Inlägg från: Skruttefia |Visa alla inlägg
  • Skruttefia

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    xanni skrev 2010-06-14 21:09:47 följande:
    Hej Hemulan! Allt bara bra här. Liten pojk blev ju hela 5 månader för en vecka sedan - var tog tiden vägen? Dagarna rullar på, jag helammar fortfarande efter att provat med smakisar som gav honom eksem Väntar på remissen till allergitest först innan nya smakisar tar vid. Men han verkar inte lida och han går fortfarande upp i vikt. Vid 5 månaderskollen var han 70 cm och vägde 7,8 kg.Hjärta

    Roligt att se så många nya i tråden! Välkomna! Och likadant är det väl helt naturligt att vi som fått våra bebisar inte är så aktiva i tråden... Och sorgligt nog alla som inte riktigt får till det att ni finns i uppehållsrummet också...kram till er!

    BTW, nån som har en länk till reportaget angåendemissbildningar på IVF-foster? Det var ett franskt (tror jag) idag?
    xanni - det stod även i SvD idag, går säkert att hitta om du googlar. Såg att även Aftonbladet hade en kort notis om det. Det var en mycket kort artikel och kontentan var att IVF-barn hade något högre procentandel missbildningar samt någon/några allvarliga sjukdomar. Forskarna misstänkte att det senare kanske kunde vara ärftligt och därmed också eventuellt en förklaring till föräldrarnas fertilitetsproblem.
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Mamsie skrev 2010-06-14 20:53:05 följande:
    Chippi, så himla kul med huset. Åh, vad jaq unnar er det!
    Tack! Vi har varit på föräldramöte på nya dagiset ikväll, känns jättebra och vi tog en liten promenad i omgivningarna och tittade på VÅRT hus
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Tålamod - grattis till det efterlängtade livet Solig

    Anyah - men herregud, vilken klantig vårdcentral du har! Unbelievable Skrikandes Jag fick göra om vissa prover på dag-3 testet eftersom man ville ta nytt FSH (jag fick väldigt bra provsvar första gången, men man misstänkte att min något höga östrogennivå kunde maskera ett något högre FSH). Det var samma här - risk för att vara bortrest, så jag fick med mig massa rör. Som tur var för mig dök mensen upp dagarna innan vi skulle resa iväg så jag kunde ta proverna på SH (jag bor ju i Stockholm) och fick dessutom bra provsvar igen, denna gång med OK nivå på östrogenet också Flört

    Idag blir vi husägare - hurra! Ställer fram kaffe o nybakat bröd på altanen med sjöutsikt till de som vill ha Kaffe 


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    oceanney skrev 2010-06-15 14:26:31 följande:
    Testat igen på ruvardag 19. Testade ju lite tidigt innan med tanke på hormonerna under IVF-behandlingen. Fortfarande plus! Får dock inte in det i huvudet att jag skulle vara gravid... Glad men chockad.
    Hurra och stort stort grattis till ditt plus Solig
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    VIlka sötnosar mammaat o NicholasMamma Baby Baby

    Idag har jag varit på läkarbesök på IVF-kliniken i Stockholm (här fick man ta AMH-provet först och om OK provsvar gå vidare till läkarbesök). Jag är ju ett gränsfall eftersom jag fyll 43 (Sophiahemmet vill inte ens ta i mig med tång, de följer åldersgränsen strikt ) men efter OK AMH-prov och dagens lyckade VUL där pigga äggstockar konstaderades (hurra!) har vi fått klartecken till ett IVF-försök i höst Prislappen för ev avbrytande av försöket blir dock större för oss eftersom risken är högre än vanligt

    Mitt AMH-prov låg på 1,062, vilket enligt "vår" läkare låg i nedre skikte. Enligt hennes definition är det nedre skiktet: 0,67 - 1,2, vilket stämmer ungefär överens med de olika tabeller som presenterats i denna tråd. Jag får väl glädja mig åt att jag ligger högt i det nedre skiktet. Framför allt sa hon att det är få 43-åringar som kan glädjas åt AMH-siffror över 1, så jag är nöjd

    På VUL, som var avgörande för klartecken för IVF, konstaterades 6 antrala folliklar (dvs synliga, startklara äggblåsor - det finns fler mikroskopiska i prefollikelstadium inne i äggstockarna) - varav 2 på vänster äggstock ("dåligt", ungefär som förväntat) och 4 på höger (bra, piggt för att vara en 43-åring). Det lustiga är dock att för lite drygt två år sedan såg man bara 3 antrala folliklar totalt när samma undersökning gjordes på Sophiahemmet. SÅ av någon underlig anledning syns fler startklara folliklar på mig som 43-åring än som nybliven 41-åring Drömmer För två år sedan ansågs alltså mina äggstockar som mindre pigga vid VUL, men mina bra hormonvärden gav mig klartecken.

    Så - vad vill jag säga med allt det här svamlet? Jo, förutom att jag förstås är glad efter dagens läkarbesök så är det ju tydligt att det till viss del kan vara en slump hur äggstockarna ser ut vid VUL. Bra/dålig menscykel samt även vem som utför sjävla undersökningen verkar spela roll!!!!


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Tillägg till mitt förra inlägg:

    Det var inte supermånga antrala folliklar ändå, utan kan väl ses som ett sämre värde men "bra" för att vara 43. En starkt bidragande orsak till att jag fick klartecken för IVF är att jag redan gjort ett försök som 41-åring och som används som referens - jag svarade bra på stimuleringen, fick många fint befruktade ägg (t o m till frysen) och fick i slutändan ett friskt barn.


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Anyah skrev 2010-06-17 15:04:26 följande:
    Grattis!! Det ska bli kul att följa hur det går. När i höst är det planerat att ni ska börja?
    Tack! ÄP planerat till v36 preliminärt (6-12 september). Jag ska ringa när kliniken öppnar v32 (mån 9 aug, men fick tips om att ringa någon dag senare ) och berätta exakt hur jag ligger till då i menscykeln.
    Inanna Li skrev 2010-06-17 16:38:48 följande:
    Vad spännande och roligt! Vi får följas åt i höst!
    Ja, det ska bli spännande men lite läskigt också. När ska du göra FET på ett ungefär?
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Inanna Li skrev 2010-06-17 19:33:49 följande:
    Jag ska träffa min läkare den 28 juni och planera för FET. Kliniken öppnar ju inte förrän vecka 32 så det kan ju inte bli förrän då. Jag vet inte exakt på vilken dag i cykeln man gör FET och om jag ska köra stimulerat eller ostimulerat. Men jag har regelbunden mens med 29-30 dagars mellanrum så det borde nog gå med ostimulerat. Och min mens borde komma första veckan i augusti (vecka 31)om jag inte blir gravid innan dess Drömmer !
    Om du blir gravid i sommar kan du ju använda eskimåerna till syskonförsök istället Solig
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    mammastitch skrev 2010-06-18 11:58:37 följande:
    Hej!

    Grattis till nya plus i tråden! Underbart. det ger mig hopp

    mamsie : jag håller alla tummar och tår för att det sista svaret är bra det med!!!!

    Idag har jag varit på  gyn. undersökning + påbörjad fertilitetsundersökning.

    Gyn. Undersökning såg bra ut enligt gyn. Fina äggstockar. Men jag skall ha mens om 1 vecka och min slemhinna är 3,5 mm tjock. Är inte det i tunnaste laget? Min läkare tyckte att de såg bra ut men jag är lite osäker på om jag håller med.

    Sen skall jag ta FSH och LH under min mens, så om ca 1 vecka.

    Läkaren ville inte påbörja hormonbehandling nu, eftersom det snart är sommar och semestrar och hon vill kunna följa upp mig frekvent och regelbundet. Så hon tyckte att vi tutar och kör under sommaren och har det inte tagit då, då blir det hormonbehandling.

    Nå kloka och kunniga kvinnor. Hur låter detta i era öron? Själv har jag ingen aning.

    //mammastitch
    Jo, jag tycker att slemhinnan är tunn! Om jag kommer ihåg rätt ska den helst vara över 8mm och "treskiktad" (6-7 mm kan också passera) för att det ska vara OK inför IVF, så jag gissar att det är gynnsamt att ligga i det intervallet även "au naturel".

    Men det kanske är så att slemhinnans tjocklek minskar efter ÄL om man inte är gravid?????
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    > happiness. Skönt att höra av dig, men tråkigt att du mår så dåligt.

    I den IVF-tråd jag brukade hänga, där det fanns flera runt och över 40 och många som försökt läng, så var det tyvärr några av tjejerna som råkade ut för MF när de väl blivit gravida och det visade sig att deras TSH hade skenat ganska kraftigt i samband med graviditeten. De lyckadesbåda två bli gravida igen efter en tid och krävde då att relativt omgående ta nya sköldkörtelprover. Om jag minns rätt hade det på kort dit skenat från TSH ca 1 upp till 5-7 någonstans, varpå rejäl doshöjning av Levaxin sattes in. Båda är nu i slutet av sina respektive graviditeter så jag hoppas innerligt att allt ska gå bra för dem.

    Jag hade problem med antikroppar (TRAK) och goglade därför själv en del kring sköldkörtel och graviditet och hittade också samma info som du. Kan även hänvisa till fnedanstårende text (länk till sidan finns under texten):

    Underfunktion hos kvinnan
    Den vanligaste orsaken till underfunktion är Hashimotos thyreoidit. En annan orsak kan vara behandlad överfunktion som lett till underfunktion. Det är viktigt att kvinnor med underfunktion är optimalt substituerade med tyroxin = T4 (Levaxin, Euthyrox) både före en graviditet och under en graviditet.

    Behovet av sköldkörtelhormon hos kvinnan ökar under graviditeten, därför behöver tyroxindosen = T4 ofta höjas med 25-50%. Efter förlossningen kan dosen sänkas till den nivå kvinnan hade före graviditeten.

    Vid underfunktion hos kvinnan ska prover följas, åtminstone var 8: e vecka, under hela graviditeten för att säkerställa att tillförseln av tyroxin = T4 är tillräcklig. Vid ökande struma (förstoring av sköldkörteln), vid nytillkomna knölar i sköldkörteln eller vid oklarheter ska kvinnan remitteras till specialistmödravård.

    http://www.thyroid.se/

    PS. Nu vet jag inte hur det fungerar i ditt landsting, men i Stockholm skulle jag råda dig att direkt ta kontakt med en endokrinolog - det är de som är experterna! IVF-klinikerna har bara "standardkoll", likaså vårdcentraler (och för den delen MVC). Jag tror att du kan testa att remittera dig själv, dvs kontakta någon själv, istället för att harva runt på din vårdcentral och bli bortviftad.

    Kram o lycka till!


    Amanda 060121 & Louisa 090605
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5