Inlägg från: Happiness |Visa alla inlägg
  • Happiness

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Mamsie: Nej inte dagsjukvården denna gången blir sjukhuset i den lilla staden . Stackars den lille med såret, men detta MÅSTE de veta vad det är och hur det ska behandlas på BVC. Tack för hjälpen med belastningen. Vad är det du går och kollar på dgasjukvården nu? Om det visar sig att jag har för högt glukos efter belastningen för jag gå på spec.mvc på östra. Än så länge går jag bara dit för att träffa Aurora Bm. Ska dit en sista gång snart för att kolla på förlossningsavdelningen. Fick du diagnosen förlossningsdiabetes föresten?

    Cissi7006: Tack för tipsen. Ska ta med mig lite flytande citronsaft. Det borde väl vara Ok? En macka kommer smaka smaskens. Är redan svin hungrig och törstig . Fattar inte hur jag ska klara natten.
  • Happiness
    Teskedsmamman skrev 2011-01-09 23:03:39 följande:
    De ska ha smaksatt glukosvätska, eller ja, det har de här i Halmstad i alla fall, jag fick välja på citron eller apelsin när jag gjorde min för 11 mån sedan...
    Kommer du ihåg vad du fick för värde efter belastningen?
  • Happiness
    Teskedsmamman skrev 2011-01-09 23:44:35 följande:
    5,8 tror jag att jag hade... jag var över en gång och var uppe på strax över 6 någonting... då hade jag tryckt i mig en semla en halvtimme tidigare
    men du åt väl inte semla vid glukosbelastningen? Då ska man ju fasta innan? Eller hade du 5,8 EFTER glukosbelastning?
  • Happiness
    mammastitch skrev 2011-01-10 13:33:15 följande:
    Jag har höjt på eget bevåg i omgångar och är nu uppe i 100 mcgr/dag. Mitt TSH har jag inte fått under 1.0 ännu och tur är väl att jag höjt, trots att läkarna tycker att det ser fint ut, för annars hade det nog varit förskräckligt nu. Skall ta nya prover den 18/1 och då får vi se hur det ser ut. Mitt Hypo -problem under graviditeten är att jag blir stel i kroppen. Den liksom låser sig. Hade likadant med dottern men då var det inegn som visste dett amed min hyper/hypo (törs inte tänka på hur mitt TSH såg ut då...). Så jag går efter stelheten mer än blodprover. Stelnar jag = höja dosen
    Haha ja så gör jag med. Höjer, sen berättar för BM. Vad ska de göra liksom. Tycker det är så dåligt att de inte är mer uppdaterade. Runt 1 och under är ju väldigt bra att ligga. Men när jag låg på 1,8 någontong med 75 då tyckte de INTE jag skulle höja. Glöm det sa jag och började pussla med tabletter här hemma. Tycker vi ska fortsätta så här Ska också ta nya prover den 20....vi får höras då och konferera om hur vi ska göra med våra doshöjningar

    Ja steli kroppen är ordet. Armar händer och fingrar. Vig som ett kylskåp.
  • Happiness
    Hej tjejer!

    Idag var jag hos BM kl.8.00 för att göra det där glukosbelastningsprovet. Hade ju inte druckit sen 8 kvällen innan så jag var något törstig. Hon stack mig i fingret och då var värdet 4,6. Helt Ok!

    Sen fick jag dricka sockerlösningen och det var inte alls så illa som många säger. Var bara att svepa. Frågade BM om hon spetsat den med lika läkarsprit

    Sen hade jag bara tråkigt i 2 timmar fick inte gå därifrån utam BM var gullig och la mig i ett rum. Sen var det stick igen. Och det var tydligen inte bra 10,6. Skit också! Nu har jag dragit på mig graviditetsdiabetes också.

    Och jag som är rädd för stor bebis...nu kommer jag väl få en jätte bebis bara för det. Graviditetsdiabetes kan väl leda till det om jag inte minns fel. Har varit helt slut efter detta och inte läst på på nätet ännu. Fick tid till dagsjukvården på spec. MVC redan på fredag. Nu ska ja gtydligen sticka mig själv i fingret efter varje måltid. Fan också jag som är så känslig för stick i fingertopparna . Hoppas man får sticka i magen eller nått.

    Känner ingen som har diabetes eller grav.diabetes kan absolut nada om detta. Om det är någon som kan något i detta ämne så får ni gärna ge lite input.

    *not to Happi today*
  • Happiness
    Gladabarnensmamma skrev 2011-01-10 17:15:20 följande:
    Urs vilket jobbigt besked. Min väninna hade G-Diab. under båda sina graviditeter men höll det hela under kontroll jättebra genom kosten. Hon fick normalstora barn och det jag la märke till mest var att hon höll sig slank genom hela graviditeten! Fick du ingen information alls med dig hem efter testet?  
    Precis, man blir ju lite chockad. Är ju i v 31 och börjar känna att gravidititeten börjar komma till sitt slut. Sen kommer detta. Stön!

    Spec.MVC ligger en bir härifrån sp jag hoppas inte jag måste besöka dem stup i kvarten nu. Sen det med stick i fingret på sig själv. Blä! 

