Inlägg från: talamod |Visa alla inlägg
  • talamod

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Så där jag nu finns en bild på min enorma mage. Den är stooor!


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod

    Nu då? Funkar bildgalleriet?


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod

    Jag undrar oxå, och den får gärna komma snart...nuuu. Ryggen värker och foglossnigen på natten är verkligen inte att leka med. Äter en citodon till natten...{#lang_emotions_frown}
    Tyvärr tror jag inte på några knep för att få igång F, möjligen färdknäppen, då man då får i sig prostaglandin som har sammandragande effekt. Tyvärr behöver man nog ganska mycket mer än "normal" shot som ges vid ett tillfälle.
    Så snart betyder med all sannolikhet minst 2 veckor till. En evighet.


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod

    Hej alla
    så har jag och sambon fyndat. Balkongmöbler. Vi har en jättestor terass i söderläge högst upp i huset och nu finns där också jättefina möbler. Ställbara stolar och parasoll. E-som  vi var Kungens kurkav passade vi på att köpa Ikeas "babynest". Sambon ville absolut ha en mobil ovan spjälsängen så en sväng in på babyland och med ut följde en amningstshirt (har aldrig haft ssk kläder för amning till mina andra) babytrosor och omlotttröja. Har letat omlotttröja men inte sett nånstans förrän nu. Både underbyxor och trad omlott med knyt verkar inte alls vara vanligt numera...
    Japp det var väl allt idag. Jag knner mig så duktigt att jag orkade röra på mig alls. Igår och förrgår hade jag så ont att jag trodde jag skulle gå sönder.

    Jo nyheter: vi ska flytta (igen) Lägenheten vi bor i var ju ett litet mirakel, ni minns kanske mina bostadsbekymmer i januari?  Nu har vi fått ett erbjudande igen från bostadsförmedlingen. Mycket bättre läge (mer attraktivt område), nära jag bodde förut, dvs mkt nära stan, nära minstingens fritidsaktiviteter och lägre hyra.
    Ja flytta i sig är ingen höjdare, men det är ett e3rbjudande vi inte kan tacka nej till.
    Flytt i juli/aug..

    Tesked: Jag håller med Mamsie och andra här, du måste sätta ner foten innan du blir så otymplig som jag innan bebisen kommer.
    Mamsie KUB görs väl inte än på ett tag? Ska du göra fvp lr mkp också? Jag gjorde "bara"KUB+NUPP. 


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod
    Dynah skrev 2010-05-16 20:38:55 följande:
    I Stockholm erbjuds man MKP eller FVP efter 35 om man så vill. Min BM frågade om jag ville göra KUB och jag sa nej tack, utan ville hellre göra MKP direkt, vilket jag fick.
    Jag blev endast erbjuden/informerad om fvp. Jag kände faktiskt inte till mkp alls. Vad jag förstått så är mkp dyrt och därför erbjuds man inte det direkt, eller beror på vilken BM/MVC man går till. Nu hade jag ifs bestämt att inte göra fvp om inte KUB/NUPP visade "dåliga" siffror.
    Mamsie skrev 2010-05-16 20:26:53 följande:
    talamod, jag kommer ihåg bostadsproblemet ni hade. Är den nya lgh förstahands och lagom stor? Kul med babyshopping Fosterdiagnostik, Jag fick en broshyr av BM: "översiktlig information om tidig fosterdiagnostik". Där står det att alla som fyllt 35 vid sista mens erbjuds KUB: I v10+0 till 13+6 tas blodprov. UL med nackuppklarning NUPP görs i v 11+0 till 13+6.  Om KUB visar högre risk än 1/200 så erbjuds man FVP eller MKP. Sedan får man RUL i v18.
    Vi gjorde KUB/NUPP i v 12. Till oss sa man att helst skulle man säga till på en gång om man ville göra FVP. Helt klart vill man spara pengar på så sätt, så landstinget slipper stå för båda undersökningarna. Jag kan förstå dem. Men jag ville som sagt inte göra FVP om inte värdena från KUB:En skulle vara dåliga.
    Men Jag rekommenderar alla att vara bättre påläst än jag var, så man OM man vill få MKP vet om att det finns, vilket jag som sagt inte gjorde. Fördelen med MKP är jusom säker alla ni här vet att man får svaret mycket snabbare så om nåt är fel och om man då vill avbryta sin grav så behöver man inte gå ända till v 16-17.

    Lägenheten är lika stor som den vi har nu. c:a 100 kvm, mindre balkong (dvs ingen terass och mindre biutrymme för "onödiga prylar". Men  som sagt lägre hyra ( nästan 2000 mindre per månad och mycket mycket mer centralt/attraktivare läge)
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod
    Mamsie: Tråkigt med DS-skräcken. Jag har ibland oroat mig, men faktiskt inhte ssk mycket och nu är det för sent. Min sambo säger att blir det så så blir det så. Ganska lugn inställning mao. Klart att DS lr annat skulle förändra livet avsevärt, men som sagt man kan inte gardera sig mot allt iaf. Tex förlossningsskada kan man ju inte 100 garantera sig mot. 

    Usch snart dags att vila, arbete i norgon...men jag tror jag ska jobba hemma. Resorna till o från jobbet är såååå jobbiga, ibland reser sig folk ibalnd inte. att stå sammanlagt 45 min på skakiga buss/tbana med foglossning är INTE kul. Unga killar/invandrarmän och gamla tanter är bäst på att resa sig. Jämnåriga kvinnor och unga tjejer är sämst. Vad har ni för erfarenhet av detta? Skulle va kul med en ovetenskaplig undersökning.
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod

    God morgon alla,
    har nu släpat mig upp för att jobba hemma...hmm.
    Foglossning från helvetet i natt som fortsätter nu på morgonen. Känns som en nån kört en påle tvärs genom höften. AHHH{#lang_emotions_demon}

    SOm sagt det är svårt att koncentera sig på nåt vettigt.

    Trots att jag tror som tesjedsmamman att man inget kan göra för skynda på bebisleverans känner jag mig just nu desperat. Men njag ärju så pass rutinerad att jag vet att det tar slut och att smärtan är ingenting mot den glädje som väntar.

    Här lyser solen - så de nya balkongmöblerna kommer nog tillpass i dag.{#lang_emotions_sunny}
    *kram*


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod
    Mamsie skrev 2010-05-17 15:48:38 följande:
    Nej, tyvärr inte mammakläder - vågar inte än. Men jag satsade på en tunika/klänning som funkar som icke-gravid-men-mullig. Då kommer den till användning oavsett om det går vägen eller inte. Jag ringde till BM idag och hon fixade en tid till Gyn för att kolla grodden. Imorrn kl 8:45. Håll alla tummar o tår, och har ni husdjur så får de också hålla tummarna!
    Alla goda tankar, tummar, tår resererverade för dig o lillgrodden imorrgon!
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod
    Dynah skrev 2010-05-17 20:41:56 följande:
    Hrm...provet går ju till på exakt samma sätt som med FVP, så varför skulle det vara dyrare?Men jag går på privat mödravård och sa själv till att MKP är det jag vill göra, dvs skippa KUB direkt.
    Jag har bara hört att MKP är dyrare än FVP, men jag har ingen källa på det.
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod

    Klart att det fanns en klappande klapp till dig! *kram*


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5