• Anyah

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    hopp i livet skrev 2010-03-17 12:18:22 följande:
    Jag är med och håller alla tummar och tår, tänker "happy thoughts" och stänker gravidbaciller.Något annat jag kan göra, så säg bara till!
    Teskedsmamman skrev 2010-03-17 11:43:26 följande:
    Precis! ALLA är gravida tills motsatsen bevisats
    Gravidbaciller mottages tacksamt! Bra att du håller med mig Teskedsgumman {#lang_emotions_wink}

    Frånsett att jag ju absolut vill bli gravid så finns ytterligare en anledning till varför jag INTE vill ha mens nästa BIM - jag är nämligen i Barcelona då {#lang_emotions_laughing}
  • Anyah

    Hej allihopa!

    Måndag och ny vecka med nya möjligheter {#lang_emotions_smile}

    Här skiner solen och det förhöljer iaf humöret på mig!

    Jag har haft en toppenhelg trots att jag i fredags fick världens nackspärr vilket däckade mig totalt under dagen. Låg i sängen nätan hela dagen i Tioparol-rus och hade förbannat ont men på em fick sambon skjutsa mig till stora staden trots allt.

    Det blev en härlig helg i ett soligt Stockholm. Brunch på Kvarnen på lördagen och så var jag i jaktbutiken och hämtade mitt gevär som jag hade beställt  - nu kan jag skjuta skarpt {#lang_emotions_djavulsk}

    Efter det flanerade vi runt i solen, i ett sakta mak. Pergon gav sig till känna iform av yrsel och illamående men mitt humör var på topp ändå.

    Tyvärr vaknade vi till snöfall i söndags så det blev ett tidigt återtåg hem men det kändes OK ändå. Middag på krogen med några glas rödvin gjorde att söndagkvällen blev ett bra avslut på en bra helg.

    Min nacke är bättre nu även om jag fortfarande inte kan vrida på huvudet åt höger. Så ingen bilkörning nu på ett par dagar. På torsdag är det dags för besök på gyn igen för att kolla hur det ser ut på äggblåsefronten...


    Kram på er alla!

  • Anyah
    Mamsie skrev 2010-03-22 11:05:04 följande:
    Tack söta Läkaren kollade hans öron och konstaterade att det är så kraftig öroninflammation att han får en dunderkur antibiotika. Inte kul med antibiotika men vi får hoppas han blir bra och inte drar på sig nåt virus efter det Inte alls kul med RS heller. Det går ju bra för Max som är "stor" men jag tänker på de små nyfödingarna... Sköt om er allihop, så ska jag sköta om oss
    Inte kul med antibiotika som sagt var men ändå skönt att få det så att det går över!
    Hoppas att han kryar på sig snart.
  • Anyah
    Mamsie skrev 2010-03-22 11:06:12 följande:
    Anyah, vad mysigt det låter
    Ja det var en riktigt energiåterhämtarhelg!

    Precis vad jag behövde. Det har varit tidiga mornar hela förra veckan för yngste sonen står på intravenös kur med antibiotika. Det positiva är att han nu har börjat lära sig att sköta droppet själv även om jag finns med som stöd. Han insåg dessutom själv att han hostade faktiskt mindre nu när han hade börjat med droppet.
  • Anyah
    Mamsie skrev 2010-03-23 09:22:52 följande:
    Tack! *sörplar i sig* Här var det sovmorgon - skööönt! Lilleman har redan haft effekt av antibiotikan Anyah, vaddå intravenöst? Vaffödeför? (vad har jag missat?)
    Han har Cystisk Fibros liksom sin storebror. Det innebär att vi måste köra minst 4 st intravenösa antibiotikakurer per år för att "rensa rent" i lungorna.  10 dagar med två olika sorters antibiotika brukar göra susen. Denna gången blev det ändå mycket lättare eftersom han för första gången skötte några av infusionerna själv. Det är lite tufft att under 10 dgr ge kl. 06.00, 14.00 och 22.00. Det blir inte så mkt sömn och det känns när man sitter på jobbet och ska vara alert sen. Iaf om man som jag behöver 8 timmars nattsömn för att fungera.

    Utöver detta tar han ju ett antal mediciner varje dag, pancrease - enzymer som spjälkar maten och framförallt fett tar han 5-8 varje måltid.

    Sedan tar han Bisolvon, E-vimin, Ursofalk, Omega 3, Acitylcystein, D-vitaminer och vanliga en om dagen-vitaminer. Tidigare stod han året runt på antibiotika i tablettform men vi tog bort dem i somras och *peppar, peppar* har han inte behövt dem igen. Han inhalerar dessutom Ventolin morgon och kväll och använder Bricanyl inhäler morgon och kväll.

