• am76

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Tesan L > Vad skönt att det var lyckat. Helt rätt man behöver ladda batterierna !

    Usch hos oss går förkylningen runt nu, nu är även Timon snorig stackarn, tack o lov för "näsfrida". Vill ha vår & friska barn.

  • am76

    Ni med syskon - går de på dagis nu?

    Tea gick 3 dagar och fick med sig värsta slemhostan hem med hög feber - som nu gått över i vrålförkylning. Även Timon är nu smittad - hostar och snorar . Jag fick vakta med näsfridan hela natten. Måtte vi slippa åka till östra, än äter han och koksaltet löser upp det mesta snoret men kul är det inte. Bläh och så går visst vinterkräksjukan på en massa dagis i centrum - börjar fundera på om jag ska hålla dottern hemma nån månad - sägs att nov-mars är värsta perioden med smitta .

    Hoppas ni & de små lyckats hålla er friska!

  • am76

    Hej på er, jag och Timon är hemma idag på permission, han fick RS viruset i lördags, åkte in till ÖS i måndags, fick åka hem idag. Stackars liten men han är stark och helamningen gör att han verkar återhämta sig snabbare.

    Tråkigast av allt är att strax ef hemkomst nu ringde avd läkaren o frågade om vi blivit magsjuka! Rumskamraterna är nämligen detnu så risken är stor att vi oxå smittats. Nu går det verkligen troll i detta, sjukdomar sen start,vill ha vår och friska barn. Tea var oxå på akuten pga sin hosta men nu mår hon bättre, vågar dock inte ta hem henne från mormor -om vi är smittade med magsjuka. Håller alla tummar o tår - vill inte bli inlagd igen!

  • am76

    Hade ingen aning om att man kunde få vab vid sjukhusvstelse, med det stämmer så har skickat anmälan om tillf fp.

    Timon blev troligtvis smittad av storasystern som varit förkyld och hostig länge, farliga dagisbaciller som är mkt svåra att skydda sig emot. Vi kommer troligtvis ha Tea hemma ett tag, vill inte ha mer virus hem nu.

    Japp låg på avd 324. Så läskigt när så små barn får maginfluensa, vi förstår inte hur det hamnade på avdelningen ens. Båda bebbarna som låg med oss är sjuka nu, små stackarna, måtte vi inte oxå fått bakterien. 

  • am76

    <Usch vad jobbigt för er. Blev Timon jättedålig? Vet ni vart han har blivit smittad? Hoppas han blir frisk snart!

    Han var i dåligt skick när vi kom in, andades snabbt och fick genast syrgas. Han var slö och orkade inte riktigt äta och hostade. Jag bad dem rätt omgående att sätta en sond dvs mat via näsan för att själv slippa mjölkstockning och för att ge honom energi. Jag pumpade ur för första gågen och fick där se hur mkt mjölk jag har, 200 ml direkt. Timon sondmatades första natten och blev mkt piggare. Sen fick han syrgas och inhalationer regelbundet. När han klarat 1 dygn utan syrgas och § dygn utan inhalationer var vi redo att åka hem. Efter första natten har han ätit massor och bra hela tden. Vi får förstås ta det vackert nu och vara isolerade, han är ff sjuk men de kan ju inte göra något för honom på ös just nu iaf så vi kan lika gärna vara hemma. Han äter bra och är pigg så jag hoppas allt går åt rätt håll nu och att vi slipper magsjukan.

  • am76

    Testat o ge Timon nappar av olika slag men han vill inte ha.

  • am76

    Cupcaken - ring sjukvårdsrådgivningen om du är orolig - de brukar vara bra! En förkylning är inte farlig, och feber som man ska uppsöka läkarvård för har de först om tempen är över 38 http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=2555 . Timon är ff förkyld & tät & rosslig och läkaren sa att koksalt är allra bäst, man kan inte överdosera och det spolar rent näsan. Man kan göra sån lösning själv.

  • am76
    Mamma Tes skrev 2010-02-19 17:20:28 följande:
    Jag blir tokig på att all vårdpersonal ger olika information. Vår barnsjuksköterska sa att den ger bara bra bakterier för magen som kan vara bra om man har en känslig mage. Akupunkturdamen (som också är bm) sa att magdropparna bara var bra att ta om barnet ätit antibiotika eller varit sjuk. Och hon tyckte inte att man skulle tillföra de rena små kropparna kemiska saker. Man vet inte vad man ska lita på
    Mm visst är det skit jobbigt. En insikt man snabbt får som förälder är att försöka lita på sig själv, man får så himla olika information från alla håll, ingen verkar veta nåt med säkerhet då det finns olika sätt o olika teorier.
  • am76

    Åh stackars er som ev har barn med kolik, vet vad ni går igenom, dottern skrek i nästan 4 månader. Först när hon fick smakportioner i magen gick koliken över helt. Och nej farligt är det inte, bara för en själv, man kan känna att man håller på att bli fullständigt tokig. Har ni familj el vänner som ställer upp, be dom komma och bära knyttet så ni får vila. Annars fick jag det råd som Virre tipsar om men hade alrig hjärta att göra det. Hände dock att jag bad mannen lämna hemmet, han hade svårt att fixa skriket vissa dgr pga enorm sömnbrist. Styrkekramar!

  • am76
    Mamma Tes skrev 2010-02-20 13:36:44 följande:
    Vi har börjat på akupunktur med Felicia. Vi hoppas att det hjälper men vi tycker nog att det inte är riktigt lika hysteriskt längre. Man måste vara stark för barnet för visst tär det att lyssna på skrik hela tiden men tänk så ont dom har. Hon som gör akupunkturen sa att smärtan kan jämföras med tarmvred eller blindtarmsinflammation Vi har inte heller hjärta att låta henne ligga själv. Vi turas om så gott det går...
    Åh vad skönt om det hjälper!!! Hur ofta kan man göra det? Dyrt eller?

    Vi blev oxå tipsade om detta men jag vågade inte då, nu kanske jag hade gjort det. Min pappa hade precis fått en nervskada - kunde inte gå på 3 månader - orsakad av akupunktur som en sjuksköterska utfört på honom då han har tinnitus. Väldig otur och måste va ovanligt.  
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden