Inlägg från: stjärnklar |Visa alla inlägg
  • stjärnklar

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Jo så är det nog. Det behövs en expert för att skilja på vad som är vad.

    Nymåne, var har diu köpt ditt 7 keto? Har också börjat fundera på akupunktur, tror nog att det kan vara värt att prova. Agnus castus har jag redan köpt men tänker inte testa. Har läst flera tyska sidor som säger att ägglossningen kan upphöra helt efterssom medlet sänker fsh värdet. Det funkar ju inte i bebisverkstaden!!

  • stjärnklar
    Bossan1967 skrev 2010-05-30 14:41:53 följande:
    Oj då jag har druckit AC i 3 månader men jag får säga att jag känner av äl mkt mer än tidigare av det, full stegring o mkt värk och det har jag aldrig haft innan!Det är ju i Tyskland som det är populärt med AC just om man har svårt att bli gravid.Har du nån länk där det står om detta ?
    Har googlat och letat men hittar inte tillbaka. Tvärtom bara positiva sidor om Munkpeppar och hur bra det fungerar. Har för mig att det ungefär stod så här: Alla medel som har en funktion har också biverkningar. AC kan göra, framförallt hos äldre kvinnor, att ägglossningen upphör. Dessutom verkar den hämmande på sexlusten.

    Men som sagt så har jag hittat mycket mer positiva sidor om AC och det verkar som om det är antingen eller just med AC. Antingen så fungerar det och utjämnar (normaliserar) hormonnivåerna eller så fungerar det inte alls. Alla är övwerens om att det måste användas minst tre månader för att uppnå full verkan.

    Jag hade ju köpt hem och nu har jag börjat att ta det också. Det är ju övervägande positiva saker som skrivs om AC och det bör ju fungera om LH nivån är hög efterssom den ska verka sänkande på den. Jag har fått svar på mitt LSH-test nu och det var inte så bra, 16, hoppas jag kan tjata mig till ett AMH test också. Om det är dåligt så får man väl inse att det nog inte kommer att gå bra i bebisfabriken och det vore skönt att veta så man kan ta ställning till om man vill gå vidare med ÄD eller inte.
  • stjärnklar

    Gabby, välkommen hit!

    Mamsie, moderkaksprov kan tas tidigare i graviditeten(från v 11) och fostervattensprov får man vänta lite med att ta, mellan v. 15-18. Tar man det tidigare är missfallsrisken högre. Missfallsrisken är lika för båda testen 2% för MKP och 0.5-1 % för FVP. Man får i båda fallen svar med nästintill 100% riktighet om fostret är friskt men det finns ovanliga kromosomavikelser som testet inte visar.

  • stjärnklar

    Happiness, grattis!!!!Plus

    Jag kör med L ' Arginin denna månaden. Enligt förpackningen är det mer L ' Arginin i                L ' Argiplex tabletterna om man följer rekomenderad dos. Har ju varit med om det förut, rosenrot tex. Friggs innehåller mycket mer än apotekets som jag köpt. Alla naturmedel är verkligen en djungel och det gäller att lusläsa innehållsförteckning och jämföra och vem har tid med det???Skrikandes

  • stjärnklar
    nymåne skrev 2010-06-07 06:34:37 följande:
    Amoremio,

    Vilket märke på L-arginin använder du - och hur många mg tar du per dag?

    Jag har hittills köpt kapslar av märket SOLGAR och varje kapsel innehåller 500 mg, vilket enligt förpackningen är rekommenderad dos. Men jag har ändå börjat ta tre kapslar istället, dvs. 1500 mg efter att ha läst om ev. biverkningar etc. Och i den studie som har påvisat mest positiva effekter av preparatet hos kvinnors äggproduktion, så fick ju kvinnorna hela 16000 mg! Har förresten just läst att man ska ta L-arginin på kvällen på tom mage för bäst effekt.   

    I övrigt gjorde jag ett negativt graviditetstest nu på morgonen. Men ännu ingen mens.
    Jag tar Top Formula, 3000 mg, 2 tabletter morgon och 2 kväll. L-Argiplex innehåller 2125mg/dagsdos men även andra vitaminer som ska göra så att kroppen tar upp largininet bättre. F+n vet vilket som är bäst.....
  • stjärnklar

    Alicia och Nymåne- Trist med Minus men hoppet finns så länge tanten inte kommit!!!

    Doktorer är ett kapitel för sig. Jag frågade om Amh-test då sa doktorn -"nej, det är ju ett fertilitetstest, nu gör vi ett FSH-test istället. AMH måste skickas till Stockholm, FSH kan vi göra själva". Jaha, men det var ju precis fertiliteten jag ville testa?????

  • stjärnklar

    Mimmi & Isa - välkomna! Klart ni hör hemma här!!!

    Mamsie, instämmer med det som flera redan sagt, hoppas på ett bra prov!!!

    Oceanny - spännande!!!

  • stjärnklar

    En fråga engående hur ofta mannen ska satsa - Vid IVF så ska han ju vara "orörd" en vecka. Varför ska inte de spermierna vara pigga och nya om nu problemet inte ligget hos mannen???

    Har läst flera som blivit gravida trots att de bara fått till det en ggn under månaden, faktiskt jag själv också. Vore kul om ni som är i IVF svängen kunde kommentera...

  • stjärnklar

    Swim-up coooolt!!! Hade ingen aaaning!!!

    Annbom, statistik är bara siffror. Det finns människor bakom - du och Mamsie!!!

Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5