    Fick ett a-4 med lite kostråd, men jag tro de kommer dra rubbet på fredag då jag ska träffa diabetsspec. skulle ta 1-2 timmar.

    Skönt att veta att man inte behöver få stora barn..
  • Happiness
    Teskedsmamman skrev 2011-01-10 17:18:45 följande:
    Semlan var vid ett annat tillfälle och 5.8 var mätresultatet vid provtagningen efter glukosbelastningen, vad jag hade innan kommer jag inte ihåg men jag har för mig det var runt 4.5 jag har otroligt lågt när jag inte får äta...
    Avundsjuk.....min syrra har också väldigt lågt. Hon kan verkligen bli sur om hon inte får äta. Då kan hon nog välta en korvkiosk
  • Happiness
    Teskedsmamman skrev 2011-01-10 17:26:19 följande:
    Happiness: Tråkigt besked... men bra att det fångades upp ändå... Iom att du ev kommer behandla gravdiabetesen så ska inte risken för stor bebis vara överhängande, det är om den inte behandlas eller om det slarvas. Gör dig själv en tjänst och börja käka GI så hjälper du till så att du kanske slipper behandling, eller inte behöver behandla så mycket.
    Min mamma har typ1-diabetes och varje gång hon är här längre tider så har hon bra sockernivå och behöver inte lika mycket insulin som när hon är hemma, vi kan alltså dra ner hennes insulinbehov med 50% ungefär, bara genom att utesluta kolhydrater i form av socker, potatis, pasta, ris och mjöl. Sedan säger hon att hon sköter kosten hemma, vilket jag misstror starkt eftersom hon brukar ligga runt 15-17 jämt.
    verkar som ni äter sunt hemma hos er. Jag försöker verkligen...men men på senaste tiden har det ramlat ner lite godis. Jul och allt...Ska kolla upp det med GI. Frågar dig om det är något. Tack vännen!
  • Happiness
    xanni skrev 2011-01-10 20:16:10 följande:
    Happiness, jag fick graviditetsdiabetes vid sista graviditeten (fick ju min pojke för ganska exakt 1 år sedan). Det upptäcktes runt v 25 och det berodde på flera saker. Bl a att jag redan var lite överviktig (BMI då ca 28), samt att jag var äldre (43), kroppen blir ju allt sämre att hålla insulinbalansen med åren, inget ovanligt alls. Jag fick sticka mig 6-8 ggr om dagen med en liten Accu-check, det kändes i stort sett inte alls, jättesmidigt. Sen fick jag föra bok över sockret och det var jättemotiverande att äta bra! GI-kost är inte tråkig kost, den tar bort mycket av sötsuget också (jag är sockerproffs, så jag vet...).
    Vi har ingen med vare sig typ1 eller typ2-diabetes i släkten, så det "ligger inte för oss", som tur är. Det var jätteskönt att bli inskriven på specialMVC, vilket jag antar att du också blir - tryggt!
    Jag födde min pojke i 39+7, han var 54 cm lång och vägde nästan 3,3 kg - inte särskilt stor alltså.

    Ta det lugnt, sköt provtagningarna och ät så GI som möjligt, du har ju bara några veckor kvar...

    Lycka till!
    Tack Xanni. Vad du är gullig! . ja det är sant som du säger risken är större ju äldre man är. har inte heller någon i släkten med diabetes så jag käner mig lite förlamad . Men jag vet att de kommer ta hand om mig på spec.mödravården. Fick ju en snabbtid dit redan på fredag.

    har varit så orolig under denna gravdiditet pga att MA ligger så nära inpå. Bara 1 år sen. Det är nog därför jag känner mig lite ledsen. Vad detta kan göra md fostret. Vet att jag inte ska läsa på nätet men samtdigt vill man ju veta lite. Får försöka ta en dag i taget fram till fedag och ställa frågor där.

    50 procent står det får livslång diabetes efter graviditetsdiabetes. Fy hålla på med insulin och skit. jag har ju hypotyreos sen innan. Som jag bleb diagnostiserad med bara för 10 månader sen. vart ska det sluta liksom. *uppgiven*

    Sticka 6-8 gånger om dagen...finns det inget annat sätt? vart sticker jag då? bara det inte är i fingertopparna. jag har ju ett finmekansikt yrke med småsmå enheter och mått. Är beroende av mina fingertoppar. Det blir inget med det. magen helt Ok!
  • Happiness
    oceanney skrev 2011-01-10 20:21:54 följande:
    PS! Oj - ser nu att det går att tolka det jag skrev på olika sätt... Jag syftade alltså på Teskedsmammans mamma när jag skrev "Synd att folk inte fattar...". Till Happiness vill jag bara säga, trist men samtidigt grattis. Nu när du vet om det kan du göra någonting åt blodsockret och du kommer att må så mycket bättre. För det frestar på enormt med dessa ständiga bergochdalbanor. 
    Har inte tänkt på det så...att det kan vara jobbigt. Men självklart du har rätt. Har du diabetes? tar du insulin och sticker dig jämt? . Hur gör du nu när du är gravid? Går du på spec.mvc? ja du ser helt plötsligt har jag fått tusen frågor imorse hade jag ingen
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5