• Tjatte

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    63:e! Jösses. Narkos-vubben har ju ännu färre platser än DSK, så nu åkte hoppet upp lite. Tack för det.


    FML
  • Tjatte
    Anyah skrev 2010-12-28 16:40:40 följande:
    Hej allihopa, nya som gamla Glad
    Jag har varit rätt frånvarande sista tiden då jag helt enkelt inte har haft någon ork.
    Är sjukskriven t.o.m 9/1. Mitt annars så låga blodtryck började rusa i höjden och jag har haft mycket huvudvärk mm. Stress trodde läkaren och jag har fick stränga order att ta det lugnt.. Det har gett resultat och jag inser att det tar på krafterna att vara gravid. det är inte som när jag var 20 Tungan ute

    Idag var jag inne för en extra SF-mätning då magen växt lite för fort. Min sambo frågade om det inte fanns möjlighet att få göra ett TUL i samband med detta och kors i taket det gick! Mätningen visade att allt  var bra. Lagom med fostervatten och bebis endast 1 % över tillväxten. För att jag ska slippa oroa mig och stressa fick jag ändå en tid till extra SF-mätning i nästa vecka och veckan därefter är det dags för det ordinarie TUL som jag hade inplanerat. DEt känns himla bra!

    Även jag har beställt barnvagn nu. Det blev en Emaljunga City Cross med svart chassi och färgen PP Offroad/red. Beställde även en City korg till. Det blir första gången jag har en NY vagn. Spännande. Vi valde mellan City Cross och Nitro City men med tanke på alla kullerstenar där jag bor och snön som är kändes City Crossen som ett  bättre alternativ för mig.

    En stor KRAM till er alla!
    Vad skönt att de gjort extra kontroller och att det var lugnande besked.

    Låter som en finfin barnvagn. Det svarta chassit är så snyggt! Jag ångrar nästan att jag inte tog ett PP tyg så att jag också fick det svarta chassit, men jag blev så förtjust i den mörklila färgen. Man kan inte få allt (tyvärr).
    FML
  • Tjatte

    Gott nytt år i tråden, tjejer. Må plus och bebisar hagla över oss under 2011

    PS. Skit-mens ogillas, Mariatösen. Kram till dig.


    FML
  • Tjatte
    Dynah skrev 2011-01-01 22:35:36 följande:
    Hej allihopa!
    Är sällan inne nuförtiden, men var tvungen att kolla hur det gått för Mamsie.
    Ser att Tjatte går i väntans tider ;) kul, kul!!!
    Finns det någon "list-polis" härinne får ni gärna lägga till under "Födda" och mitt nick följande:
    Anton 100814
    Som sagt, är sällan på Familjeliv, hinner knappt med min blogg och sen är det ju lilla Anton och resten av family som tar tid.
    Men önskar er alla lycka till och God Fortsättning!!!!
    Åh., vad roligt att se dig här igen, Dynah! Grattis till lille Anton .
    FML
  • Tjatte
    buggabo skrev 2011-01-02 08:16:42 följande:
    Nä, 40+..nu får ni allt berätta hur ni lyckats..blir gravid, men slutar alltid med Ma..hur har ni lyckats behålla era små?
    Jag är visserligen bara 40- (39) men har till slut lyckats få ett pyre att stanna. Det tog tre år och lika många MF, och det som hjälpte var att ge upp! Vi lade ner verkstan, jag slutade hänga i denna tråd, sexade när vi kände för det utan koll på dagar och utan andra hjälpmedel. Hade vid det laget testat Rosenrot, äl-stickor och PergoTime utan resultat. Så i vårt fall funkade det förhatliga "slappna av" som är så vansinnigt irriterande att höra. Inte för att jag någonsin skulle ge det rådet till någon annan, för är det något man inte kan kontrollera så är det hur hjärnan och hjärtat tänker. Det funkade för oss, that's all. Hoppas ni hittar ett sätt som funkar för er!

    Mamsie - trist att höra om din mamma men skönt att medicinen tar. Hur mår du själv, har du blivit lite piggare sen Ferinject-injektionen?
    FML
  • Tjatte

    Jag känner inte till pergosalva, men när jag tog pergo-tabletter tog jag även Trombyl. Har du kontakt med en vettig gyndoktor?


    FML
  • Tjatte
    buggabo skrev 2011-01-03 10:54:46 följande:
    Nej det har jag inte. Vart ska man vända sig? Privat el mödrarvården?
    Privat brukar gå fortare och vara mer öppna för att hjälpa 40-plussare. Men det beror säkert på vem man får kontakt med. Du råkar inte bo i Sthlm? För i så fall kan dr Jan-Åke Erlingson på Mama Mia varmt rekommenderas.
    FML
  • Tjatte
    Novelli skrev 2011-01-03 06:24:35 följande:
    Här pippades det från mensstart till nästa mensstart... 15-16  dagar i månaden jämnt!!!Solig

    Inte för att göra barn i första hand, utan för att makens snopp tror att den är 15 än.Förvånad 

    Man kunde ju inte bli annat än med barn i alla fall.GravidBabySkål
    Förvånad
    FML
  • Tjatte
    sassa87 skrev 2011-01-04 20:32:20 följande:
    hej alla! jag har några frågor som jag är fundersam över. som jag skrev förut så fick jag en liten blödning den 29, 30 och 31. inte som en mens. jag testade då den 29 och det vart neg på cb. men jag har varit så känslig varje dag efter detta har gråtit så mycke. trodde det berodde på att jag inte var med barn. så igår tog jag ett cb och det var som en jättesvag streck. tog ett i morse och det var ett svagt igen. testade nu på eftermiddagen och det blev ett till streck fast denna var lite starkare.blir bara fundersam. kan det vara så att jag var med barn och fick missfall? för det är ju konstigt om det skulle bli 3 spökstreck. jag har haft lite ont i vänstra sidan långt ner. tänkte att det kanske är utomkveds annars. för om an är ed barn får man väll ont i båda sidorna. jag ska ringa gyn imorgon tänkte jag.

    någon som haft sådant?
    Hmm, strecket borde ju inte bli starkare om det är ett MF, snarare tvärtom. Kan mycket väl vara en graviditet! Utomkveds har jag aldrig råkat ut för men har också hört att det gör bara ont på ena sidan och det brukar göra rejält ont. Däremot behöver man inte ha ont på båda sidorna när man är gravid. Tycker definitivt att du ska ringa gyn. Kram!

    Får jag gnälla lite? Jag har så förbannat ont i kroppen så jag vet inte vad jag ska ta mig till! Ont i bäckenet, både främre och bakre fogen, och ont i bröstryggen. Dessutom krampar matstrupen på något knäppt sätt och så har jag svårt att andas - det känns som att kvävs av min boobs! Haha, det både låter och känns komiskt, men jag kan inte ligga plant för då är lökarna för tunga! Helt sjukt. Bara tre månader till Solig..
    FML
  • Tjatte

    Lovelli - kan det vara halsbränna Skäms. Det har jag inte tänkt på. Har haft det förut men inte alls upplevt som kramper i matstrupen, men det är ju helt logiskt det du säger.

    Schäfer - jag är i v 27 och livmodern står rätt högt upp så det är säkert lungorna som inte riktigt får plats. Längtar efter lite mer utrymme i bröstkorgen. När jag väntade första barnet låg hon i säte så det blev det aldrig lättare med andningen, det var rätt tufft. Hoppas den här tösabiten vet skillnad på upp och ner.


    FML
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5