    Utöver detta SKA han köra gymnastik morgon och kväll men hur man får en dataintresserad, morgontrött och egensinnig tonåring att genomföra detta har jag ännu inte förstått.
  • Anyah
    hopp i livet skrev 2010-03-23 11:14:17 följande:
    Oj!  Vilket jobb! Det är fantstiskt vad man kan göra med mediciner idag. Hur mår dina söner mellan dunderkurerna? Är de mycket påverkade av sin sjukdom? Måste erkänna att jag inte vet så mycket om Cystisk Fibros.
    Bägge mina söner mår faktiskt relativt bra med tanke på att de ändå har en allvarlig variant av CF. Min äldste är väldigt liten till växten och mager då han inte har kunnat tillgodogöra sig näring och fett men han är pigg ändå.

    Den yngste har framförallt en kraftig leverpåverkan vilket inte är så bra nu när jan har fyllt 18 och vill festa som "alla andra" jämnåriga. Trötthet är väl något som präglar bägge två.

    Så summan av kardemumma är ändå att de mår hyfsat bra men att de antagligen skulle må så mycket bättre om de tog sin behandling på allvar. men det är som du skriver fantastiskt vilka medicner det finns idag :)
  • Anyah
    Bossan1967 skrev 2010-03-23 08:02:35 följande:
     Testade precis neg.  skitväder ute förkyld depp depp.....
    Tråkigt {#lang_emotions_frown}

    Låter som att det vore läge för sängen/soffan, ngn bra film och en stor laddning choklad!

    kramar
  • Anyah
    Mamsie skrev 2010-03-23 22:51:19 följande:
    Mmmh... know the feeling... Jag är inne på cykel nr 14 sen vi tog ut spriralen i April förra året! -85 till -88 fick jag tre barn på tre år. Tjugo år senare tog det 1½ år att tillverka en liten gullunge. Nu har vi hållt på i snart ett år och... pjah... jag har äl nästan varje månad och vi pippar troget men ändå så ... *tystnar* . Kram Hemulan! Till 48 var det va? *ler försiktigt och håller upp tummen*
    Hemulan skrev 2010-03-23 17:06:17 följande:
    Här utanför Stockholm är det in i dimman. Herregud, man ser ingenting och luften är så tjock att den kan ätas med sked.Jag funderar lite på mitt snart stundande 1-års jubileum. Ett år i bebisverkstan. Jag - som alltid blivit med barn så lätt, på 3 graviditeter har fått vänta högst en månad, 2 gånger tog det sig direkt. Jag är äldre. Jag känner att min mens har ändrat sig. Enligt stickor, prov och VUL får jag ägglossning nästan varje månad, men ändå - ingen bebis.Ibland glömmer jag min bebislängtan. Ibland slår den till med full kraft, nästan nockar mig.Fast jag har nog resignerat.
    Även jag känner igen känslan av tvivel och resignation. Jag är ju ändå "bara" inne på försök nr 7.

    Mina tre är ju födda -88, -90 och -92. När jag sedan blev gravid på första försöket efter att ha tagit ut spiralen drabbades jag av hybris och tänkte att det här är väl inget?? Ja, så fick jag ju MA och efter det har det inte velat sig alls. :( ÄL har jag varje månad och vi försöker se till att bebisverkstaden är fullt sysselsatt de viktigaste dagarna..

    Jag känner ju också av att jag är äldre, att jag blev mormor förra året minskar ju inte direkt den känslan. Samtidigt vet jag att min sambo så hemskt gärna vill ha barn. Inte så att jag tror att han skulle lämna mig om det inte blir så men jag vet att det skulle vara ngt som han skulle sakna..

    Det positiva som jag försöker hålla fast vid är att jag sedan nyår har börjat tänka på mat och motion och äter nu Alli efter lunch och middag. idag hade jag gått ner precis 4,7 kg sedan nyårsdagen. Jag har många kilon kvar men varje som försvinner ökar ju mitt välmående. Denna perioden har jag ju också testat Pergo för första gången och i morgon är det gynbesök som står på schemat. Det är dessa saker som gör att jag ändå försöker hålla hoppet uppe. Även om varje BIM-dag som kommer med rött i trosan gör att jag gråter och känner att det är hopplöst. Som tur är har jag ändå sambon vid min sida som är mästare på att peppa upp mitt humör.  

    En STOR kram till alla ni andra tjejer som kämpar på och naturligtvis kramar till alla er andra!!
  • Anyah

    Vill skicka en {#lang_emotions_flower} till alla er underbara kvinnor här som alltid lyckas beröra mig så mycket. Idag var det ju också lite extra känslofulla inlägg!

    Det är underbart att det kan finnas så många äkta och ärliga kvinnor som vill dela med sig i både motgång och medgång.

    Jag är så glad att jag får ta del av en del av ert liv. För läser gör jag även om jag inte alltid kommenterar.

    En underbar helg med mycket sol önskar jag er alla! {#lang_emotions_sunny}

  • Anyah

    Hej på er!

    I måndags åkte jag tur och retur till skåne över dagen med en klient. 73 mil i bilen blev det sammanlagt - kände mig rätt stel efter det.

    Annars rullar allt på som vanligt. Har ju BIM den 10 april, sama dag som jag åker till Barcelona.  Ja det ska bli intressant att se om Pergon har haft någon verkan.

    Kul med alla fina magar och bebisar som lever loppan i dessa. Vi får se vem som är först ut denna gången..

Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5