Inlägg från: Miss Lau |Visa alla inlägg
  • Miss Lau

    Samlingsplats för Urban Jungle ägare v 4.0

    Min bebis är 7 mån ( 71 cm lång och ca 7 kg tung) och han ligger fortfarande jättebra i liggdelen. Kommer ha kvar liggdelen över vintern och sen gå över helt till Buggan innan det känns okej att ha honom frammåtvänd i vagnen.

  • Miss Lau
    Lindis41 skrev 2010-01-26 13:49:17 följande:
    min e 4,5mån 69cm och 9kg får knappt plats ligger m böjda ben m overallen
    Min liggdel är ca 73-74 cm lång innuti och min 71 cm bebis har rätt bra med plats. Visst är benen böjda när han sover men de är de i spjälsängen också
  • Miss Lau

    Går det inte att tvätta tyget på liggdelen, eller är det jag som är oteknisk och inte förstår hur sjutton man ska få av tyget?

  • Miss Lau

    När jag ändå undrar om tvätt, hur tvättar man bäst sittdelen? (här hemma håller vi på att byta ) Det är ju som en platta i ryggdelen som inte går att ta ur (?), fungerar det att stoppa hela altet i tvättamaskinen tror ni?

  • Miss Lau
    Guld gossarnas Super Mamma skrev 2010-02-09 09:32:49 följande:
    Går det att höja axel selarna? just nu är dom i nedersta läget.
    Ja, det går. Men det är lite pilligt och man måste vara lite hårdhänt. Trä in ena handen i ryggstödet så känner du bitarna man måste pilla igenom.
  • Miss Lau
    Frugan skrev 2010-02-09 09:44:21 följande:
    Experthjälp önskas!Väntar nu tredje barnet och har köpt en begagnad Bugaboo då jag vill kunna ha barnet mot mig och svänga över styret. Har haft en UJ tidigare men sålt den. Funderar på att köpa en ny som komplement, ffa vid lite mer terrängkörning. Någon som har erfarenhet av både Bugaboo pch UJ, är det värt att köpa till en UJ? Är det någon som har erfarenhet av Swiften? Är den mer en cityvagn? Verkar vara flera som säljer dessa efter relativt kort tid, är de missnöjda med något? Om man ska köpa en beg UJ, vilken årsmodell ska man satsa på, vill helst inte betala för mycket...Tacksam för all hjälp av er erfarna UJ-ägare.
    Vi har både en UJ och en Bugaboo. Jag tycker det är två bra vagnar, men olika och bra på olika sätt. Men för promenader tycker jag att UJ är absolut bäst, i jämförelse rullar Buggan "trögt" och den är ju inte alls lika terränggående. Så jag tycker absolut det är värt att köpa en UJ

    Swift har jag däremot inte ens testat.
  • Miss Lau
    Alcarinque skrev 2010-02-09 09:29:21 följande:
    Åh, jag skulle precis kika in här för att ställa samma fråga Jag köpte en liggdel men den luktar lite märkligt så jag skulle gärna vilja tvätta den på nåt sätt. Går det alls?
    Nu har jag stoppat in min i maskinen, om det går bra återstår att se

    Fick skruva bort alla "pluppar" och fästen och sen var det bara att ta av tyget. Onödigt krångligt men vad jag kunde se så fanns det inget alternativ.
  • Miss Lau

    Jag tvättade både liggdelstyg (ja, det var en massa skruvande ) och suflett för bara ett par dagar sedan, i en vanlig maskin. Körde 40 grader och det gick superbra!

  • Miss Lau
    Micjah skrev 2010-02-19 09:58:23 följande:
    Tänker du på singelvagnen?05- justerbart handtag, men utan stång uppe vid sufletten06-justerbart handtag med stång uppe vid sufletten07- Antingen var det då (annars 08)det inte kom några ändringar, eller så var det då texten ändrades på fotplattan och säkerhetsgrejen på sidan där man fäller vagnen kom.
    Jag är inte säker men var det inte 07 som fotplattan blev svart?
  • Miss Lau
    Ublixten skrev 2010-02-22 10:47:02 följande:
    Hej alla kunniga Uj ägare!Jag har en Bugaboo Cam för tillfället men är sugen på att byta till en UJ eller swift. Dock är jag lite tveksam till att ha min 8-månaders son framåtvänd, hur ser ni på det? Har även hört att barnet inte kan sitta upp ordentligt, vad tycker ni om det? Hur är de att få in i bilen? Är de lätta att fälla ihop? Och hur är de i snön i denna vinter?Buggan anser jag är så där...Är det något annat jag bör tänka på?Många frågor, hoppas någon har några sekunder att svara!

