Inlägg från: rednose |Visa alla inlägg
  • rednose

    Samlingsplats för Urban Jungle ägare v 4.0

    om nån vill ha lite mer insight kanske så kan jag ju tipsa om att då jag fortfarande bodde här (i CA) och åkte hem några ggr om året, så hade jag alltsom oftast med mig nya datorer, ipods (eftersom kompisarna jobbar på apple) och kameraprylar och handväskor.


    Vart aldrig nånsinn några frågor så allt det där med att plocka bort lappar o grejer är bara överkurs. Det behövs inte för småprylar.
    Man får ta med sig grejer hem, det är inte olagligt. :)
    Jag plockar oftast med mig kamerahus av proffsmodell hem och ingen frågar om det. Jobbar som fotograf och har väskorna fulla med prylar för jämnan.
    Funderar mest på om det är ok att ta med en vagn när man fortfarande har lillan i magen men det verkar ju lugnt med tanke på vad nån annan här svarade. :)
  • rednose
    AochJsMamma skrev 2010-03-13 09:36:25 följande:
    jag tror snarare att folk är rädda att behöva skatta/deklarera på varorna, det får du allt som oftast göra om du beställer från USA tex. Har själv bott i NY i tio år, och det har blivit värre med tiden. En vän till oss beställde abercrombie kläder (stavning..??) och han fick tillsammans med leveransen från DHL ett brev om att erlägga skatt/moms yadayada..á typ 2500 kr..så det blev dyyyrt i slutändan..
    Japp det stämmer men om man skriver ner värdet (vissa butiker går med på det vid internationell shipping även om de blir färre o färre) till under ca 40 dollar så blir det ingen tull. svårt med vagnarna såklart eftersom man då inte kan försäkra..
    fast nu pratar vi om att TA MED SIG vagn FRÅN USA, inte skicka. :) Då är det ju som du vet en annan femma. :)
    Har beställt från både Abercrombie och VS och fått betala tull så numera blir det till att handla när jag är här hemma i CA.  :)
  • rednose
    AochJsMamma skrev 2010-03-14 07:31:55 följande:
    jo, fast du kan tvingas betala ändå. 100% säker, blir oftast om man har halva väskan full med nya Lacoste tröjor eller liknande, men kan dock bli så, tyvärr.
    ok säger du det så antar jag du vart med om det. Känner dock ingen som åkt dit för sånt från USA. Dock från Kinaresor men det är ju en annan story.. piratkopior osv.
  • rednose

    NU har jag fått hem min vagn.
    Lufthansa sa till mig att en vagn alltid är ok att ta med, barn med eller inte... United var en annan femma dock, som var samarbetsbolaget för flighten hem...
    Men efter lite fjäsk så hände de till slut kostnaden för vagnen incheckad... kan ju vara bra för er som ska ta hem själva att veta.

    Som vanligt inga konstigheter i tullen dock. Två fulla resväskor med nya babykläder. :)

  • rednose
    Olivers Mamma skrev 2010-03-18 14:45:48 följande:
    Ja säkerligen men ändå det är ju ganska många, att pramworld inte börjar undra och dessutom så tror jag att hon gör en miss i att lägga ut så många samtidigt, jag hade ju inte köpt ngt om det verkar "för bra för att vara sant" man skulle ju lätt kunn ata dem för stöldgods
    Men varför skulle just Pramworld bry sig, de är väl bara en butik? Privatpersoner FÅR sälja privat, inget konstigt med det så länge man inte säljer piratkopior och då är det ju tillverkaren eller generalagenten som i så fall skulle bry sig...
    Vagnarna som säljs här är ju äkta.
  • rednose

    Nån som vet nån som säljer en liggdel 08 eller framåt helt röd eller navy? :)

  • rednose
    Anke skrev 2010-03-19 10:10:45 följande:
    hur skickar man billigast en liggdel? när jag räknade på bussgods skulle frakten gå på 550kr, men en vagn kostar mindre att skicka? nån som vet?
    va? va konsigt! Jag köpte en skänk för nåt år sen som skickades med bussgods och det kostade 80 spänn! Skumt ju.
  • rednose

    nu ska jag strax iväg o köpa en röd finfin liggdel från en tjej som kör upp från malmö. hihi! Sen är man kittado klar vagnmässigt i alla fall.
    Ni som har paraply till era urbans.... tycker ni de är bra eller är de bara överskattade?

  • rednose
    Olivers Mamma skrev 2010-03-19 14:49:08 följande:
    vet att vissa återförsäljare som säljer bl. a id smink inte får sälja till sådana som de misstänker köper för att sälja vidare med vinstsyfte. Iom att p&t är ganska hårda så skulle man ju inte bli allt för förvånad om även de hade sådana regler
    Men vad är det som säger att hon köper från Pramworld? Säger hon det i sin annons?
Svar på tråden Samlingsplats för Urban Jungle ägare v 4.0