Inlägg från: Mamma Tes |Visa alla inlägg
  • Mamma Tes

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Harelis skrev 2010-02-12 11:03:22 följande:
    ush vad jobbigt va inte rädda att be er omgivning om att passa henne någon timma så ni får vila å rå om varandra 2 utkörda föräldrar e inte att leka med hoppas verkligen att akupunturen hjälper tänker på er kram
    Hade jag haft min familj här hade jag definitivt bett om hjälp. Har två äldre systrar med barn som lätt hade kunnat hjälpa mig då och även mamma eller pappa, ja hela släkten. Tyvärr finns dom 140 mil bort
    Tack för omtanken!
  • Mamma Tes
    Harelis skrev 2010-02-12 14:52:38 följande:
    hemkommen från bvc plutten hade vuxit 1 cm å gått upp 500gram en matglad liten skit så nu e han 53cm lång å väger 4360gram
    Dom växer fort dom små. Felicia har mer än dubblat sin vikt. Hon har lagt på sig ca 2,3 KILO sen födseln!!! På 11 veckor alltså :)
    Moonlight Gbg skrev 2010-02-12 15:42:16 följande:
    Fy vad jag lider med er Tesan! Stackars lilla tjej! Det finns ju inget så hjärtskärande som när ens älskling bara gråter och gråter. Vi har haft två ganska tuffa dagar (men säkert lugnare än dina vad jag läser) och tack och lov är han lugn idag och sover mest. Jag håller tummar och tår för att ni kan få hjälp. Kram! Vi har Bvc på måndag och är lite nyfiken på om han passerat 4 kg nu, men det tror jag. Kan inte fatta att han redan är 4 veckor imorgon! Trevlig fredagsmys!
    Tack, håll dom hårt!!
    Cupcaken skrev 2010-02-12 15:58:35 följande:
    Visst är det kul att se hur mkt de går upp i vikt för varje vecka, vi sitter med spänning vid vågen varenda gång... min lilla tjej är tydligen lång och smal 54.4 cm lång är hon, tror detta kommer bli en fotomodell
    Tack gumms!
    På onsdag fick vi tid för konsultation hos akupunktur-damen i stenungsund. Vet inte om Felicia får första behandlingen då eller när det blir. Då får ni iaf. hålla tummarna hårt för oss!! Snälla, snälla låt det hjälpa!!!
  • Mamma Tes
    virre85 skrev 2010-02-13 13:51:08 följande:
    Usch hoppas ni får bukt med koliken. Själv försöker jag få Elin till att börja ätas ordentligt igen, hon har blivit rätt bekväm av sig när hon haft sonden så jag får mer eller mindra tvinga i henne mat men hon säger inte till själv inte ens på natten. Men hon ska nog snart börja suga snart igen. I morgon har vi 3 årig bröllopsdag men vi valde att fira den idag istället, böéhöver ha lite mys nu känner jag efter allt jobbigt. Tomas tog Elias i morse och åkte och köpte frukost som de dukade fram och väckte sedan mig, sedan fick jag min present.. En jätte fin klocka. Blev hur överaskad som helst. www.watchwear.com/images/prod_oversize/53/fos... Sen har jag gjorde en chessecake som står i frysen, med krossad daim i och som ska dekoreras med jordgubbar som ska avnjutas efter maten som kommer från den grekiska resturangen Meze som har mat för avhämtning. Till detta blir det alkoholfri cider så ingen av oss tycker om skumpa eller vin
    Hon kommer nog igång snart och när hon har piggat på sig ännu mer kommer hon att känna sin hunger mer och börja jobba lite mer för maten!
    Grattis på bröllopsdagen i förskott!
    Nu ska vi snart äta middag och sedan ska jag iväg och få lite egentid med några tjejkompisar. Vi ska sitta och tjöta och dricka lite vin. Det ska bli sååå skönt att komma bort lite. Min sambo är så underbar som verkligen puschat på mig att jag ska iväg. Behöver det! Har gjort klart en smörgåstårta till imorgon också som står och gottar sig i kylen så imorgon hoppas vi att Felicia är snälla med oss så vi får lite extra mysigt på alla hjärtans dag!
    Ha en trevlig kväll alla! Det tänker jag ha om än jag nu kanske bara kommer orka en timme eller två innan jag däckar
  • Mamma Tes
    Hundägare i Gbg skrev 2010-02-13 18:00:37 följande:
    Det gör du rätt i Tesan! Det gäller att få chans att ladda batterierna. Det är så lätt hänt att man får för sig att man måste finnas där hela tiden och då gör man nog mindre nytta. Nä, samla lite kraft för att bli en bättre förälder är nog en jättebra strategi! Hoppas att du får en härlig kväll! Själv ska jag bara vara hemma och slappa ikväll. Maken jobbar och kommer hem vid nio så det blir middag och melodifestival för mig, Lova och Porter (hunden). Vi har varit på promenad med två kompisar idag så jag har för en gångs skull inte dålig samvete för att hunden får för lite uppmärksamhet och så skiter jag fullständigt i att städa och greja. Sitter just nu och tar en paus i pluggandet som jag sköter via dator med sovande bebis i sjal på magen. Man kan ha det sämre...
    Jag tycker inte att jag var en dålig förälder innan så på det sättet har det inte gjort någon skillnad. Men jag hade en trevlig kväll med mina vänner och JAG mår bra av det och jag fick vara JAG, inte bara mamma. Min sambo tyckte det gick hur bra som helst för dom hemma så jag kunde verkligen slappna av och vara hemifrån med gott samvete!
  • Mamma Tes
    Hundägare i Gbg skrev 2010-02-14 11:16:45 följande:
    Nej, jag menade verkligen inte att du är en dålig förälder! Jag menade bara att man inte ska glömma bort sig själv för genom att få lite egen tid och ladda batterierna så blir man en ännu bättre förälder!
     I see Det kan bli lite tokigt ibland när man skriver och man kan tolka lite tokigt 
    Nu har jag Felicia hos mig och sambon sover. Han behöver visst ta igen sig efter 8 timmar själv med lillan. Hehe, en annan har henne själv i 10-11 timmar, 5 dagar i veckan medans han jobbar Hoppas att han har fått känna på lite mer hur det är. Men det verkar så. Smärre bombnedsag här hemma faktisk och oren disk lite här och var För mig är det heeeelt okej. Ibland hinner man inte plocka undan för det är sånt fokus på stumpan och det är inte alltid att sjalen fungerar smärtfritt så man har händerna fria.
    Jag tror han kommer slå sig för bröstet lite sen och tycka att han varit jätteduktig. Visst kan män vara lite primitiva ibland? Men jag ska inte ta det från honom. Jag ÄR grymt imponerad över hur han tar hand om våran lilla ängel. Finns så många killar/män som inte vill engagera sig så mycket och tycker att det är mest mammans ansvar. Här är vi lika!
    {#lang_emotions_heart}  Kram på alla hjärtans dag till er alla!!!  {#lang_emotions_heart}
  • Mamma Tes
    Cupcaken skrev 2010-02-15 14:50:49 följande:
    Hur mår ni annars? Är ni trötta? Sover era bäbisar någorlunda bättre nu? Min är vaken heeela tiden nu känns det som, får ju inge gjort, hinner knappt att duscha... Hur är era avslag? Har ni läkt? Någon förutom Virre som börjat sexa ännu?? Angående vikten med, så händer här ju naaada??? ska det vara så när man ammar? Eller äter jag för onyttigt tro? Oj så¨mkt frågor jag har!
    Aptrötta! Snuttan har kolik dagtid nu oxå...
    Avslaget försvann efter 6-7 veckor. Sex hade vi redan efter 2 veckor tror jag, med kondom då. Inget hände förutom att fiffin fick sig en omgång. Hehe! Har varit lite öm "där inne" fram tills för 1-2 veckor sen. Alltså var jag öm i ca 10 veckor, men bara vid sex. Annars kändes det rätt bra redan efter en knapp vecka. 
  • Mamma Tes
    Sköna Emma skrev 2010-02-15 21:19:19 följande:
    Det här med infektioner och sex? Det kan väl inte vara farligt med kondom eller?
    Jag tror inte att det kan vara farligt eller att man an få en infektion om man använder kondom.
  • Mamma Tes

