• am76

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    ErikaR skrev 2010-02-26 18:51:33 följande:
    Angående alkohol så sade min BVC sköterska att det är bevisat nu att alkohol ej går över så mycket i mjölken. Så jag har tagit mig ett glas vin eller en öl i samband med helgmiddagar. Sedan ska man ju inte överdriva, men det är skönt att känna att man kan ta sig ett glas utan att känna att man skadar den lilla.
    Ja så sa min oxå och jag måste säga att denna gång är det så mycket trevligare att amma när man får ta en öl på helgen utan att behöva pumpa ur  ! Måste dock börja testa med nappflaska nästa vecka - har biljetter till Kent den 20:e mars och skulle så gärna gå - men det hänger på om Timon tar nappflaska eller inte. Tea störtvägrade så henne kunde jag inte lämna förrän hon tog välling ur flaska vid 4 ½ månad ...  
  • am76

    Jag lämnar inte min lille pojk alls på ett tag än, har absolut inget behov av det. Sist var dottern 7 v första gången vi gick på bio - det var på tok för tidigt - jag mådde jätte dåligt hela tiden så det gör jag inte om. Kanske ska jag på konsert om en månad och är då borta 2 timmar - och har 5 minuter hem om det krisar.

    Kanske ska jag handla själv nån dag snart men jag får se .

  • am76

    Tjohoo nappflaske-test nr 1 med utmpumpad mjölk och Timon förstod med en gång vad han skulle göra! Vilken lycka! Nu lär jag gå på konserten i alla fall . Har man inte haft ett nappflaskevägrande barn vet man inte vilken lycka detta är, inte ens BVC sköterskorna lyckades ge Tea flaskan. *Jippiii*

  • am76
    Harelis skrev 2010-02-27 23:10:28 följande:
    ni som ammar hur sjutton vet man att de får i sig ok? lillkillen har varit otröstlig till och från ett antal dagar å man funderar på om han inte e mätt har ont i magen eller bara vill vara nära...han går ju upp så man kan tro att det är grädde i tuttarna så ja...nappen har vi testat å den tillfredsställer honom en liten stund men sen duger den inte å så får han tutten å e jättenöjd 5min sen håller det på så typ....e ju inte varje dag å kväll men varit så flera gånger man blir ju tokig... vill ju hjälpa stackarn när han e så missnöjd lilla hjärtat kan ju inte säga vad som är fel...
    samma här vissa kvällar - tror precis som cupcaken att de då ökar på mjölkproduktionen då helt enkelt.

    Jisses vad snabbt de små byter garderob - en vecka hade Timon storlek 50, nu har jag lagt undan 56 också. 62 är precis lagom. Har börjat önska mig 68:or av de som vill köpa nåt så vi hinner ha på plaggen mer än en gång.  
  • am76

    Åh vilket underbart väder det varit idag!

    Jag har haft riktig barnvagnspremiär - varit ute i 3 h sammanlagt. Kört både min enkelvagn och dubbelvagn (båda Urban Jungle), funkar fintfint båda . Har ståbräda på enkelvagnen o tar dubbelvagnen när jag hämtar på dagis.

    Hoppas ni oxå fått njuta av solen! Man mår ju såå bra av det o frisk luft! Fogarna känns fortfarande av men inte så farligt, ska cykla på motionscykeln senare ikväll så får se hur det känns då. Nån mer som börjat träna än?

    Ang blöjor:
    Tycker att libero el pampers funkar bäst vid olika vikter, dottern hade Libero tills hon blev stor, Pampers läckte bara, när hon var stor var Willys billiga egna bäst. För Timon funkar Libero bäst, gick just idag över till 3:orna, testar.

    Huggies har jag hört bara negativt om, aldrig testat själv dock, vet ett barn som fick svamp av dom och då hade bvc sagt att det var vanligt tyvärr av den sorten.

  • am76

    Hehe Timon & Felicia (Cupcakens) är ju precis lika gamla, min bulle vägde 6120 g igår. Han kommer säkert slå mig: vid 2 månader vägde jag hela 7220 g var en jättebebis milt sagt.  Tror ni jag redan har ont i ryggen? Yepp så hur ska detta gå. Vid 1 år väde jag 12 kg 450 g phuuu och Tea kunde gå först vid 15 månader haha Timon måste bara kunna gå vid 1 års ålder  om han ska bli en sån bjässe som jag var som liten. PS Jag blev "normal" är inte överviktig *s*. 

  • am76

    Här är mjölkproduktionen enorm, läcker hela tiden så ingen brist på den varan. Timon har böjat kräkas efter varje mål så han får väl i sig för mycket stackarn . Konstigt nog behöver han inte rapas på natten, men det kanske har att göra med att han inte sväljer luft när jag liggammar kom jag på nu medans jag skrev...

    Suck idag är 3-åringen hemma ef sina 3 första dagisdagar på evigheter. Hon vill leka inne o jag vill gå ut och promenera i det vackra vädret. Hennes lekkompis blev sjuk så nu vet jag inte vad vi gör. Öppna förskolan vågar jag inte besöka riktigt än. Får försöka övertala henne med nåt, biblioteket en sväng kanske. Vad gör ni med syskon hemma när alla barnen är hemma?

  • am76

    Oj är det sant, gratis förskola redan vid 3 år, inte för att det är dyrt annars heller, Sverige är bra fantastiskt alltså. Skollov - är det 10 veckor eller nåt? Från och till närdå vet du det Peosmamma?

    Tycker dagis 5 h 3 dgr i veckan är jätte bra, vi fick inte heller välja utan så är det bestämt. 

    Jag kom iväg på min promenad ändå idag - tack vare dubbelvagnen underbart med solväder man blir ju så lycklig! 

  • am76

    Hittar massa ifo om allmän förskola för 3-åringar i andra kommuner, gäller det även Göteborg?

Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden