• Tjatte

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Bra förslag, Hemulan. Jag bara säger: här, varsågod att ta över foglossning och halsbränna, it's all yours! I paketet ingår bebis som leker torktumlare och håller dig vaken hela natten. Nämnde jag att nämnda bebis dessutom lagt sig i sätesläge vilket omöjliggör alla bekväma sittställningar.


    FML
  • Tjatte

    Eftersom jag spenderar hela dagarna i soffan har jag nu stenkoll på alla tv-program som går. Visste ni att det är minst ett program om förlossningar per dag? :-O. Värsta terapin för mig... Igår var det ett program som heter I didn't know I was pregnant, om kvinnor som åker in till akuten med svåra magsmärtor och kommer hem med en bebis. Låter ju helt otroligt att man kan missa en graviditet, men det verkar ju uppenbart vara så att det faktiskt händer. Hursomhelst, programmet igår handlade om en kvinna i England som vid 54 års ålder träffade mannen i sitt liv och nu ville ha bebis. Hon hade passerat klimakteriet och var därmed diskvalificerad från fertilitetsbehandling i UK, men hon vände sig till först Polen (tror jag) och sedan Ryssland där hon fick IVF. Det första försöket misslyckades men sedan lyckades det, och då fick hon MF. Supertrist. Paret gav upp och hon gick in i en depression, gick ner en massa i vikt och mådde allmänt dåligt. Till slut sökte hon läkare som misstänkte ovariecancer så hon skickades på UL. Döm om allas förvåning när hon vid 57 års ålder visade sig vara gravid i v 30! Tydligen hade tre embryon implanterats vid IVF varav två aborterats spontant. En rackare höll sig alltså kvar!

    Undrar just vad alla belackare på FL har att säga om en 57-årig mamma?

    Detta var för övrigt ett väldigt långt svar på frågan om vart man kan vända sig för IVF efter 45 års ålder. Polen och Ryssland alltså.


    FML
  • Tjatte
    Skruttefia skrev 2011-02-14 14:10:23 följande:
    Tjatte - gissningsvis gjorde den 57-åriga kvinnan ÄD, dvs IVF med donerade ägg (men ändå)
    Ja, så var det säkert. Skyller min brist på uppmärksamhet på graviditet
    FML
  • Tjatte
    Primrose skrev 2011-02-15 12:48:00 följande:
    Och här har jag fortfarande spottings och en del rent blod och är på cd 10.Rynkar på näsan Samt att det känns som att jag är på väg att få ett lika helvetisk ryggskott som i september (veckan efter mitt MF)! Jag har haft ont i bäckenområdet och tighta rumpmuskler i några veckor nu (jag stretchar varje dag och tränar också en hel del). Då var jag tvungen att få morfin och muskelavslappnande. Jag brukar får ryggskott ett par gånger om året (de senaste 15 åren), men har aldrig sökt läkarvård för det (innan det som hände i september) utan brukar klara mig själv med hjälp av att röra mig rätt, stretcha osv. Jag har försökt att få en tid hos sjukgymnasten utan att lyckas. Jag har också försökt att få en tid hos gynekologen, utan att lyckas. Jag väntar på samtal från DS för att höra vad de tror om att jag inte slutar blöda. Och så funderar jag på att gå till City Akuten för min rygg - men jag blir väl bara irriterad om jag får något meningslöst svar som att "fortsätt att röra på dig". Jag vågar inte lägga mig på spikmattan, eftersom jag är rädd att inte komma upp igen från det läget. Och så borde det vara ÄL om två dagar - fast nu har jag ingen aning. Och så var jag tvungen att ta alvedon och ipren i dag. Och måste göra det igen snart. Vilket ju inte är bra om man försöker bli gravid (ipren alltså).
    Hua, det låter ju inte alls bra. Voltaren är väl det man oftast brukar ordinera vid ryggskott eftersom det är både smärtlindrande och anti-inflammatoriskt, men det är ju inte heller rekommenderat om man försöker bli gravid. Antar att du provat alla huskurer med vetekuddar, stretching, massage och dylikt. Har du haft så här ont sedan september är det verkligen på tiden att du söker läkare, tycker jag. Kram på dig.
    FML
  • Tjatte
    Primrose skrev 2011-02-15 13:11:17 följande:
    Nej, inte sedan september. Ryggskott är ju akuta. Jag brukar alltså få c:a två om året (har därmed haft ett 30-tal!). Men det var extremt starkt, det jag hade i september och jag kunde inte ta mig upp från golvet, dit jag krupit mitt i natten. Så efter två-tre timmar var jag tvungen att ringa på ambulans (efter Sjukvårdsupplysningens förslag). Och för att kunna komma upp på båren var de tvungna att ge mig morfin och muskelavslappnande. Eftersom det känns som om att ryggskottet kan bli lika starkt även den här gången, oroar jag mig självklart. Tydligen ska kombinationen alvedon och ipren vara den bästa. Jag fick också starka tabletter från läkaren förra gången (Tramodil, eller något liknande) men de gjorde mig bara helt dimmig och snurrig, utan att ryggontet avtog, så de låter jag bli just nu.