    Min son är 8 mån och vi har både en UJ och en Bugaboo som vi använder. Så länge vi hade liggdelen till UJ (tog bort den för ca 2 veckor sedan) använde vi nästan bara UJ eftersom vi tycker den är bättre på de flesta sätt. Rullar otroligt lätt även i snö, skön att köra och en stor varukorg.

    Men för mig känns det inte okej att promenera med sittdelen frammåtvänd. Sonen sitter visserligen bra och med åkpåse blir det rätt ombonat men just nu använder vi mest Bugaboo. Utom korta sträckor som till och från bilen, för UJ är enklare att fälla ihop och man behöver inte ta bort sittdelen. Däremot blir den rätt lång ihopfälld.

    Mitt tips är nog att vänta lite med UJ eller ha den som komplement.
  • Miss Lau
    Micjah skrev 2010-02-23 10:06:30 följande:
    Tyvärr är ju Babyproffsen allt annat än proffs Har man fått lära sig många gånger...sist jag var där (I Barkarby) blev min vän utskälld av ägarinnan för att hon hade liggdel till Swiften.. Enl henne kunde min väns son ramla ut och DÖ om hon åkte rulltrappa. Fruktansvärt tyckte ägarinnan... Vilken idiot!!!
    Vi var på Babyproffsen i Barkarby och skulle köpa en ny bilstol. Blev utskällda för att vi kikade på en Maxi cosi och vi fick inte ens testa den i bilen utan försäljaren envisades med att Hi-way var bäst för oss och det var den enda stol vi fick testa. Knäppare affär får man leta efter och jag kommer aldrig handla där.
  • Miss Lau
    QueenLizzie79 skrev 2010-06-22 15:59:33 följande:
    Vad har ni för skötväska till era UJ single?

    Känns som det blir för tungt med skötväska hängande över handtaget (där den brukar/ska hänga) när man har fullt liggläge. Vagnen vill tippa då och det känns inte så tryggt.
    Vi har en Skiphop dash, jag tycker den passar utmärkt. 
  • Miss Lau
    Snoppan skrev 2010-06-24 23:40:44 följande:
    Ni som har/har haft liggdelen innan ni bytt till sittdelen.. hur gamla var era små då? Jag börjar fundera på hur det ska gå när jag ska byta till sittdelen när hon e 5-6 månader och inte komemr få plats i liggdelen längre..? Vill ju egentligen ha henne emot mig, men ja älskar ju den här vagnen...
    Vi bytte när sonen var 7 mån, då fick han inte plats i liggdelen längre. Fast det var mitt i vintern, hade det varit sommar hade det fungerat lite till.

    Jag personligen vill inte ha späbarn vända från mig så vi köpte en annan vagn (en Bugaboo) att ha under "mellanperioden" innan jag tycker det känns okej att använda UJ igen.
  • Miss Lau
    Snoppan skrev 2010-06-27 15:18:07 följande:
    Jag vill inte heller ha henne framåtvänd när hon bara är ca 6 mån.. Men vill heller inte sälja min UJ :(
    Vet inte hur jag ska göra...
    Men du behöver ju inte sälja vagnen, köp en till vändbar vagn att ha ett par månader istället. Sen kan du sälja den vagnen.

    Köper du beg. behöver det inte ens bli en merkostnad. Jag köpte en beg. Bugaboo som vi använde i 5 mån och sen sålde jag den för 400 kr mer än jag gav
  • Miss Lau
    Snoppan skrev 2010-06-27 23:40:59 följande:
    Hur gamla tycker ni att barnet kan/ska vara när man sätter dem framåt?
    Vi köpte vår UJ när storebror var 18 mån, då kändes det ok för oss. Lillebror låg sen i liggdelen tills han var 7 mån och efter det har vi bara använt vagnen högst sporadiskt. Nu är lillebror 1 år och vi kommer antaglien använda vagnen mer och mer framöver.

    Men jag tror inte att barn tar skada av att åka frammåt, det är väl mest jag som gillar att se mina små
  • Miss Lau
    Polarnochpyret skrev 2010-07-05 20:51:55 följande:
    Ok tjejer behöver er hjälp här nu...

    med stor sorg i hjärtat som vi har bestämt oss för att sälja liggdelen, lillan har blivit stor nu... Tänkte höra med er vad ni tycker är ett rimligt pris på en liggdel utav matruchka (tror jag den heter) som är väldigt fräsch och använd endast en vinter.

    tack för svar! 
    Jag satte ut vår för 500 kr och INGEN hörde av sig. Nu ligger den i klädkammaren istället. Får väl ta fram den till barnbarnen....

    Själv tycker jag att det är den absolut finaste färgen men tydligen är den inte speciellt populär.
Svar på tråden Samlingsplats för Urban Jungle ägare v 4.0