blev snittad och nu borde det väl ändå inte vara någon fara med att röra på sig ordentligt. Jag har endast gått en hel del och städat här hemma, inte gått på något pass eller mer ansträngande träning. Blodet är färskt också.

  • annbom
    Annars så känns det ganska bra. Lite foglossning har jag kvar, men inte mer än att jag måste avstå vissa saker, tex att springa och vrida mig fort.

    Brådis skrev 2010-02-15 14:42:49 följande:
    Tyvärr har jag ingen erfarenhet av snitt så jag vet inte men hoppas att det slutar snart. Hur mår du annars i kroppen o
  • annbom

    Tack för era svar. Jag har lite molvärk i livmodern och i ena äggstocken och jag har haft tankarna på om det skulle vara mensen som redan kommit tillbaka, men jag blöder inte så mycket. Sedan känns det ju lite tidigt, endast 5,5 veckor efter förlossning. Jag har ju räknat med att jag inte kommer att få tillbaka någon mens över huvud taget eftersom jag är 46 och min mamma hade redan tappat sin mens sedan något år då.

  • annbom

    Om man är lat som mig så använder man ett stort badlakan som man viker i stället för att sy ett babynest

  • annbom
    Jag visste inte att det fanns nu heller innan jag läste här i tråden

    talamod skrev 2010-02-16 10:21:03 följande:
    .. och jag var inte lat, visste inte att det fanns babynest då
  • annbom
    Pi mår bra förutom att hon är förkyld. Pi vill också ligga tätt intill mig eller ännu hellre på mig. Just nu ligger hon och sover i mitt hemagjorda neste och sover och det är skönt. Vår son på 5 år har faktiskt börjat att sova i egen säng sedan Pi kom och det är faktiskt skönt. Han hade aldrig godkänt att ligga på pappas sida utan han skulle också ligga intill mig. Jag tror att han känner sig lite störd av lillasyster och föredara sin säng nu.

    Hur går det med ammningen för dig? Ammningen har börjat att funka för mig och jag pumpar bara ur 2 gånger per dag för att se till att hon får i sig tillräckigt. Jag ska väga henne på torsdag och har hon gått upp ska jag sluta med det också. Jag har ju ångest för att gå till min BVC sköterska, men jag fick nyss veta att hon ska sluta i april och jag tror att det är få som kommer att sakna henne.

    barnsäng skrev 2010-02-16 11:48:46 följande:
    Angående babynest.Mina twins ligger på min arm eller åtminstone tätt, tätt intill De ligger mellan mig och sambon fast han får ligga en bit bort och sen ligger Vida på hans sida. Så just nu är vi 5 i sängen och det är så jäkla dundermysigt! På dagarna så ligger de i sin spjälsäng men de blir så himla mycket lugnare när de sover med mig. Och det blir ju såklart jag också.Nackdelen är att man ligger på helspänn och vaknar av minsta lilla.Igår kontaktade jag en officient för att börja planera barnvälkomnande/namngivningsfest i sommar. Nu ska vi bara hitta en bra lokal för helst vill jag att barnen "döps" utomhus.Hur mår Esther?Och Annbom, hur mår Pi?
  • annbom

    Pi vägde 4370g sist så hon har lite kvar till startvikt.

    Du får gnälla så mycket du vill. Jag hinner ju inte heller med och har igentligen inte tid att sitta här och hur ska det då inte vara för dig som har två nyfödda och en ganska liten till. Jag duschar när sambon är hemma vågar definitivt inte lämna barnen själva.

  • annbom
    Smytt: Det kanske är så att han faktiskt har rätt i att ni kanske ska separera, för din skull. Du verkar få dra hela lasset själv och skulle säkert må bättre utan honom just nu. Ni kanske inte behöver göra slut utan helt enkelt ta en paus i ert förhållande. Han kanske skulle kunna bo någon annanstans ett tag så att du får en chans att känna efter hur du vill ha det också. Sedan är det faktiskt helt okej att lämna någon som är sjuk för att man ska orka ta hand om sina barn och sig själv också. Jag kan lova dig att det är få män som klarar av att leva i din situation år efter år och inte är det någon som skulle tycka att det var konstigt att han lämnar relationen får sitt och barnens skull. Jag säger som de andra att du bör ta hjälp. MVC har en psykolog knuten till sig som kan hjälpa dig. Jag går själv hos mvc/bvc psykologen och för mig är det en livlina som jag behöver just nu. Sedan kan du väl ansöka om att få ha barnen längre tid på dagis. Din sambo är ju sjuk och det hade kanske varit bättre om han hämtade kl 16 istället så att du åtminstonde slipper att röja efter dem. Sedan är det nog bättre för barnen att vara på dagis istället för att vara med sin pappa under den tiden också.

    Stor kram till dig i alla fall. Det är väldigt jobbigt att separera och knappast något man vill göra när man är gravid. Jag hoppas att du har stöd och hjälp någon annanstans ifrån också med praktiska saker.
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5