    Nu är första akupunkturbehandlingen gjord på Felicia, två nålar fick hon. Ska dit imorrn och på fre också. Detta måste hjälpa. Jag blir så ledsen och förstörd av att se henne ha så ont. Hon såg ut att ha dödsångest nu för en stund sedan {#lang_emotions_cry}


    Har börjat med mjöklfri ersättning också då 25% av kolikbarnen också är mjölkintoleranta. Hon gillar den inte så hon äter kanske hälften mot för vad hon brukar och blir ledsen och gråter. Fy vad jag tycker synd om henne. Det räcker ju att hon har ont
  • Mamma Tes
    Stina1982 skrev 2010-02-18 13:29:19 följande:
    Men fy, era stackare som fått både RS å kräkan. Hur sjutton smittar RS och hur märker man att bebben fått det? Verkar rätt så vanligt ju
    Om ni skulle träffa någon som är förkyld så kan det vara RS-virus denna männsika har. På de allra flesta förutom bebisar och gammla yttrar sig viruset bara som en vanlig förkylning medans spädbarn (och gammla) kan bli riktigt dåliga och tom väldigt akuta tillstånd. Därför ska man undvika att träffa folk som är, eller alldeles nyligen varit, förkylda. Speciellt under vinterhalvåret nov-mars och man ska undvika folksamlingar samt att gå i affäer och dyl. där det är mkt folk.
    am76 skrev 2010-02-18 13:10:52 följande:
    Hej på er, jag och Timon är hemma idag på permission, han fick RS viruset i lördags, åkte in till ÖS i måndags, fick åka hem idag. Stackars liten men han är stark och helamningen gör att han verkar återhämta sig snabbare. Tråkigast av allt är att strax ef hemkomst nu ringde avd läkaren o frågade om vi blivit magsjuka! Rumskamraterna är nämligen detnu så risken är stor att vi oxå smittats. Nu går det verkligen troll i detta, sjukdomar sen start,vill ha vår och friska barn. Tea var oxå på akuten pga sin hosta men nu mår hon bättre, vågar dock inte ta hem henne från mormor -om vi är smittade med magsjuka. Håller alla tummar o tår - vill inte bli inlagd igen!
    Usch vad jobbigt för er. Blev Timon jättedålig? Vet ni vart han har blivit smittad? Hoppas han blir frisk snart!
  • Mamma Tes
    Hundägare i Gbg skrev 2010-02-18 14:37:58 följande:
    Nej, men han kan ta ut föräldrapenning om du sjukskriver dig. De första åtta månaderna kan man inte ta ut tillfällig föräldrapenning (vab). 
    Hur menar du då? När Felicia var inlagd då hon hade infektion och sedan för op så ringde jag fk och anmälde tillfällig föräldrapenning (vab). Självklart fick jag det. Jag tog ju hand om ett sjukt barn, då ska man inte slösa på sin föräldradagar. Kanske annorlunda då med sjukhusvistelse eller har du missuppfattat informationen?
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden