Inlägg från: Sköna Emma |Visa alla inlägg
  • Sköna Emma

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Peos Mamma skrev 2010-03-21 09:20:53 följande:
    En take bara när ni pratar om sömnen och så.... Alla gör ju som de själva vill men jag lovar er.....det kommer komma rutiner och när man börjar märka ett mönster/rutin och tänker JIPPIII...så kommer det att ändras....jag tror inte att man kan styra ett så litet barn hur man än försöker! Sedan är ju alla barn olika så det som funkar påe tt barn funka rinte på ett annat. Jag har även samma åsikt om alla dessa teorier och böcker som säger si och så och så är det och så skall man göra.....jag tror att man skall försöka in i det längsta att läsa sitt barn och se efter sitt eget barns behov. Usch hoppas ni inte tycker jag läter som en moral tant *S*....ville bara skriva det...*S* Kram
    Ja för jag gr snart upp. BM sa att jag skulle lägga henne vid nio på kvällen och försöka få henne och sova. Men hon somnar inte, det kan bli allt emellan 22-02 och jag orkar inte hålla på. Emma är såpass liten ännu så jag tycker inte det gör något.

    Sen det här med att man ska "vänja" dem dem att sova i sin egna säng, hur viktigt är det tycker ni?
  • Sköna Emma
    BubbelGuppie skrev 2010-03-21 15:01:09 följande:
    men varför ska du lägga henne nio på kvällen.. jag fattar inte varför bm sagt det.. kanske missat nåt du skrivit så sorry men undrar ..bebisar sover när de är trötta inte när vi eller någon annan tycker dem ska sova... min kille får vara vaken när han vill o sova när han vill , han är vaken på natten när jag sover ibland... likadant med tösen och hon fick ingen konstig dygnsrytm sen utan sov/sover på nättern. så jag förstår inte det här med att lägga klockan 9  
    Jag och BM börjar prata om rutiner och hun sa att man skulle lägga henne vid nio för att jag och  sambon skulle få egen tid. Därför lyssna jag på vad hon sa. Men jag ska göra som du istället. hon får sova när hon vill. Hon är ju ändå bara 6½ vecka bara.
  • Sköna Emma
    Peos Mamma skrev 2010-03-23 13:25:35 följande:
    Usch va arg jag var igår efter att ha varit på 2 mån kontroll hos BVC läkaren.......hon gav mig såååååå dåligt samvete......hon verkade tycka att jag var hur oansvarig som hells som lät Peo vara på dagis.....för det är sååååå mycket RS nu och förra veckan läg minnssann 2 barn i respirator i gbg pga det osv....tycker allt du skall ha honom hemma nu de närmaste veckorna och njuta av att vara 2 barns mor.......ja så gick hon på....kännde mig ladeles tom när jag gick därifrån... Men efter att ha pratat med vänner osm är i samma situation och med sambon så bestämde vi oss för att fortsäta lämna Peo....för HANS skull för även om vi har en Liten så har även han sina behov......nu hoppas jag att jag gör rätt bara.... Idag var jag på efterkontroll ....hon gjorde ingen undersökning utan gör det om 5 veckor när jag skall sätta in en spiral. Däreomt tog hon mitt blodvärde och där fick jag svar på varför jag mår som jag gör...*S*....han 102 i blodvärde....det lägsta jag hade under graviditeten va 116...så nu blir det att äta massa järn.....inget kul men ändå sköt att få veta varför jag är såååå trött....och lätt irriterad och känslig.....för det är tydligen "biverkningar" av det dåliga järnvärdet...*S* Kram
    Bry dig inte om vad läkaren säger, bara för de är läkare och tror det vet allt så är det DU som är mamma och vet bäst om DINA barn och deras behov!
    Klart att Peo ska vara på dagis, där har han roligt och träffar andra barn, något han är van vid.

    Jag ska på efterkontroll i nästa vecka. Jag har inte bestämmt mig ännu vad jag ska ha för preventiv medel.Men det lutar åt p-spruta.
  • Sköna Emma
    Peos Mamma skrev 2010-03-23 15:09:44 följande:
    Har du haft sprutan innan? Jag hade den innan jag fick Peo och mådde toppen...inga blödningar osv....problemen kom när vi bestämde oss för at skaffa Peo....det tog 2 år....och BM tror att det berodde på sprutan...det tog så lång tid för kroppen att komma tillbaka till det normala....så ha det i åtanke om ni vill skaffa barn snart igen.! Tack för Peppingen! Ja det känns som vi gör rätt....man kan itne bara se till den enes behov. och så är det ju inte så att hon måste bli smittad...hon kan ju faktiskt klara sig...*S*.... Däremot så har jag bett dagis ringa om de får magsjuka på avdelningen......så man kan ha honom hemma ett par dagar tills det "gått över"
    Jag har aldrig haft det innan, jag har ätit p-piller innan jag blev gravid med Emma. Fast före det hade jag en kopparspiral (snöret ramla bort så jag fick operera ut den). Piller kommer jag aldrig ihåg och ALDRIG MERA SPIRAL!! så jag tyckte en spruta skulle sitta bra. Men jag funderar även på en p-stav. Vi får se
  • Sköna Emma

    Vi har bokat dop i surte kyrka till den 3/7. De hade inga andra tider, för jag vill inte ha dopet med en gudstjänst utan bara dop och det va få tider. Vi boka även församligshemet kostade 500kr. Vi har fått ihop ca 50 pers, blir en del kompisar också.

    Vi ska på två månads kontroll nästa vecka, vi får se hur det går.Ska även till BM i morgon och väga och mäta.

    Har ni alla varit på efterkontroll ännu? jag fick en tid i morgon med BM avboka den för hon hade något viktigt möte så jag fick en tid igen den 14/5 ganska långt kvar men det gör inget.

    Idag är första dagen efter förlossingen (8veckor sen) som jag inte behöve binda, alltså avslaget är slut =)


Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden