Inlägg från: Cupcaken |Visa alla inlägg
  • Cupcaken

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Tesan L: Önskar verkligen också att att jag kunde ge dig ngt råd, men det är dåligt med det, testa med vetekudde som Hundägare nämnde, kan ju fungera. Men det låter som hon känner sig tryggast i din famn...är nog svårt att avvänja, du får nog fråga de på BVC om lite råd.

    Hundägare: Verkligen superbra gjort av dig att donera mjölk!

    Här ser sovmönstret ut som så: Runt kl 12 lägger vi oss, då är lilltjejen mätt, ca kl 03 vaknar hon och är verkligen VRÅL hungrig, matas med utpumpad mjölk ca 70-80 ml och byts på, sen somnar hon som en sten, jag sitter uppe en kvart och pumpar ut mer mjölk och ställer i kylen. Kl 05:30 vaknar hon igen hungrig och vill ha ren blöja... sen sover fram till 08:30-09:00 hungrig igen...då ammar jag henne liggandes i sängen, sen sover vi till ca 10-11 i våran säng... 
    Så våran lilltjej sover bara med oss i våran säng på morgonkvisten, då är jag så utmattad så det bekvämaste är att amma henne i våran säng... hon älskar ju verkligen att få somna vid bröstet, men jag är ju livrädd varenda gång att jag ska lägga mig på henne, eller att jag somnar och kväver henne med mitt bröst... {#lang_emotions_surprised}
    Så jag ser ju helst att hon sover i hennes säng.

    Jag hoppas också verkligen att vi slipper kolik här, är själv ett kolikbarn {#lang_emotions_undecided}
  • Cupcaken
    Mamma Tes skrev 2010-02-04 13:06:36 följande:
    Ja det är verkligen en djungel. Jag trodde liksom att det var bara att börja med en ersättning och så skulle det vara bra så, utan problem. Jo pyttsan!!! Har eran son några problem med kräkningar?
    Tänkte just fråga, när börjar de små liven att kräkas?
    Våran lilla tjej har inte gjort det ännu, men det kommer väl antar jag?

    Åh Tesan jag hoppas din lilla tjej blir bra snart....detta måste ju ta på all kraft man har...

    Virre: Hur har det gått för din syster? Hemskt att behöva vara i den situationen som hon befann sig igår, stackars.
  • Cupcaken
    Skruttis1979 skrev 2010-02-04 15:30:19 följande:
    Eskil är här! 1/2 kl 04.34, 3420 g och 49 lång. vattnet gick 22 på söndagkvällen och han var ute på 6,5 timme! Hann få lustgas iaf som tur var.  Jag ammar inte Eskil alls, och han tar flaskan jättebra och är bara så nöjd. Kan inte få en bättre start än så här, han är helt underbar!!! Han vaknar kanske 3 ggr per natt och äter, och sen somnar om.Elma säger "liboo" (lillebror) redan också - sötisen!!
    Grattis Skruttis!!! {#lang_emotions_flower} Så skönt med en så bra start!

    Moonlight: Man kan förvara bröstmjölk i frysen i upp till 6 mån i kylskåp 2-3 dagar. Upptinad mjölk som tidigare varit fryst 24 timmar.
    Mamma Tes skrev 2010-02-04 14:40:05 följande:
    Felicia, våran Felicia då kräktes första gången då hon var ca 1 månad tror jag. Men inte så mycket. Sedan har det bara blivit mer och mer. Undrar Varför dom inte kräks tidigare och varför det börjar? Men det finns säkert dom som kräks från dag 1.
    Jahapp, då är det en tidsfråga då
  • Cupcaken
    am76 skrev 2010-02-06 12:36:46 följande:
    Vitkålsblad - det hade jag inte hört förr !Ja pumpande ger lätt stockningar & det är ju bara såå svårt att få balans i mjölktillgången - pumpade mycket med dottern och det tog väldigt lång tid innan jag kunde va utan pumpen och slapp stockningarna. Fick ett tips av en bm på Ös igår som jag aldrig hade kommit på själv - som tack o lov verkar fungera - idag är jag feberfri. Jag ska amma stockningsbröstet så som man ammar tvillingar (!) småbökigt ja, men det verkar funka. Så nu är jag hoppfull igen. Önskar alla en riktigt skön helg! Vår familj har denna helg tackat nej till besök från släkt & vänner, vi ska bara vila & äta gott så blir jag förhoppningsvis frisk snart. 
    Hur menade BM då? *nyfiken* hur ammar man tvillingar?

    Sköna Emma: Så söt liten tjej du fått, grattis ännu en gång!
  • Cupcaken

    Hallå tjejer!

    Märker att all ens tid går till bebis! Blir att man skriver allt mindre här!

    Hur mår ni alla annars? Äter och sover era bebisar bra?

    Har nu köpt boken som ngn tipsade om här "hur man sitt första år som mamma" ska börja läsa den, verkar väldigt kul!
    Sen har jag även köpt en annan bok som beskriver bebisen sju faser under första året, så nu blir det till att läsa här

    Virre: Hoppas ni får komma hem snart, din lilla tjej verkar ju stark så hon klarar ju detta galant, väldigt trist dock att det hände henne! Jag bävar så för detta virus, när får man ta med bebisar ut i affärer? Är ju så rädd för risken att hon ska bli sjuk...

  • Cupcaken

    Idag är första dagen för mig och Felicia ensamma, karln började jobba idag efter 2 veckors ledighet.
    I vanliga fall så har jag alltid pumpat ut mjölk i förväg som jag brukar ge henne då hon vaknar men idag har jag kommit efter. Har inte fått pumpa ngt idag då hon har varit vaken sen kl 09:00 och varit hungrig hela tiden så jag har fått amma henne nästan konstant sen kl 9 så ngt utrymme för pumpen har jag verkligen inte haft.

    Inser hur enkelt jag har haft det då jag fått pumpat ut och gett henne, för efter det så har hon sovit i 3-4timmar. MEN idag då hon har ammat hela dagen så sover hon kanske på sin höjd 1 timma sen är hon hungrig igen. Ska ta till pumpen så fort sambon kommer hem från jobbet, för så här vill jag inte ha det...känns så osäkert om hon får i sig tillräckligt med mat just nu...
    Sen börjar jag bli orolig över att min mjölk börjar ta slut...kommer inte lika mkt nu som det kom för en vecka sen...

    Tycker också jag märker av en tendens av magknip här, får oftast massera hennes mage då blir hon lite lungare.

    Har bett sambon köpa med sig nappar idag, den modellen vi har verkar inte fungera, hon spottar ut den hela tiden {#lang_emotions_undecided}

  • Cupcaken
    Mamma Tes skrev 2010-02-08 16:43:27 följande:
    Att hon spottar ut nappen behöver inte bero på att hon inte vill ha den eller att hon inte gillar den. Det kan helt enkelt vara så att hon och hennes mun fortfarande är för liten för att få grepp.
    Hmm kan vara så, tanken har aldrig slagit mig, men nu kommer vi iaf vara den napp-rikaste familje på denna gatan!

    Hundägare: Tack! Hoppas det verkligen är så med amningen, får lita på BVC då.

    Ska förresten dit imorrn.Timon ska inte dit imorrn också kanske?
  • Cupcaken
    ErikaR skrev 2010-02-08 19:03:22 följande:
    Samma här med napparna. Dottern gillar också bara de genomskinliga silikon napparna. De andra får hon kväljningar av :PNågon som har koll på när man kan börja pumpa och låta pappa sköta matningen när man vill vara hemifrån några timmar? Vill ej störa amningen för tidigt, men skönt att kunna vara iväg hemifrån utan att känna sig stressad.
    Imorrn efter BVC ska jag för första gången åka iväg på egen hand och shoppa lite.
    Har pumpat ut lite idag och ska pumpa ut även lite imorrn med så kan min sambo mata henne med det.
    Än så länge har inte flaskmatningen stört amningen *peppar peppar*.
    Hon ammar på för fullt om hon får tutten. Men det är nog individuellt. Vissa barn som får flaska vill inte ha tutte mer.
    Tror inte det finns några riktlinjer utan det ser man nog som förälder bäst själv.
  • Cupcaken
    am76 skrev 2010-02-09 10:23:35 följande:
    Ni som haft foglossning - är det bättre ef förlossningen?Jag gick min första lilla promenad typ 500 m igår, kände av det i ljumskarna men inte mer än så. Men på kvällen aj aj aj och nu idag, såå ont. Hur lång tid kan det ta innan man kan gå normalt?På våran babybjörn stod det oxå att bebben ska väga 3,5 kg.Nappar testar jag hela tiden men nappflaska kommer jag inte erbjuda på ett tag, vill inte få problem med amningen. Babysitter - har ni börjat med den? Läste att de ska va 2 månader innan, kan inte minnas att vi väntade så länge med dottern ...
    Min foglossning har blivit mycket bättre, hade lite bekymmer första veckan efter förlossningen, kände av det väldigt mycket då, men idag är det nästan borta helt.
    Har dock inte varit ute på några längre promenader så jag vet inte om jag skulle få ont av det. Men här hemma så har jag inga känningar, innan förlossningen så kunde jag knappt dammsuga utan att jag fick panikont.

    Ang. babysitter så beror det nog på vilken modell man har, baby björn har en som man kan börja använda redan från 0-mån... 
    De flesta modellerna är från 2 mån...men vi har fuskat, hon sitter i den korta perioder max 10 min åt gången kanske 2 ggr om dagen.
    Tror inte det är ngn fara med tanke på att hon sitter sämre i babyskyddet enligt min mening.
  • Cupcaken

    Joo ang napp!

    Igår köpte sambon hem ett gäng!
    Där fanns EN som är rundad, utformad som en bröstvårta...åh den älskade hon med en gång, hade den i munnen längre än 5 min kors i taket!!

Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden