Inlägg från: gemigsinnesro |Visa alla inlägg
  • gemigsinnesro

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Hej allihop :)!

    Nu var det roliga slut för den här gången = äl och en lååång väntan tar sin början :). Är det fler eller är det bara jag som blir knäpp i väntan på BIM? Jag känner mig (sken)gravidx100 och testar flera dagar innan jag vet att det kan synas... Tur att det finns billiga grav.tester på nätet i alla fall :)
    En bra dag önskar jag alla härinne.

  • gemigsinnesro
    glimman2012 skrev 2010-01-28 05:25:41 följande:
    Hej på er alla tjejer i tråden!Sitter här och tårarna rinner, fick i tisdags ta emot ett dödsbesked. Min bonusson 18 år har omkommit i bilolycka!!!Finns det någon av er som bor i helsingsborgtrakten som kan sätta ett ljus på olycksplatsen?som skedde i tisdags morse??Pyret och han skulle inte byta plats...är så ledsen!!!!!!!!!!
    Usch vad hemskt. Tänker på er och skickar styrkekramar i mängder!!
  • gemigsinnesro
    Mallon skrev 2010-01-30 20:02:28 följande:
    Hej alla!Jag fick en inbjudan från milk and honey att sälla mig till er övriga lite äldre blivande mammor och nuvarande mammor.Jag har försökt "läsa på" i de tidigare trådarna men känner mig en aning yr i skallen just nu av allt jag läst. Ni verkar vara en samling härliga människor och jag ska försöka hänga med i alla fall :)Min historia är ganska knölig men jag ska försöka göra den så kort som möjligt...Fyller 40 i maj och har två barn, tjej som fyller 20 i år och en kille som fyller 11. Båda barnen med olika pappor  - får skylla på att jag startade tidigt :)För 3 1/2 år sedan  träffade jag min nuvarande sambo (tredje gången gillt liksom) och eftersom han inte hade barn och jag kunde tänka mig ett till så bestämde vi, efter ett år (2007), att försöka. Lite bråttom kändes det, han hade passerat 40 och jag närmade mig. Jag slängde pillren och vi körde på... efter någon månad hittade jag en knöl i mitt ena bröst och inom en månad konstaterades en extremt aggressiv bröstcancer. Mitt i operationer och annat upptäckte vi att jag var gravid... och vi hade inget val egentligen, abort var ett faktum och sedan kördes det på med cytostatika, strålning och herceptin. I slutet av maj 2009 var jag helt färdigbehandlad. Den resan är en helt annan historia. En vecka efter avslutad behandling var jag gravid. Ej avsiktligt.I vecka 12 upptäcktes det att det aldrig hade bildats ett foster och trots en enorm rädsla under sommaren för all påverkan av medicineringen, så var det med en stor sorg jag/vi genomgick skrapning etc. Jag trodde inte att jag skulle ha någon fler möjlighet att bli gravid. Så fick jag en mens och därefter var jag gravid igen. Ett otroligt mirakel känns det som och jag är verkligen vansinnigt lycklig! Men jag har varit så rädd under hösten och jag har gått igenom KUB- test och flera ultraljud och lättat kunnat se att hittills verkar allt vara ok med lille knytet. Är nu i vecka 22 och känner att tyngden på axlarna börjar släppa alltmer. Men jag vågar inte vara riktigt lycklig och det vet jag att jag inte kommer att våga förrän jag har honom i mina armar och verkligen ser att allt är ok... ja vid senaste ultraljudet fanns inget tvivel om att det är en liten kille (alternativt en tjej med en otrevligt lång klitoris.. ;)Nu blev det en halv roman i alla fall, svårt att göra denna story kort...Det är min historia och jag är här, dels för att stötta, men även för att bli stöttad. Känner dessutom lite saknad efter andra tjejer i "mogen ålder", det är inte direkt många som är gravida- eller ens funderar på att bli det - i min ålder! Särskilt inte i en så pass liten stad som jag bor i.Passar på att skicka styrka och hopp till de som behöver det!Mallon :)
    Oj vilken solskenshistoria det verkar bli i slutändan i alla fall trots alla motigheter innan :) Stort grattis till dig med!
  • gemigsinnesro

    FY...så trött jag blir på dessa sk spottings. Jag brukar få det ca 4-5 dagar innan mens men den här gången vet jag inte riktigt vad som händer. Jag hade äl den 25/1 och redan den 27/1 på kvällen så började det små"spotta" lite för att ha hållit upp mer eller mindre hela dagen idag. Blir ju knäpp om jag ska hålla på och småblöda ända från äl fram till mens. Jaja ringde gyn och har tid där den 18/2 för att försöka bli av med dessa spottings för alltid helst. Är det någon mer här som har spottings förresten?

  • gemigsinnesro
    Charlotta66 skrev 2010-02-03 17:45:01 följande:
    Lika bra att sätta igång även om det är en vecka kvar till bim. Leka gravid kan vi ju inte missa!Molvärk har jag haft ett par dagar, tycker det har startat tidigt för att vara som det brukar. För 2 dagar sen hade jag en ilande stickande känsla i " tjejmagen" mest troligt måste de ju vara ägget som fäste! Brösten, ja de ömmar (känner efter, jo de gör de). Dessutom har jag flytningar (ofärgade) som jag jag inte brukar ha. Kan inte vara annat än gravid! Fortsättning följer...
    Haha ja ungefär som här då med 5-6 dagar kvar till BIM. Ingen värk i brösten iofs men molvärk, bubblig mage och inga spottings (hör och häpna). Å andra sidan hade jag ju blodblandade flytningar  2 dagar  efter äl som höll i sig i 6 dagar så kanske hade väldigt tidiga spottings den här gången då ;). Ofärgade flytningar har jag med och en EXTREM trötthet...(vilket ju kan bero på att jag börjat jobba igen efter 2 månaders sjukskrivning men jag väljer att lägga det till grav.symptom ). Ja knäpp är man egentligen...vore ju bättre att ta det lugnt till BIM men icke
  • gemigsinnesro
    Hemulan skrev 2010-02-04 09:35:57 följande:
    Jag har pratat md doktorn och han trodde att det var en äl-blödning, inget jag behöver kolla upp om jag inte får ont. Blöder fortfarande pyttelite.
    Så man ska verkligen blöda så länge av en älblödning?. Jag hade ju äl den 25 enligt testen och på kvällen den 27 började jag få blodblandade flytningar. Blev helt desperat då jag vanligtvis har spottings ca 7 dagar innan BIM och såg framför mig hur jag skulle blöda i 3 veckor :). Har aldrig haft älblödning förut så jag slängde mig på telefonen och beställde tid hos gyn då jag har varit dålig på att ta cytologprov och sånt. Men efter 5 dagar så slutade helt plötsligt blödningarna och nu väntar jag på spottings istället som kommer ovanligt sent den här månaden. Jaja helt konstig cykel var det tydligen den här gången i alla fall. Får se vad läkaren säger den 19/2 när jag har tid på gyn för att kolla vad blödningen var.
  • gemigsinnesro
    Hemulan skrev 2010-02-04 10:50:26 följande:
    Låter konstigt. Och varför blöder man egentligen. Är det en mekanisk grej, att det liksom blir ett sår när äggblåsan spricker eller är det ett hormon som gör att man blöder? Var kommer blodet ifrån? Slemhinnan? Äggstocken? Inser att jag inte vet något om detta.
    Näe du jag har ingen aning om dessa blödningar heller. Inser att jag nog bör skriva upp en del frågor jag har inför gynbesöket för att komma ihåg att ställa alla frågor jag vill ha svar på och vara en riktigt besvärlig patient :).
  • gemigsinnesro

    Ja ni, här har jag gjort grav.test idag 1eller 2 dagar innan BIM och inte tillstymmelse till två streck där inte så får väl inse att jag inte är gravid den här månaden då. Skönt ändå att jag ska till gyn den 18/2 för att kolla upp mina spottings (som iofs lyst med sin frånvaro denna månad).
    Jag känner inte alls igen min cykel den här gången ,utan spottings men med Älblödning eller vad det nu var för något som jag aldrig någonsin haft tidigare och en trötthet och illamående på kvällar som jag aldrig haft förut. Det var väl mest pga tröttheten och illamåendet som jag ändå trodde att kanske, kanske det var så att jag var gravid men det beror väl på något annat. Det får bli nya tag nästa äl helt enkelt :).