    Jag stretchar normalt varje dag och stärker mig med träning flera gånger i veckan och brukar använda spikmatta och värmedyna (inte vetekudde eftersom vi inte har micro och det verkar så bökigt att värma i vanlig ugn). Men det är bara normalt "underhåll" för mig. Likförbaskat fortsätter mina ryggskott att komma dock!Obestämd
    Puh, blev lite orolig att du gått med ryggvärk i ett halvår! 2 Alvedon + 1 Ipren motsvarar ungefär effekten av en Citodon, vilket läkare ska vara lite restriktiva med att skriva ut eftersom det kan vara beroendeframkallande. Å andra sidan är Citodon ok att ta som graivd, men inte Ipren så det kanske vara vettigt att få Citodon utskrivet om kombination Alvedon+Ipren funkar. Tramadol är riktigt starka grejer, så det förstår jag att du blev dimmig av. Hoppas verkligen att du kan få hjälp med detta för tänk när du blir gravid... inte kul med en pajad rygg redan innan.
    FML
  • Tjatte
    bojji07 skrev 2011-02-16 12:42:43 följande:
    Jag har inte hört att man får reda på ryggmärgsbråck vid FVP. Mitt sista FVP hade de fått med celler ifrån mig så det blev en långodling för att sära på mina och bebisen celler. Och i ett sådant så kollar de upp en hel hög med fler kromosomförändringar...men ryggmärgsbråck tror jag inte. Detta och navelbråck mm kollades upp vid UL . Kan ju ha fel men har inte vid något av mina FVP hört någon läkare tala om annat än kromosomförändringar.
    Nej, precis. FVP kollar kromosomförändringar. Bråck är ju en fysisk defekt och det syns på UL.
    FML
  • Tjatte
    Finbus skrev 2011-02-16 13:27:26 följande:
    Fick tips om denna tråd av Tjatte.

    Skulle gärna "hänga" med er. Vi har en son som kommer bli 4 i höst som jag fick när jag var 36 och vi har nyligen bestämt oss för att försöka med ett syskon.

    Det tog oss över 3 år att få Matti så har inte riktigt bestämt mig än hur länge vi kommer försök denna gång.

    Vi gjorde KUB när jag väntade Matti och vi hade turen att få goda värden. Eftersom vi väntat så länge så var vad som välkommet. Om jag kommer lyckas bli gravid igen kommer jag definitivt göra KUB igen vara villig att gå vidare. Känns som ett svårare beslut denna gång om vi skulle få dåliga värden på FVP.
    Välkommen . Lycka till med bebisverkstan. Skriv gärna in dig i listan som finns lite längre bak i tråden om du vill.
    FML
  • Tjatte

    Ia och Mison - välkomna .

    Vi 4 - skitmens, sånt gillar vi inte här .

    Hemulan - så trist att se dig tillbaka i uppehållsrummet. Vill se dig i gravidlistan, där du hör hemma.

    Idag har jag fyndat må ni tro. Vårt närmaste Babyland bygger och har stor utförsäljning. Jag har köpt en åkpåse, en amningskudde och två Boob-tröjor - allt till halva priset. Me like. Hann med med en sväng till IKEA också och köpte lite lakan och sånt till spjälsängen. Nu är jag helt slut och kan inte räta ut ryggen . Igår var jag dessutom på Mary Kay-party och satt på en köksstol hela kvällen, visserligen på kudde men ändå, det funkar inte. Lägg till 3 timmars körrep i tisdags, även det sittandes på en stol. Buhu, jag är så less på denna foglossning. Jag inser ju att jag har mig själv att skylla, men jag måste ju få komma ut ur huset ibland. Kanske lite mycket med tre gånger samma vecka bara... Annars är allt bra!


    FML
  • Tjatte
    Alicia 72 skrev 2011-02-17 19:53:43 följande:
    Är det Barkarby du menar?`
    Hade de bra priser på babyskydd?
    Vågar iofs inte köpa något så snart men är det tillräckligt bra priser så kanske...

    Al
    Jajemen, Barkarby och yes, de hade bra priser på babyskydd. Kollade inte just det supernoga eftersom vi redan köpt det. Typiskt.

    Det var 30-70 % på allt i butiken men extremt superrörigt och såklart ett begränsat utbud, men som sagt - jag fyndade rejält.
    FML
  • Tjatte
    Alicia 72 skrev 2011-02-18 08:33:19 följande:
    Hmmm skulle velat vara lite längre gången. Känns surt att köpa massa saker och så visar det sig att det inte går hela vägen. Är lite vidskeplig vad gäller att ta graviditeter för givna....

    Men galet vad köpsugen jag är! Vill ha nya mammakläder i massor, nytt babyskydd, ny bil

    Alicia
    Men är man inte alltid som mest köpsugen när det inte passar!? Men med tanke på den stora rabatten kan du ju köpa grejer nu och om det skulle gå åt pipan kan du säkert sälja det på Blocket utan förlust. Dock är jag tveksam till om de har bilar på Babyland....
    FML
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5