piluttan1 skrev 2010-01-21 15:22:22 följande:
Kul att läsa alla tips Ett bra tips jag har är att om man får en skvätt vin över, frys in i kuber i isformar, sen bara att ta fram och slänga i rödvinssåsen :) Smarrigt och enkelt!
Hehe... tänk det tipset hade jag glömt.
Superbra.
Jag gör likadant med grädde som blir över eller om jag får tag i billig grädde.
Fryser in i kubform & häller sedan kuberna i en plastpåse.
Lätt & smidigt att ta fram när man vill ha i såsen.
Serverar man saft på sommaren så brukar jag frysa in iskuber med saft i.
& så tar man några kuber i ett saft glas så håller den sig kall lääänge.
Istället för att köpa kallt vatten ute så fryser jag in halva sportflaskan med vatten & häller i vatten i den när jag ska ut & då har jag kallt vatten flera timmar framöver.
Perfekt Om man ska på gym eller bad.