  • gemigsinnesro
    Hemulan skrev 2010-02-07 14:28:51 följande:
    Känner igen att inte känna igen sin kropp. Det känns så avlägset för mig att det skulle kunna bli ett barn. Lite deppig, faktiskt.
    Ja det känns lite skumt när kroppen håller på lite som den själv vill. Jag känner nog lite som dig att det känns VÄLDIGT avlägset att jag verkligen skulle få bli mamma igen. Varför vet jag inte för 2009 var jag ju ändå gravid 2 ggr men det räcker ju liksom inte när det inte går hela vägen ut. Och nu känns det som ett helt företag att jag övht ska bli gravid igen.
    Så jag ägnar mig lite åt depp här med, ibland åtminstone.
    Men jag antar att det enda vi kan göra är att försöka så länge vi orkar/vill och ta hand om oss själva och våra familjer på bästa sätt under tiden. Jag ska i alla fall verkligen försöka stressa av det här året och ta hand om min hälsa för i slutändan gynnar det ju även de barn jag redan har och även det barn som kanske vill komma så småningom :).
  • gemigsinnesro

    Uppdaterar här då jag inte blev gravid den här månaden.

    {#lang_emotions_nalle}===HOPPAS PÅ PLUS ===

    Happiness 39 å, 1barn (+2 bonus). 1 MA, Mens 14/1, äl 25-26/1,7-8/2
    WEC018 42 år 2 barn 1 ma, Mens 11/1 ÄL ca 25-27/1, BIM 8-10/2
    Hemulan, 42 år, 2 barn, mens 15/1, 28/1, BIM 11/2
    Tjatte, 38 år, 2 barn, 3 MA, mens 15/1, ÄL 28/1, BIM 11/2
    Isabell05 40 år, 2 barn, mens 14/1 äl 29/1 BIM 13/2 försök nr 16
    Anyah 41 år. 3 barn. MA 27/8. Mens 16/1, äl 30/1, BIM 13/2. Försök 5
    Anna65, 44 år, 2 barn i livet, 1 barn i himlen, Mens 20/1, ÄL 3/2, BIM 17/2
    Amoremio, 45 år 2 barn, 2 MA, mens 21/1, äl 3/2, BIM 17/2. Försök 7 efter MA
    Mamsie, 45 år. 3 levande, 1 df. | Mens 25/1, äl 9-11 feb?
    gemigsinnesro 39 år, 2 barn, 2MF. ÄL 22/2. BIM 8/3. Försök 3 efter MF i november

    ChippiChoppi 43 år 2 barn, väntar på att mensen ska komma tillbaks...
    Bossan1967 42 år 4 barn, väntar på mens efter h.spiral...

    {#lang_emotions_gravid}=== ÄR GRAVIDA ===

    Eriam, 40 år, BF 12/2 (3:e DI-försöket, 2:a barnet) - V.39 (troligtvis en pojke till)
    Glimman2010, 40 år, BF 6/3 ( tredje försöket, 4 barnet) -V. 37
    Smytt, 37 år, BF 5/4 (3:e barnet)- V.33
    NicholasMamma, 40 år, BF 13/4 (andra barnet) - v.31 (väntar en flicka enl. K-ul)
    Loppan, 40 år, BF 25/4 - v. 30
    Hopp i livet, 38 år, BF 25/4 (femte försöket, 3:e pojken) - v. 30
    Floppan67, 42 år, BF 29/4 (sjunde försöket efter MA, 3:e barnet) - v.29 (pojke)
    Milk 40 år BF 2/5 4:e barnet (försök nr 15 efter ma) - v 29
    Brådis 44 år, BF 16/5 (3:e barnet på 5 försöket) - v 26
    Pia69, 40 år BF 18/5 (5:e ivf, efter över 6 års försök-inga barn sedan tidigare) v.21
    Golden2 38 år, barn, bf 23/5 v 20
    Talamod, 44 år. 4 barn, 5:e på gång BF 30/5-10, v23
    Harley, 39 år, 1 dotter, 2:a barnet (pojke) vecka 22. BF 7/6 -10 (2,5 års försök)
    Mallon, 39 år, 3:e barnet, BF 100610
    Dynah, 39 år, 3 flickor, vecka 11+1, BF 27/8-10
    Teskedsmamman, 40 år, 3 killar + 2 bonus, BF 100814 (en hoppsan)

    {#lang_emotions_baby}=== FÖDDA ===

    Mammaat , 39 år BF 31/12 (1000:e försöket, 3:e barnet tjej) - Isabell 17/12-09
    Helges älskling, 41 år, BF 27/12. 3:e barnet - Pojke 3/1-10
    annbom, 46 år 6:e barnet Flicka Pi 7 januari -10
    Xanni, 43 år BF 11/1 2:a barnet - Jesper 7/1-10
    Barnsäng, 40 år 3+4:e barnet Tvillingar flicka Luna och pojke 8/1-10
    Evie, 44 år BF, 3:e barnet - Noel 12/1 2010

Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5